Сабајле се мерев на празен стомак и 59.9А пррку ден варира,вчера бев 63 ама тоа е може вишок вода.Е сега,диетава ми трае до 31 мај,па се мислев дали да ја довршам и одлучив дека ќе одам до крај. Проблем ми е што освен сало,изгубив и мускул и незнам што да правам па ако не одкога ќе ја завршам диетата ќе јадам протеини секојдневно бар 1 оброк во денот(пр.доручек овошје,ручек ориз,вечера јајца ако воопшто смее вака?)и ќе правам вежби за затегнување. Би ми значело ако некој пише мислење. Инаку почнав со отприлика 67,незнам точно не се мерев пред да почнам.
Браво. А вежбаш ли? Ако не вежбаш нормално дека ќе изгубиш мускул. Јас вежбам еден месец скоро и задникот ми е зацврстен и подигнат иако ете не внесувам протеини секој ден.
Вежбам ама претежно кардио со многу малку вежби за затегнување(планирав такви вежби од кога ќе завршам ама изгледа грешам,реков подобро сега да удрам на кардио а потоа само затегнување да ми биде во план)
Денес овошен,морав да направам грешка..Д 2 јабока Р смути В салата,ама бев прегладнета и ми се лошеше па после салатата изедов пола банана.Не треба после зеленчук овошје знам,ама ми се вртеше..И уште не сум најадена,изгледа згрешив што денес јадев малку,се плашам да не се одрази негативно гладувањето.А не ми се јадеше воопшто овошје преку ден.
Е јаката грешка што си ја направила, банана во овошен. И ако уште ти се јаде, уште да си каснеш, немој дотолку да гладуваш. Иако е правило, не мислам дека ќе имаш нешто негативно ако јадеш овошје после зеленчукот, а и да имаш, сепак е еднаш (или ептен ретко). Еве мене денес ми е протеински и јадев најмногу од сите досегашни протеински, 4 батаци (2 за ручек и 2 за вечера, обично по 1 јадам) и пак бев прегладнета па пиев чај со шеќер колку да се смирам. (исповед) Дозволени се, сите тие во скробен, а чиата можеш секој ден.
ne jadev nisto taka ke pominam denes,utre proteinski planiram tuna.Uste od sega gi mislam 2 jabolka za dorucek
Deneska skroben D banana i pola jabolko(planirav 2 jabolka ama bananata bese preubava,inaku izbegnuvam osven vo ovosen) R kompir i salata V kompir i salata Sega imam problem,utre sum na gosti i moram da drzam skroben pak,nemozam da prebiram.Pa se mislev da drzam i utre skroben a posle da prodolzam so jh i nataka,ke zgresam li premnogu?
Ustvari da napravam li vaka? Utre treba jh kako sto rekov a denes skroben.Utre sum na rucek i moram da rucam skrob pa se mislev dali za vecera da jadam blago i da racunam kako jh normalno po pravilo ili da go teram skroben i utredenta jh?Ve molam za mislenje
А да не му ја мислиш многу и да си ручаш нормално и да си продолжиш после по старо? Затоа неќам вакви диети. Зашто секое залче го планираш и за ситници се јадеш жив.
Здраво Дали може да се јадат урми? И во кој ден? Инаку јас ја држев оваа "диета" пред скоро 2год, ја држев еден месец и симнав околу 7кг, не продолжив бидејќи тогаш одев во школо и не можев никако да се прилагодам, но ги немам вратено.. сега сум слободна и решив пак да се вратам, со плус физичка активност.. Wish me luck girls
Vo ovosen,no ne golema kolicina. Jas moram da ja prekinam dietava.Ja drzev i lani i oslabev 13 kg,bev zadovolna.Posle toa jadev normalno,no ne mesav epten retko.I stoev na taa kilaza skoro godina dena.No imav uste visok pa si rekov ajde da ja drzam pak.Ja drzam i 90 dena istekuvaat na 31 maj Primorana sum da ja prekinam bidejki imam problemi so hormonite,Ili e od nevnesuvanjeto na proteini i site ostanati stvari dnevno ili od gubitok na kg.Sega ne izgubiv mnogu ni malku okolu 6.Imam 59/60 na prazen stomak a dnevno varira primer preeska bev 64.Znaci moram da ja prekinam zatoa sto hormonite mi se naruseni a vekje nemam kg za simnuvanje (kg mi odgovara so visinata) tuku samo malku salo koe sto ke go snema se nadevam so strength vezbi i malku kardio.Ve pozdravuvam site i prodolzete dokolku ste zadovolni i nemate problemi.Planiram da vnesuvam protein sekoj den odsega so toa sto nema da go mesam vo obrok so jh i skrob tuku vo denot samo. Ja prekinuvam dietata posle dolgo mislenje na 13 maj,a trebase da zavrsi na 31 maj. Se nadevam nema da ima jojo ili dr negativen efekt. I patem,dokolku nekoj ima mislenje/komentar slobodno da pise bidejki mi treba konsultacija.
Nov den nova odluka... Se odluciv da ja dovrsam do kraj dietava ne tolku rigorozno pa posle ke se grizam za hormonite i sve po red.Izvinete ako sum dosadna so mislenjata ama od denes pisuvam samo sto sum jadela vo denot i prasanja. Denes ovosen D 1 banana i 1 jabolko R jagodi V salata i supa od neutralni namirnici(moze ne trebase supata ama bev pregladneta) Izmegju 100 grama bademi (bea peceni ) Utre proteinski D 2 jabolka R omlet so neutralni namirnici V pola i salata
Го пишувам мислењево со најдобри намери. Не знам како издржуваш цел ден со овошје, но тие калории од овошјето се премалку! Една банана просечно има 100 калории, јаболка околу 70-80, јагодите многу малку, супата да не зборувам и така натаму. Метаболизмот ќе си го забавиш и ќе си направиш проблеми. Во претходните постови спомна дека хормоните не ти се во ред. Моја препорака, здравјето пред се! Те молам, немој да одиш до крајни граници со диети и прегладнување, затоа што потоа ќе биде доцна и нема да знаеш што да правиш.
Vo pravo si,ali za rucek izedov dosta jagodi moze kilo bese i bademite me zasitija voopsto ne cuvstvuvam glad.Ima denovi kaj so sum gladna navecer ali denes ic..Znam deka ne treba da idam do krajnost ali ke teram do 31 maj bez gladuvanje normalno.Hormonite ke probuvam da gi stabiliziram so dnevno proteini posle dietava.