1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.087
    Допаѓања:
    137.652
    Се откажав глоу, ама се кријам заради ќотекот :lol:

Многу малку ја држев, немав шанси. Имав премногу обврски на работа, и најлесно ми беше да купам кифла од пекарата во зградава кај што работам.
    Дали ќе ја почнам пак - не знам, не сум баш во такво расположение :lol:
    Планирам нешто модифицирано, без овошни денови, повеќе на овошје, зеленчук и салати. Всушност две кила и ослабев, многу пешачев деновиве :D

2. TamarAa

TamarAa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    еве и ја почнав со диетата пред некој ден, сега ми е трети ден
    а не ми беше јасно за вториот ден за ручекот има грав, грашок, спанаќ, компир, дали бирам едно јадење или пак сите треба да се јадат????

3. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Еј супер Тамара, и мене ми е трет ден. :mrgreen:

Бираш што ти се јаде тоа, не треба сите. :D :D

4. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    324
    :o UTRE MI E NA RED OVOZNIOT DEN ;( DRZETE MI SREKA DA GO POMINAM BTW DENES MI BESE NAJSLATKIOT MMM :D:D

5. TamarAa

TamarAa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    ја да ви кажам дека вчера ми беше овошен ден и ништо страшно! не знам дали шо имав некои обврски,веројатно е зашо тогаш не мислиш на јадење и такви работи, а и овошната салатка ме доообро најаде :clap:
    бтњ денес се измерив на вагата и сум ослабела 1 килцееее јухуууууу :clap: :clap:
    а денес мевце ох ох оххх :)

6. Vodolija

Vodolija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    12
    лелеее мене денес ми е прв ден, па се надевам дека барем 16 дена ке издржам...Тоа ми е целта :D Е сеа за ручек јадев едно јајце со парче сирење... Дозволено ли е? поззззз

7. butterflyyy

butterflyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    59
    Да дозволено е, но обавезно и салата, а и една кришка црн или интегрален леб, за да те држи сита до вечерата. Мене денес ми е 23ти ден и стварно има видливи резултати, а воопшто не е тешка за држење. Ако првата недела не ја прекршиш, натака немаш гајле, само биди упорна. позз

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.188
    Допаѓања:
    247.556
    Mene denes mi e mislam 51 den :) Ve vodam site :) Rezultati ima!Se custvuvam prekrasno :) Denes mi bese proteinski den,jadev meso salata i parce lebe no ne crn tuku bel :) Nemam gajle posto site ovie denovi jadam samo bel a i plus sega polagam taka da moraaa da jadam za da me drze.Bravo za site sto seuste ja drzete i se nadevam deka ke prodolzime se do 90 den :) Pozz :*

9. ines86

ines86 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    14
    zdravo dietalki me nemase dolgo vreme,ama eve me pak...sega sum 32 den i se cuvstvuvam prekrasno...do sega imam oslabeno 8kg.... :clap: utre imam ovosen den i nemam gajle ne ja prekrsuvam dietata samo nekogas ako sum mn gladna uste malku zemam od rucekot ili vecerata...pozdrav do site i samo napred pa pisete do kade ste 8)

10. Mjauu

Mjauu Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    78
    Здраво.Јас ја држам диетава веке 2 месеци,ослабев 6 кила.Пред една година исто ја држев тогаш ослабев 5 кила,од кој за една година ми се вратија 2.Супер е диетава и со прекршвења од време на време пак има резултати,најбитно е ко ке ја прекршите да не се откажвите.Е сега по одреден период идат до стагнација и затоа јас го исфрлив 3 ден и кг пак почнаа да паѓет.Ама нормално не смее долго така.Издржете ги првите два три круга после е лесно. :!:

11. TAJNA

TAJNA Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите..еве и јас да си кажам почнав да ја држам хехе 4 ден ми е и океј е..како и да е убаво е кога и повекето во исто време ја држиме.едно не ми е јасно само од 29 дена си бираш 3 пати кога сакаш воден така?не е ваљда после секој овошен хаха како и да е сакам да имам добри резултати.и имам уште едно прашање...како за време на колоквиумиве зашто обично учам навечер и сигурно огладнувам.што да правам? поздрав на сите диеталки :D :D :D :D :D :D

12. TamarAa

TamarAa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Мене ми е 11 ден, и немам ослабнато ни грамче, или ке намалам едно или ке качам едно и се така.... :(
    не верувам дека во следните денови ке нагло ке ослабнам 3-4 кила

13. butterflyyy

butterflyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    59
    Tamara jas posle 2 nedeli simnav naglo 2-3kila, i seuste mi stagnira tezinata, a ja drzam skoro 4 nedeli, ali se nadevam deka po odreden period povtorno taka ke ima opagjanje na tezinata. Na pocetokot imav 64kg, a sega 60-61kg, a sakam da simnam do 58-59kg. Se nadevam deka ke ja postignam celta :)

14. TamarAa

TamarAa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    а ја сум 1.70 со 68 кг, шо значи имам 8 кг вишок (можеби и повеке) и чудно ми е тоа што некои ослабнала 4 кг за 12 ден ја-0 :|

15. ROSII

ROSII Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    225
    NAJDOBRATA I NAJEFIKASNATA DIETA A ISTO TAKA I NAJEKONOMICNA E ,I NE SE ZAMARS SO KOMBINACII OVA SMEE SO OVA ILI ONA ,SE VIKA---------- ZATVORI FRIZIDER

На twitty30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.188
    Допаѓања:
    247.556
    Ne se soglasuvam so tebe,bidejki najefikasnata dieta odnosno najefikasniot nacin da se oslabne e pravilnata kombinacija na hrana.Znaci ne sustinata vo slabeenjeto pomalku da jades tuku kako jades i so,ne da namalis tuku da iskombiniras,da ne mesas.Taka da nema potreba od zatvoranje na friziderot,moze da go otvarame slobodno samo treba da zname sto treba da zemame od nego :)

17. milaaaaa

milaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    19
    dietalki pomagajte :(( za nepoln mesec oslabev 5 kg so dietava :D ama za praznicite mnogu pati ja prekrsiv, bev na rodendeni i imendeni i cela nedela pauzirav :(( probuvav da se kontoliram ama ne mozev da odoleam na blagoto :( potoa pak se vrativ na dietata. pominaa 10 dena od togas i uspeav da simnam samo 1 kg. mnogu mi e tesko sega da se vratam celosno na toj rezim sto go imav prethodno. togas ne pravev prekrsoci, a sega skoro sekoj den si dozvoluvam da kasnam nesto sto ne treba :( mnogu se nerviram neznam kako da prestanam so prekrsocite. sakam da oslabam uste 10 kg ve molam pomagajde kazete nekoj sovet ocajna sum. najveke mi e krivo sto super mi odese :( pozdrav do site i cekam soveti :))

18. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Мила и јас бев на прослава викендов и ја прекршив,а и јас се придржував ептен претходно.. :( :$

Од денес пак почнувам строго,со придржување.. :x

Инаку можам да ти дадам совет да почнеш да си водиш дневник-секој ден да си запишуваш што и колку јадеш.
    Јас почнав да пишувам кога ја почнав последниот пат диетава и морам да ти кажам дека многу повеќе се придржувам кон диетата отколку порано кога ја држев,а не запишував. При запишувањето имам увид што и колку јадам и кога ќе ја прекршиш и ќе запишеш што си изела, ќе видиш дека наредниот пат кога ќе бидеш во искушение полесно ќе одолееш кога ќе ти текне дека ќе треба да запишеш и да ја нарушиш диетата.. ;)

Пробај па кажи како ти иде.. :P

Ти посакувам успех! :)

19. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    653
    Допаѓања:
    1.919
    Мора ли се да се јаде без прескокнување на оброците?Нели може за побрзо слабеење да се прескокнуваат некои оброци или место две овошки насабајле да изедам една,да не вечерам и слично?Или мора стриктно да се придружувам до диетата?

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.085
    Допаѓања:
    155.535
    Не зборувам за диетава,туку општо за сите диети,а ги има чудо...не смеат да се прескокнуваат оброци кои и онака се сиромашни,затоа што уште повеќе ќе го успориш метаболизмот и ќе престанеш да слабееш.Организмот си има чуден рефлекс,штом почнува да чувствува голем недостиг на храна,почнува поспоро да троши од вишоците за да се одржува подолго време.Знаеш нешто како онаа теоријата која подоцна ја докажаа,луѓето кои јадат помалце,подолго живеат и поспоро стареат,баш заради овој тн феномен.