Женскиии јас повторно почнувам со диетава... Со тоа што морам да се исповедам дека малце си ја придподобувам, јадам повеќе од две овошки, наутро пијам лимон и вода и додавам ѓумбир во прав. Се надевам ќе ја издржам до крај, паралелно и вежбам дома па ќе ја видиме разликата. * Не дека ве охрабрувам сите да правите грешки во диетава, но јас си ја приспособувам и сепак има дејство. Мислам дека суштината на оваа диета е правилно комбинирање на храна. Паа да почнемее 1/90 Д: јаболка и портокал Р: ќе биде туна, салата марула, чаша супа и кришка тонус. В: половина од ручекот без супа и тонус. Има ли некој што почнува денес?
58/90 Воден Се надевам ќе го издржам До сега презадоволна со диетава почнав со 69 сега имам 59 некогаш варира 58,60
здраво на сите јас сум на диетата 12 дена и вагата не мрда но не се откажуцвам нз како некои велат дека з1 6 дена имаат намалено 2 кг сакам да ве прашам дали во овошен ден смее тиквички со луклче имајт убав ден
zdravo devojki dali e mozno da docni Menstruacija zaradi namalena tezina od dietava imase li nekoj vakov problem
Здраво,Сакам да ја почнам диетата од недела, ке ве замолам за совет, конкретно за протеинскиот ден.. Една пријателка така ми објасни , но не сум сигурна, Дали ако јадеш јајца или месо, можеш да јадеш и сирење, со тоа сто наместо три јајца , треба да изедеш две и парче сирење, или помалце месо и парче сирење, и дали ако не ти се вечера ниту јајца ниту месо, можеш само парче сирење, таа ми кажа за сите овие комбинации дека може, но бидејќи не сум сигурна, ке ве замолам за помош. Како може, и како е правилно...фала однапред
Не може. Мораш да јадеш само еден протеин, или јајца, или месо, или сирење. Не е дозволено мешање. И што јадеш за ручек, тоа и за вечера.
Да, разбирам, но ете ми го спомнаа и тоа, на пример, место три јајца, две јајца и малку сирење, а ако не ти се јаде ни месо ни јајца? За вечера ми е прашањето? Ручаш месо или јајца, а не ти се вечера тоа?
Ako ne ti se jadat ni jajca ni meso togas jadi samo sirenje i za rucek i vecera imas polbo recepti so pecurki,domaten sos nesto kako topeno sirenje.A ako ne ti se vecera moze samo salata mislam
Здраво,имам едно прашање Денес ми е ден за јаглехидрати,а за појадок јадев едно јаболко ,грст сува брусница и една банана дали згрешив што мешав овошје?инакиу ми е 7/90
Денес и јас почнувам со диетата, инаку дојам бебето ми е 4 и пол месеци се надевам дека нема да штети на лактација. Ако има некој искуства дали влијае на доењето нека сподели Инаку имам 80 кг, цел ми е да дојдам до 70.
Здраво дечки јас сум на диетава веќе 9ти ден, со тоа што ја држам малку построго. Не јадам никаков леб и не вечерам. Пешачам многу секој ден. За овие 9 дена симнав 5кг. Ќе видиме понатаму како ќе биде, секој организам е различен. Ви посакувам среќа на сите ❤️
Vecerata e zadolzitelna,treba da se jade polovina od rucekot. Ako ne si gladna moze da jades samo salata i/ili epten malku od toa sto si go imala za rucek no ne se preskoknuvaat obroci zatoa sto organizmot preogja vo starvation modeI vecerata pred 8!!
Мене ми е прв ден, се е ок за сега смеам ли едно млеко да се напијам? Ке биде ли грешка? Со колку кила почна?
3/90 JХ Појадок - 2 зелени јаболки Ручек - Пица со доматно пире на безглутенско тесто, со печурки, тиквичка, пченка Вечера - Две овесни банана палачинки со безглутенски Лино крем 1 мала лажичка Само трет ден, а вагата утрово 1,5 кг. Периодов сум како право оро, ама УН ќе терам, и тоа ќе се трудам што побезглутенски да биде. Лебот не ми е тонус, домашен безглутенски правен со псилиум.
Јас ја почнав пред 3 недели, но со грешки. Од некни почнав сериозно и денес сум на омилениот ЈХ ден Давајте идеи за ручек освен пица и ѓеврек? И уште нешто, сте имале ли промена со менструација за време на диетата?