Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Повторно морам да ја прекинам деитава овој пат не одошто несакам да ја држам туку затоа што имам многу слаба крв.Почнав да се онесвестувам и бев на болница,ми кажаа да не си играм со здравјето и никаква диета и сл.Треба да појдам кај матичната докторка за да ми препише што треба да јадам,да се повратам малку :|
    Иначе се мерев и имам ослабнато 4 килограми за тие 20 дена што ја држев диетата,ама и ослабена крв ;(

2. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Ејми ли среди си ја крвта ти прво, па после држи диети. Диетата нема да ти избега :D . Ти посакувам побрзо да ти се среди крвта :*

Мене денес јаглехидратен ми беше, долго очекуван и најсладок ден :D . Воедно се мерев, не оти сакав ама не можев да и одолеам на љубопитноста и другарка ми ме подбоцна и среќна сум што се измерив :D . За ручек јадев макарони со кечап, а за вечера еклери со чоколадо за готвење. Утре овошен да си платам за денес хаахахаах

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    леле загрижуваш сеа со слабата крв...леле чудно ми е зашо слаба кога се прима и втамини и минерали и све што е потребно,а има коментари од луѓе кои велат дека им се подобрила и притисокот им се нормализирал...! искрено на сите ви препорачувам за да не дојде до такви несакани последици,за салата јадете цвекло и на јаглехидратнито ден обавезно по една чаша домашен сок од црна ребизла...ете така рече баба ми јас ја прашав таа така советуваше! а ејми ти одмори се направи пауза 2-3 недели и после започни ја поново и практикувај што напишав...јас истото ќе го правам но јас имав и грип и бактерија и све и ете уште пијам антибиотици се истровив ж ити се сеа едни риностоп пијам...! но утре истекуваат.така да од другиден почнувам пак мислам и до сега ја држев на некој начин не мешав но небеше правилно баш! поздравв!

4. milosavljevski

milosavljevski Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    ЗА НУТРИЦИОНИСТ: мене денес ми беше протеински ден

5. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    oook ондак само продолжи ;)

6. Tin4i

Tin4i Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo..jas sum nova na forumov..gi citav komentarite i zainteresirana sum da ja pochnam dietava.. mi treba da simnam okolu 5kg..dali moze nekoj sto ja drzel da mi kaze kolku vreme treba da se pridrzuvam za sakaniot rezultat..mi izgleda lesna i ne e mnogu stroga..

7. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    ^ За 5кг.месец дена ти е потребно само,може и помалце..
    Но,зависи од тоа колку ти е тежината,ако имаш повеќе килца,побрзо ќе ти се изгубат што значи помалце време за држење.

Ако имаш помалце,тогаш некаде до 30 дена би биле океј,се зависи од тежината сепак и организмот,секој индивидуално си работи :)
    Еве јас пример,за точно 30 дена ослабнав скоро 5 кила.

Можеш и друга диета да држиш за 5кила само,каде што ти е напоменето за колку време ќе се изгубат.
    Ама,ако си се одлучила за оваа,тогаш почни си ја,па следи си ја тежината како ќе оди :)

8. Tin4i

Tin4i Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Fala..ke ja pochnam pa ke vi pisham rezultati :))

9. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Во секој случај се плашам!Јас си знам што претрпев.Диетава можеби не е толку лоша,ама ете тоа што го доживеав никогаш повеќе нема да ме натера да помислам на диета.
    Од утре ќе јадам повеќе витамини.Цвекло,да!Ми препорачаа млеко со 2 лажици мед,салати и така.

10. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    Devojki vo jaglerohidratniot den cokolado za gotvenje kolku jadete eden red ili povekee ? :) :)

11. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    а инаку колку ослабе до сега со сите пропусти,нутриционист?

12. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    и немој ни да помислуваш здравјето пред се не ти вреди да си слаба ако здравјето не ти е ок..не помислувај на диета во право си...јас немам никаков проблем со крфта незнам секогаш ми била мн јака така ми викаат и редовен крводарител сум ,и незнам како со диетава мозе да се зафркне крфта ти незнам мозе и предхотдно си имала проблем или па ова ти било капак...со крфта немам јас проблем ама цела се изреметив само на диети се ставам де на една де на друга што е најлошо,само се дујам немам добар сон ,нервозна сум,емотивна премногу и еве неколку месеци веке коа сум константно на некоја диета ми се изремети и цела менстуација човече добивам 10 и повеке дена порано,незнам висе планирам и јас да појдам на лекар да видам некое хормонско пореметување да не имам NEMOJ DA DRZIS DIETA POZZ

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    еден 8)

14. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    6 килограми за 3 недели ослабнав но 2 имам вратено за тие 3 недели што не сум на диета зашо не доручкував овошје...така да јојо ефектот шо го викате вие не е многу брз...можда да би јадел само овошје за доручек не ќе сум качил 2 килограми туку само 200-300 грама.Но од утре почнувам нема веќе повлекување искрено си најдов и мотивација и се.Така да почнувам од 1 ден да бројам...поздрав!

15. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    јас пример ми се случувало да изедам цело црно чоколадо и една чаша сок од црна ребизла....! а ако јадеш 1 ред ондак слободно изеди и 2-3 поп кејкови такви работи ;)

16. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    Da ve prasam dali mozi na proteinskiot den da se jade riba konzerva ? ili treba samo pecena so malce maslo ??????

17. milosavljevski

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    може и риба конзерва да се јаде

18. milosavljevski

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    луге, а да ве прашам МЕД дали може да се конзумира и кога??? јас насабајле со овошјето и по една лажица мед јадам.

19. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    1. не јадам чоколадо за готвење туку јадам чоколадо што содржи најмалку 65% какао.
    2. зависи колку сум јадела за ручек, ако сум јадела мн малку тогаш ми се случува дури и пола чоколадо да каснам (50гр) но ретко. обично по еден ред.

20. milosavljevski

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    најдов и за мед од еден хрватски форум, може да ви послужи, и мед може да се конзумира
    еве го линкот http://www.dijeta.net/phpBB/viewtopic.p ... t=15&t=484