Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Несмееш,сојата е протеин! инаку најлесен ден е,купи еден ананас изеди го цел ако треба,јаболки,мандарини,портокали....јас решив денес да ми е овошен ден и од утре да си продолжувам за да се прочистам.Инаку имам уште 3 таблети да испијам,неверувам дека ќе штети на диетата.Позз

На Zwaticko му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    Вака денеска ми е 8ми ден и нешто ми е чудно, секој ден си намалувам по едно килце, (бидејќи со сестра ми заедно ја држиме и таа исто како мене секој ден по едно кг намалува) па да прашам некој ако знае дали е таман работава бидејќи не ми се верува. инаку имам ослабнато 6 кг до сеа! :D

На emili.m и mamma им се допаѓа ова.
  3. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Па ваљда многу вишок си имаш...ако продолжи така цел месец ти ќе ослабиш колку за 3.....! али можда тоа сега е само вода......после ќе почнеш сало да губиш! позз

4. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    sigurno imas poveke kg za slabeenje, zatoa slabees tolku brzo

5. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    a vo ovosniot den moze da se mesaat ovosjata, neli? sabajle jadev portokali, a sega napraviv ovosna salata od jabolka, krusa, dunja ananas i banana, pa planiram da ja jadam do vecer :)) a utre imam voden den... ako ne mozam da go izdrzam so tecnosti, ke izedam nekoe ovosje

6. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48

Даа секако дека можеш, инаку ќе ти скисне од едно исто овошје цел ден :D. И мене ми е овошен денес и многу ми се јаде, не успеав да се навикнам на овој ден :worried: , ама ќе се трпи.

7. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    izrendaj si jabolka so cimet, mnogu e dobra i dosta zasituva, a cimetot e dobar za masnotiite

8. kasiopeja

kasiopeja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    39
    Во овошниот ден може мешање на овошки но банана и ананас се препорачува за доручек и ручек(не за вечера).Дозволени се 2 банани за цел ден.
    Може и зеленчук-салати(крставички,зелка,морков)
    Може и 100 гр суви сливи,смокви,урми,суво грозје+ 100 гр кикирики,бадеми,лешници,ореви.
    ВОЛШЕБНАштом си издржала 28 дена ќе го издржиш и водениот и тоа полесно од што мислиш.Свати го тоа како проверка на карактерот-Докажи си колки си силна на секое поле.
    Помини го денот во друштво пиј кафе,чај и млака вода и легни си порано -1кг е загарантирано.МОНИКтака е на почетокот сега губиш само течности а салце поспоро особено ако ти е прв пат по подолго време да држиш диета(кг. се губат полесно)
    Затоа е битно да истраеш во диетата зошто секој нареден обид ќе биде потежок а ќе се губат се помалку кг.
    Поздрав за МЕЛАНИ царице ти се клањам за бр на изгубени кг :muscle: :hai: :bow:
    И јас ја сакам твојата килажа :sweat: :hai:

На melanie27 и volsebna им се допаѓа ова.
  9. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Со тешки маки помина овошниот :D . Утре варено месо од зајак и салата. Може малку ќе го потпечам со печурки. едвај чекам луѓе гладна сум!

На emili.m му/ѝ се допаѓа ова.
  10. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    денес скоробен ден за доручек јадев јаболка,а за ручек пошто мајка ми ми каж дека денес ке прави мусака а за мене и реков да ми свери само компир ама она заборавила и јадев од компирите само од мусаката со лебче една кришка и морковви од туршија,значи компирчинјата беа речиси суви немаа мн масло на нив мајка ми не ја зачинува мн SUM JA USNALA EPTEN ILI NEMA VRSKA??

11. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    еј и сега видов дека од вецерва е 07.02.2012, 22:54 – полна месечина па ке ја држам ама сигурно утре ке каснам некое овосје зс гарант ке ми се јаде зосто денес еднас јадев хихи од тоа мусаката :) dobro ke mi dojde cistenje zosto predhodnive denovi se natrupav nekako :) :P

12. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    a sto treba da se drzi utre? posto mene mi se paga vodeniot den... :( i se plasam deka nema da go izdrzam, denes bev samo na ovosje i caevi

13. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Еј па супер ти се погодило ! Утре е полна месечина, еве линк за месечевата диета

http://www.femina.mk/%D0%B4%D0%B8%D0%B5 ... D0%B0-2012

а и тебе на распоред ти е воден ден, таман ќе си направиш детоксикација на организмот во право време ;)

На volsebna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    fala mnogu, motiv poveke da uspeam !!! :) pozdrav golem

15. Majence

Majence Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите
    кажете ми идеја за протеинскиот ден , ама за на работа , што би можела да јадам на работа???бидејки месо и јајца сигурно не можам ;)
    фала многу

16. anny23

anny23 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    ti preporacuvam bademi grickaj na rabota bogati se so proteini

На Majence му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anny23

anny23 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    edenes mi e cetvrti den odnosno ovosniot samo 2 jabolka izedov od sabajle sega ke jadam suseno ovosje .... ps oslabev 1 kg :))))))))))

18. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    moze li vo vodeniot den da se pie voda so sok od limon ili portokal? nezasladen?

19. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Можеш соја од тие на виталија шо се топчињата, и плус јогурт!

На Majence му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Можеш,но гледај во едно шише вода 1 лимон да има.. .а портокал нема зашо лимон подобро.Позз