не од ун, од следново: протеински шејк сабајле, ручек било што без леб, вечера зелени салати или супа. Во меѓувреме вежбав.Првиот месец симнав малку кг, вториот веќе ни едно а се гледаше разлика. И се ми беше големо а од кг не мрдав. После ми текна да се мерам со метро. Нутриционист ми има кажано секогаш да се мерам на 2,3 недели и да си запишувам во тетратка. Јас само струкот и бутките ги мерев,и стварно нон стоп ми се смалуваа во обем.На крај и Xs ми беа широки ,а М носев пред тоа. Така оди здравото слабеење веројатно,независно од диетата.
30/90 скробен ден д банана р ориз со праз, морковче,кромидче в половина од ручекот @Chanell* Не е тајна.Почнав со 70, после овошниот ден бев 64.5, утрово бев 64.7 .Бидејќи варирам во грамови си сметам 5кг минус. @oli18 грешиш во вечерата.Вечерата е половина од ручекот плус салата не само салата.Помалку оброци ќе го забавиш метаболизмот.Мислам ок е ако си најадена и не можеш понекогаш да вечераш но ако ти се случува тоа често тогаш намали од количината за ручекот и вечерај си. Овошниот ден можеш да јадеш овошни салати,компоти без шеќер,суво овошје и јаткасто овошје до 100гр,смутиња,банани максимум 2 ,зеленчукови салати по правило да не ги зачинуваш со ништо освен со лимонов сок.Целта на овој ден е да јаде сирово овошје и зеленчук и на еден начин да се направи детокс на организмот.Овој ден ако избереш да јадеш и зеленчук не се враќа потоа на овошје.
Леле каква самоконтролааа Имав гости, на маса салами,кашкавали,сушени копани,пици,компири,јајца,благо,кока кола... Јас со патлиџан,цвекло,морков,зелка и марула во тањир! Успешно завршен ден
Here I am again! Нов месец, нов почеток 01/90 П: 2 праски, чај од нане. Р: Туна со зелена салата (за супата се мислам, не ми се прави домашна а овие коцкиве некако ептен мрсни ми делуваат). В: Исто како ручекот Убав ден девојки диеталки .
Дечки турбо ун дали знаете од кој ден може да се почне ? 36 или 46 ? Морам да го размрдам малце организмов, успан ми е нешто
44/90 јх ден Имав малку повеќе нервози одсабајле и сменив доручек со ручек, не стигнав на време да доручкувам, па земав ручекот го изедов, па после ќе ги изедам јаболките. Значи доручек ми беа 3 кифли, се тресев, не можев да чекам да лупам, многу стрес ми дојде. Ручек ќе ми бидат 2 јаболки. Вечера 3 чоколадца Линд од кои едното е црно, ако шетнеме веројатно и топче сладолед ќе лапнам, ќе видам, у пмс сум и многу ми се јаде. Вчера на вежбање сите ми се чудеа, имам слики ќе ги прикачам кога ќе можам во темата.
@AngelOfArh Ич не се изгладнувај, јади си и ручек кифли.. Со две јаболка ќе се тресеш до задутре дури да јадеш... Не се оптеретувај толку. 9 Протеински ден Д:Грозје Р:Копани,салата,малку ајвар и супа В:Или од истото, или некое друго мевце.. сушениве копани во стомак ми никнаа веќе
5/90 протеински доручек:банана ручек: динстано пилешко со малку кари зачин и сенф, леб и салата ( ќе ручам на работа па супата ја изоставив) вечера: ќе биде половина од ручекот без леб
45/90 витамински одсабајле јатките ги кркнав, имам и малку суво земено без шеќер за попладне кога ќе ме фати криза 2 банани сега ќе ги мавнам, ама се мали, така да една нормална е имам грозје, круши, јаболки и сливи салата од зелена и црвена зелка со морков на мени за ручек Денес мора да издржам оти место да се уозбилувам како гледам резултати јас попуштам, крив е пмс, признавам, ама тоа е само изговор, мора да се внимава. Убаво ми е кога слабеам, и кога јадам ама тоа е.
10 скробен Д:Една банана па покасно 2 крушки (многугладна бев) Ручек: Вечера:Мислам нема да можам истово, ќе биде или боранија или ориз со салата..
Мене денес ми е осми ден и тоа протеински...За доручек две јаболки,ручек парче леб кое не уживам да го јадам во комбинација со риба ама заради ефективноста на диетата со сила ќе изедам...риба никогаш не можам да јадам со леб...Со рибата брокула и карфиол и чаша бистра супа.Вечера истото само место 200 грама риба сега 100,парче леб и брокули и карфиол...Досега спуштив 2,5 кила и ептен ме мотивираше...Само вчера ја имав првата криза на овошниот ден дека седев буден до 11 навечер иначе два саати порано да легнев немаше да ме фати па не издржав и ја прекршив со десетина кикирики и пивнав две голтки јогурт...ептен ми се пријаде,а пред тоа јадев една јаболка,два портокали,една кива,една банана,три сушени урми и четири сушени кајсии за цел ден...
Лебот нема да ја направи диетата поефективна, напротив, јас го јадам само со намази, пример во ЈХ ден со хумус а во протеински со ајвар и сирење кога ајварот заменува зеленчул.