Палента, посна проја, тестенини.. Инаку да, баш се чудев последниве 2 менструации не ми се воопшто обилни како што ми беа претходно. Баш ме замисли сега, не сум ни помислила дека може да е од диетата. Ти имаш ли промена?
На мене ми заврши и после една недела ја почнав диетата и почнав пак да крварам, еве веќе 2 недели секој ден(по малце како исцедок). Сега ќе видиме нареден циклус што ќе биде. Претходно држев една друга диета од таа ми каснеше.
Тестенини со доматно пире, лук, лажичка маслиново и босилек. Шпагети од тиквичка, плус домашни брускети со неутрални намирници. Домашна пита полнета со неутрални намирници.
Ovosen D 2 jabolka i pola banana R jagodi cresi i pola banana V supa od neutralni i salata Izmegju bademi Se cuvstvuvam pregladno pocna da mi se vrti,pa zemav sega 3 orevi.Zasto sum pregladneta neznam koga ne izedov voopsto malce denes.. Zaboraviv da pisam denes mi e 79 den,uste 11.Pocnav so 67kg a imam 60,61. Utre proteinski D 2 jabolka R omlet V isto
Ај поупатените, утре овошен ќе терам. Ќе појадувам два портокали, ќе ручам чија пудинг правен со вода, една урма, неколку бадеми и овошје - ќе видам можда јаболко, ананас, јагоди. Ќе вечерам свежа салата - беби рукола и спанаќ, само со лимон пропрскана. Ќе преживеам... ваљда. Вечерва палачинките не беа баш успешни, па смесата ја ставив во тавче и ја испеков и намачкав две лажички крем. Ваљда не згрешив. Мислам не. Ама пицата за ручек беше божанствена - мх...лајт мотив ми се скробни и јх денови.
Odkako ke se zavrsi dietata,moze li vo denot da se mesaat skrob/jh i proteini?Kako razlicni obroci,ne naednas pr.za rucek oriz/kompir a vecera jajca/meso???
Различни верзии има на одржувањето, сама избери си која ти одговара. Заедничко за сите е што појадокот останува овошје, како и досега. Верзија 1: се враќаш на нормална исхрана за ручек и вечера Верзија 2: не мешаш намирници во еден оброк (односно за ручек можеш протеини, за вечера скроб и сл.) Верзија 3: не мешаш намирници во еден ден (цел ден протеини, цел ден скроб итн.) Во сите овие верзии е препорачливо еднаш неделно да се држи овошен ден и еднаш месечно воден ден. А постои и друга, четврта верзија (мислам дека негде на форумов имаше тема за одржување и таму ја имам видено), кај што и за одржувањето има план на денови - протеински, скробен, скробен, протеински, јх, витамински. Мене ако ме прашуваш, најприфатлива е втората верзија. Ако и количински не претеруваш со храната може да намалиш уште некој кг и во текот на одржувањето.
Ау појма неам.. јас бев залетана со диетава и на мерење беба само 400г попраено ( другите пати по кг на месец). Маж ми мене ме направи кривец оти сум држела диети. Ние почнавме со вкусови, нека почне да ручка бар два оброка на ден па ќе почнам пак. Некако ме гризе совест, да не е маж ми во право па да напрам беља.
6/90 Скробен П. Банана Р. Плескавици од компир со прилог тиквички и печурки, голема зелена салата и парче бг леб В. Половина од ручекот, но без леб. Прв овошен, лесно, благодарение на стресот, кога сум под стрес не ми се јаде. Не го ни осетив денот. Можда не ми е право време за диета, ама сепак е, зошто многу повеќе јадам свежо и зелено, вообичаено би јадела глупости и многу малку жива храна, те празни калории. Не сум се мерела, но отоците на нозете ми се смалени. Патиките ми се широки, тоа доста ми кажува. Имам проблем со задржување на вода, со УН гледам се нормализира, додека мојот едномесечен хроно обид не го постигна тоа, туку напротив бев уште попотечена и стомакот ми се дуваше.
Denes jh den D 2 jabolka R palenta i letna mandza V pola i crno cokolado Utre ovosen D 2 jabolka R jagodi,banana V jagodi i ako sum gladna ke zemam jabolko Izmegju suvi kajsii bez sekjer (planiram) Mi ostanaa uste nedela dena ako racunam id utre,vo nedela(slednata) ja zavrsuvam
Inaku do sega nekolku ovosni dena vekje za vecera jadev samo salata i supa od neutralni namirnici(spanakj,luk,tikvicka,kromid) a ne jadev ovosje za vecera bidejki procitav deka ne trebalo da se jade posle 6,ne se razlozuvala fruktozata bo organizmot i doagjalo do debeleenje (neznam kako bese,ama vazno ne trrbalo da se jade za vecera) i sega odluciv utre da jadam jagodi i (jabolko ako sum gladna) pa ke vidime kako ke bide
Znam no ja pravev so neutralni namirnici,kapka maslo i sol nikakvi drugi dodatoci pa smetav deka e okej
Za vecera izedov golema kolicina na palenta i se napiv 1 caska belo vino.Zgora nad se izedov i 3 reda crno cokolado(namesto 1 i plus sodrzese sekjer) sega se cuvstvuvam vinovno i se nadevam utre da se procistam na ovosniot... Epa togas gresev nekolku pati ali najvekje radi toa sto bev gladna i ne jadev mnoogu ovosje(citav za ovosjeto deka ima i toa dosta sekjeri pa namaluvav,imav samo 2 jabolka za dorucek i rucek jagodi ili smuti izmegju nisto eventualno banana nekogas posle dorucek pa ja delev i za rucek).