Па има ден во месецот, особено ги избирам овие поладниве денови, кога ќе дојдам изморена, само се поминувам прво со вода да не влезам нечиста во полна када, пуштам музика, полнам када и се релаксирам и стоплувам. Уживанција-Франција
Аууу, на прсти се брои колку пати сум лежела во када во животов!Не е тоа за мене, премногу сум темпераментна за тоа, после 2 минути станувам.А и сакам многу врела вода (што воопшто не е здраво инаку!) и во када водата многу бргу ми станува ладникава.Туш ми е мене закон!
Во зависност од денот и мојата психичка состојба одлучувам дали ќе се бањам во када или набрзина под туш... Секако повеќе сакам излежување во када, да си пуштам музика, да ставам маска на лице и мир.... Но, не секогаш имам време за ова, па туш набрзина ќе ми заврши работа.. Морам да кажам дека најчесто на зима одам под туш зошто ми е ладно а јас сум зимурлива а преку лето на долго и широко се пружам во кадата...
Тушот се нуди како побрзо решение, така да почест е тој. Када многу ретко, ептен.. Иако е далеку поубаво, признавам.
И јас сум за туш! Влегувам,се соблекувам и директива под туш.Уживам 2-3 минутки во топлата вода,а потоа со шампонче се помазам по целото тело и пак со вода.Уживам така. Никогаш не сум била за лежење во када и тие глупости.Мислам за некои е задоволство да се излегуваат во када,а за мене тоа е губење на време а и немам живци јас ..незнам одбивно ми е.Толку
Јас ако лежам во када, ќе пукнам од досада. Плус додека ја наполнам кадата, ми треба минимум пола час. А да не зборам за тоа дека додека лежам, водата ќе се излади. Јас сум за туш дефинитивно. Ем побрзо, ем нема да потрошам цел бојлер за едно капење.
Аххх повеке сакам када-ама немам! Имам туш кабина добро не дека не ја сакам, ама би сакала да имам и када, да легнам во неа и да се опуштам со некоја добра купка и миризливи свеки. Чувството е прекрасно и релаксирачко нели? Ај ке си ја набавам некој ден!
Досадно ми е да лежам во када, практикувам понекогаш да ја наполнам и да се одморам, ама повеќе ми се допаѓа туш и топло креветче...
мн нормално туш...ја и пред да влезам да се туширам ако е нечисто морам да исчистам убаво а тек пак да лежам во када неможам некако језиво ми е
Мене желбата за релаксација во када ми поминува кога и да ми текне дека ми требаат два часа да си го средам купатилото и кадата по мој вкус Да е стоплено, да има два бољери , да ставам се што ми треба околу мене, па да се излежавам и да припуштам жешка вода на пет минути Не, тушот ми е ем попрактичен ем поубаво ми е кога водата се слева по мене. И онака туширањето ми одзема доста време, ги правам сите ритуали што сакам, се средувам, и стоплена и измасирана излегувам Кадата само џабе фаќа место, се ближи денот за да ја сместиме во отпад
Едночасовно бањање попратено со сите можни ритуали. Масирање на скалпот со бадемово масло, пилинг на тело и лице, шампонирање два пати, ставање маска за коса, по потреба и депилација, средување на петите со камен или турпија, а некогаш додека се киснам во купка знам и да си се лакирам на нозете Одмор ми е бањањето, не е само хигиенски ритуал за разубавување. Летно време бидејќи секојдневно се туширам, некогаш и по два пати, знам да ги прескокнам сите тие марифети.
Во 95% од случаите се туширам, а само 5% лежам во када. Од тие 5, 3% се романтични моменти, Петко ќе ја наполни, со морска сол и многу пена, свеќи, чоколадо и винце. А останатите 2% некогаш, иако ептен ретко ми е мерак да се опуштам и да поуживам, или доколку сум настината се топлам во када . Но за лежење во када треба време, додека наполниш и спремиш, па да лежиш, па после да се истушираш, исушиш, средиш летнале 5-6 саати. Вака влегувам под туш, шампонирам прво коса, потоа тело и за 15 до 20 минути сум готова, некогаш некоја минута плус кога правам пилинг. Сушење коса, мачкање млеко, облекување се на се саат, максимум два, со влечкање. Се си има своја убавина, но според мене тушот е попрактичен. Спојлер Дома кога лежев во када, мајка ми стално ми викаше како не ми било гнасно да лежам во своите прљавштини.
обожавам да си лежам у када ,али скоро никад немам лежено ,сегад се туширам , а колку мн ми треба лежење у када со миризливи свеки за релаксација
Лежење во када секако пружа поголема релаксација, ама гласав за туширање од проста причина што е похигиенски и побрз начин, а и почесто го практикувам. Долгото време поминато во када знае да и штети на кожата, а и сум чула дека може да настане проблем во внатрешноста на гениталиите, бидејќи нели водата стои во место и всушност се капеш во сопствената нечистотија на некој начин. А вака со туширање сето тоа паѓа од тебе, просто кажано. Во када сакам да се капам само кога сум сама дома. Но и да сум, не мора да значи дека задолжително се капам во када. Воглавно, тогаш нема кој да ме брза пред вратата на бањата и можам да се опуштам во топла купка со пријатен мирис Но, по уживањето секогаш го полнам бојлерот пак и се туширам набрзина Што знам јас, по сите прочитани статии некако немам многу доверба.