Цел ден одличен,кон 11 неколку кругчиња од чипсот на ќерка ми Ама ај се тешам, печен чипс од ориз е, не е пржен и од компир П р е г л а д н а в. Цел ден бев со вртоглавици, а денов преееедолг.. Ни банана,ни јагоди за смуди имав тапа овошен овој. Утре шарска ќе кркам, ќе ја сонувам мислам.
Вчера ден 14 скробен: Доручек: пола банана Ручек: печен компир со тиквица, маслинки, доматен сос и зачини. Зелка салата Вечера: исто пола порција
15/90 Д:турско и јаболка Р: макарони со кечап печурки и кисели краставички В:ред црно чоколадо и виталија плочки Утре после овошниот се мерам, мислам редно е веќе
28/90 Витамински Банана Ореви и бадеми 100гр,банана,јаболко Салата или евентуално некое овошје ќе биди за вечера
Во протеински дали е дозволено две различни врсти на месо? Пример ручек свински вечера телешко? Менува ли нешто? Јас денес вака 13то Д:Вода со лимон и една јаболка Р:Плескавица со малку салата, дури две парчиња лепче (од интегралниот без брашно) и супа В:Телешко месо едно средно парче со салата Сега можам со гладните
14/90 Скробен доручек: две мандаринки ручек: рижото со пиперка, малце спанаќ, маслинки, домати и малце лукче и марула салата вечера немав
Да ве прашам утре ми е овошен ден и знам дека е дозволено 150 грама печена или варена тиква. Сакам да прашам дали може чорба да направам од тиква?
Ден 16 овошен: Доручек: пола банана После смути од пола банана јаболко круша малини боровинки Покасно ми е во план чорба од тиква а исто имам и компот без шекер
Исповед: вчера каснав 4-5 пилешки прсти и пржени компирчиња, на гости бев и ми беше незгодно ништо да не земам. @m.bt23 ист ден сме 16/90 Д: го преспав Инаку денес: турско кафе, банана, јаболко, смути од банана и мешано шумско овошје, ореви и вечер витаминска салата од сеа ја мислам Ке имам уште некое кафе сигурно.
Мора исто да е месото. Исто така јас практикувам да е исто зготвено и за ручек и вечера,кој и да е ден.Така е правилно а знам некои јадат иста намирмица ама различно зготвена за вечера. Исто како за сирењето и јогуртот.Јас знам дека не смеат да се мешаат протеините.Ако јадам месо,пијам супа.Ако јадам сирење,пијам јогурт.Знам дека тукс пишува дека може да се меша ама јас од групата на фб знам дека не може па како сакате. Вчера п ден.Банана,гулаш,маслинки,парче интегрален. Денес с ден: 2јаболки,варен компир,1л ајвар,парче леб,кисели краставички.
9 ти ден протеини Д: кафе + 2 цедени портокали Р:салата со марула,туна,маслинки,семки од сончоглед и тиква + супа В: планирам пола од ручекот,ако не ми се јаде може само малку салата Иначе сабајле се мерев во минус сум 3,6 кг.Знам дека првите денови се исфрлање на течности од организмот,ама се радувам за минусот. Допрва ми доаѓаат кризните денови.Се надевам дека ќе издржам и ќе дојдам до посакуванат цел.
15/90 јх доручек немав ручек: сендвиче од маслинки марула патлиџан и краставица вечера ќе биде или крофна или наполитанки
Ке видиме утре вагата што ке каже Иако добив 3-4 коментари дека сум ослабена. Ама се тоа е што ми ја снема подуеноста, и не сум ко балон во стомакот.