^ Не се сложувам со мислењето погоре. Како можи со лежење во гнасна вода да се чисти повеке телото....
Немам када така што ме испилнува и туширањето! Некад се заборавам и по саат време у кабина,вклучувајќи пеење секако!
Кога се бањам, се бањам 5 саати се шалам. И цела вода ја трошам, па секад последна се бањам хаха Преферирам када но немам за жал, и уживам во туш кабина.
Но таа „гнаса“ како што ти велиш претходно била на нашето да не речам твоето тело, како си можела да ја носиш на телото а ти смета во водата? Но толку околу тоа претпоставувам сите сме доволно возрасни и знаеме како оди тој процес на бањање, и дека откако ќе станеш од кадата се поминуваш со тушот со чиста вода и сета нечистотија оди таму каде што и е местото. Стојам на ставот дека потопувањето на телото во вода е благопријатно за самиот организам и помага за релаксација и по темелно отстранување на нечистотијата која се задржува во порите на кожата, и затоа е потребно одредено време телото да остане во топлата вода, за да се отворат порите и да излзе сета таа нечистотија. Затоа водата кога лежиш во кадата е по „гнасна“ како што вели swrcij, за разлика од водата од туширање. Кога би ги собрале во еден поголем сад водата од лежење во када, и водата од туширање, водата од када, би била далеку по прлава за разлика од онаа од туширање, затоа што по темелно ја вади нечистотијата и изумрените клетки од нашата кожа.
Добро бе луѓе, вие еднаш месечно се бањате па толку да ви е гнасна водата? Не разбирам. Јас преферирам туш зошто ми е побрзо и попрактично а некогаш кога сакам да се опуштам си ја полнам кадата, ставам шумлива купка и се исклучувам од светот на неколку часа. Ма да и туширањето ептен ме опушта, посебно ако тушот има опција за пареа. Уживанција.
Ох леле мизерно е ова бе... јас од што сум чиста ми се чини дека така ке е гнасна водата, а тебе од што не си изгледа се ти се чини чисто.. ве читам во темата колку често се миете на една недела 2 пати па после мене ме ми кажва... п.с Туш почисто и послесно
^ Доколку се води хигиена на кадата пред секое капење со детергент и топла вода и добро се чисте лежењето во када е многу по мубаво според мое мислење.Меѓутоа и тушот си има свои предности
Два пати неделно? Пфф, еднаш во три месеци се бањам ама гајле немам, се ми се чини чисто. И не трошам пари за вода, дождовницата во кантари ја собирам и со неа се плискам, колку да се рече. Единствено пред Божиќ и Велигден ќе пуштам душа и еден туш ќе удрам, за адет.
Навистина ли? Ех, сиромаштија кај нас се нема ни за вода :/ Блазеси ти секој ден си се капела.... Хаха до кај ке одиме бе со вакви
Во кадата најчесто сакам кога е лето, или имам премногу време и ми е досадно, затоа што после тоа се туширам пак, за да се исплакнам убаво. Сепак кадата ми е поубава аххх...
Туш.Немаме услови за лежење во када.Премногу е мала и многу се троши време,струја,вода.Ама убаво ми е вака само во зима имам проблем,ладно ми е кога ке излегувам
Kога немам време на претек ,тушот поминува,а за онака релаксирање и благи масажи,после напорен ден,џакузито ,класична када немам.
кога лежам во када, ми се појавува инфекција-бело прање...а секогаш прво со средство ја чистам кадата па влегувам да се капам... Дали е нормално тоа да муи се појавува бело прање од чежење во када инаку преферирам туш, е некогаш се киснам онака да ми излезе `рѓата што велам
Не сум лежела во када, којзнае од кога, не ни памтам. Мене 5 саати ми треба да се истуширам па на лежење не ми текнува, а убаво е да се стави малце сол или купка и да се одмара малце.