Денес 1/90 Д: 4кајсии и 1праска Р: 3печени пиперки, јајце, сирење, маслинки и 1чаша јогурт В: ке биде краставица со сиренце
ДецО, и ја ви се враќам. Жал ми е на ова изобилие од овошје и зеленчук да не го конзумирам во огроооомни количини Прв ден,протеини Д:Неколку кајсии Р:Салата (патлиџан,краставица,пиперка и кромид) со козјо сиренце (пржено со малку брашно беше) и 3-4лажици павлака В:Исто како ручекот старт 77кг цел 70кг
Кажи како го правеше оризот, убаво изгледа. Не треба да мешаш протеини. Или јајца или сирење или месо. Вечерата исто само на половина и без јогурт (супа) и леб. Јас денес згрешив. 13/90 протеински. Банана и кафе. Бевме на ручек демек само месо ќе јадев пробав и неколку компирчиња и пица пробав. За казна вечер или ништо или само малку салата.
Издинстав една главица кромид, пиперка и во тоа додадов доматно пире. После тоа го додадов оризот во таа смеса, ставив вода и го оставив да се свари. Исто е како и вообичаено што се прави ориз, плус се само пиперката и доматното пире. И да, многу е вкусен приготвен вака.
Што да јадам во јх ден а да е “поздраво”? Нешто со интегрално брашно, или киноа/просо/хељда е во тој ден? Мафини со инт.брашно? Дајте ми идеи, не сакам месени теста да јадам, мачно ми е после од нив.
И мене исто ич не го сакам јх денот.овошен ми е најубав.нешто и стагнирам со килограмите може и да го исфрлам.
Јас не сакам да го отфрлам ради интегралните колачи на О’кејк само ама тестото ме подува, не можам да слабеам ако го јадам. Никаков леб не јадам веќе два месеци.. Интегрални шпагети ќе барам.. ама ќе ми здосадат и тие после 2-3 јадења
Мене ова ми е во план да го правам за ЈХ и плус црно лепче. Домат, тиквици, модри.п и праз ќе ставам, малку маслиново и на печење.
Ајде грлс!! Подршка за мене никако да ослабам стигнав 78кила и јас ќе ви се придружам Бај д веј за протеински може марула со туна? Не јадам месо а ни варени јајца...
Јас почнувам денес повторно. Д: 4 кајсии, 1 праска и 1 портокал Р: Туна, зелка салата и две парчиња тонус В: не вечерав Грешка:кафе со млеко, не знам како да го исфрлам. Старт 67кг цел 55 кг.
Вчера почнав и јас (по којзнае кој пат). 1/90 П: праски Р: краставица и кисело млеко со ржан леб В: пола од ручек без леб 2/90 П: праски Р: ориз В: ориз
Може да. Можеш риба и за ручек и за вечера. За појадок се јаде само едно овошје. Само кајсии или само праски или само портокал.
2 скробен Д:Кајсии и две праски ( во интервал од 2ч разлика ) мене ми се исти овие две овошки Р:Ориз и салата В:Ориз, а ако немам ваљда тиквички потпечени и салата
14/90 Скробен ден Половина банана. Ручек: ориз комбиниран со неутрални намирници, салата марула и роквици и едно лепче. Вечера ќе биде исто од овај ориз. (не планирам цел да го изедам )
2/90 Д: 4 кајсии Ручек и вечера у едно пред два саати од факултет си дојдов, додека извежбав, се истуширав јадењево бидна. 3 моркови и 2 компири печени со кечап и печурки најдов во фрижидер. Се надевам не згрешив некаде пак
Работам таква работа каде што две овошки не можат да ме држат и си го делам доручекот на неколку часа неколку овошки. Раборам и ноќна смена па си го приспособувам режимов според мојот начин н живот. Зошто пример го преспивам цел ден и на работа сум од 00,тешко дека ќе ми биде последниот оброк во 19-20 часот. Минатиот пат кога ја држев ослабнав доста иако не ја држев по строги правила. Сепак не го гледајте ова како охрабрување, доколку можете и имате услови за истото најдобро е да се придржувате.