Rock.Girl,Jас и ти во исто време сме почнале со диета..кажи ми колку кила сакаш да симнеш од тебе? х)
И јас не се осеќам нешто посебно ослабена..и до пред некое време ич немав мотивација за да ја држам диетава..дури планирав и да прекинам ама се заинатив и решив дека ќе истерам 2 месеци па што сака нека биде ^^, може не си посебно ослабена затоа што немаш многу кила за симнување или заради тоа што прекршуваш
jas denes uspeav da gi oblecam farmerkite sto mi bea tesni... super !!! denes 30, proteinski den sabajle jadev portokali, a rucek corba od jagneska glava so 1 parce leb, mislam deka e dozvoleno, neli? ne vecerav, i ne osekam glad.. prodolzuvam, barem do kraj na 2 mesec zosto sega e ladno, i fizicki ne sum aktivna, a mnogu spijam i epten me raduva sto simnuvam po nekoe kilce!!!
Паа 10-12 кг сакам да симнам. Многу се здебелив за празниците . Пред пола час изедов 2 портокали, многу бев гладна незнам што ми стана. Многу ли ја утнав?? Инаку ти колку кг сакаш да симнеш?
zdr eve me i mene ... denes mi e 6 ti den - skroben .... sabajle pojaduvav 2 mandarini za rucek grav i 2 parcina leb i salata ... inaku koga pocnav da ja drzam dietava imav 65 kg sega imam 62 presrekna sum... inaku visoka sum 168 sto znaci idealna tezina mi e 57 t e uste 5 kg i dosta e .... strogo se pridrzavam sega zasega a vodeniot den ke go pravam na kajot od mesecot... pozz
a moze li vo skrobniot den da se jade za rucek vareni kompiri, a za vecera oriz so zelka? ili mora da bide ist rucekot so vecerata
Се препорачува исто да се јаде за ручек и вечера само напола помалку. Причината е што за варење на храната се активираат одредени ензими па кога ручекот и вечерата се исти, исти се и ензимите па варењето на храната е побрзо и метаболизмот е подобар.
pak jas : me interesira koj den moze da se jade varena pcenica? i dali sekoj den i vo koe vreme od denot mozat da se pijat svezi ovosni sokovi ( od mesano ovosje) bez seker? blagodaram )
cokot pij go za vreme na ovosniot den a pcenicata espaga vo grupata na proteini taa prviot den mozes da ja jades ....
Маргаринот не е добар да се јаде и кога не си на диета. Маргаринот има состојки кои се генетски модифицирани и не се здрави. Путерот е далеку поздрав од маргаринот, не ми е јасно зошто некои луѓе го избегнуваат.
Може,спаѓа во јаглехидрат(група скроб),и посебно се користи на скробниот ден и тоа обавезно по 2 лазици варена пченица вечер да јадеш,зашто кога слабееш да не ти висне кожата. А за овошни сокови само наутро мислам дека може...а во овошниот ден секогаш кога сакаш!поздрав!
Еве јас пак станувам активен...многу за учење имавме овој период мислам ве читам ама да пишувам не,после ме копка како е примено пишуваното хаха! утре ми е протеински ден...па ќе видам што ќе јадам нешто убаво може пример на 1 лажица маслиново масло можам да си испржам 2 јајца! за вечера пак 1 варено!...на вас како ви оди...мелани кај си ти гледам многу не снемало ??
Сите сме со обврски зато не сме мн активни хаххаха, иначе мило ми е што барем имам некој друштво да ми прави за утре и мене ми е протеинскии јејеје ќе си имам друштвоо
devojki vo un dietata !! 3 ден Јагленохидратен ден- тестенини пица можи едно парче со салама кашкавал кечап - исто така пишува бели печива- дали можи 3 мали пекарски кифли ? од колку години можи да се држи оваа диета? или без разлика на возраста?