УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Ilina_na likes this.
  2. Fidorija

Fidorija Истакнат член

После колку дена почнавте да намалувате килажа?

3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Со овој режим не можеш да рачунаш така. Некој побрзо намалува, некој поспоро. По некое непишано правило, тие со поголема тежина побрзо намалуваат, мада не мора да значи. Битно е да се држи до крај зошто толку време е потребно за да дојде до промена во метаболизмот. На фб групата од слики гледам дека значителни резултати имаат после вториор воден ден

Lilit, AnnaPe and Fidorija like this.
  4. Girl235

Girl235 Активен член

Najdov eden interesen recept so kinoa pa ako sakas mozes da go probas,jas nemam momentalno kinoa inaku vednas bi spremila.
    Na maslinovo zaprzuvas malku praz,posle dodavas neutralen zelencuk po izbor(mozes piperka,kromid,tikvicka,luk,karfiol,brokula,pecurki....)ja stavas kinoata,sol i bujon od zelencuk(no mozes i obicna voda + zacini)i ostavas da se vari 20 min.Slicno e kako rizoto.

♡BuBaLe♡ likes this.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

За во кој ден ова?!
    Скробен или Јх?

Денес туркам витамински.
    Посебно дека е сабота, посебно продолжен викенд, ми се јадат тешки џанкоини. Некоја пица со кашкавали, чипсови. Ама мојот дел изеден е одамна.
    Јадев јатки, праски, цреши, јаболко, банана и ананас.
    Вечер ќе виткам "бурито". Зелена салата у неа свиткан морков рендан, цвекло, пашкант, рукола, ротквица, ситно сецкан магдонос и ќе се преправам дека се мх, мх.
    Облеков едно тренерче денес од зимата неносени, он беше уау, си се стопила. Јас сум мееех... не е тоа тоа... Не сум се мерела уште, уште не купив ем батерија, ем... не сакам. Кога се мерев, ќе скубнев 4 кг за кратко и после застој, па се демотивирав.

Утре протеински, пиленце ќе печам со печурки тро, салата, супа...
    Вечера пола од ручекот.
    Добивме на подарок протеински пудинзи. Ок се за у протеински денови со оглед на тоа што немаат речиси ич јх, ама некако... шубе ми е. Ќе терам по правила, имаат долг рок на траење. Иако еден протеински за вечера шејк мавнав и салата, утредента најлесно се осеќав.
    Но... ќе тераме вака.
    20/90 денес.

AnnaPe and Ilina_na like this.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Дополнето инфо за денес - застанав на раце! 15 секунди! Ама застанав!
    Од кога се нема случено тоа!!!!!
    *солзи радосници*
    Ве частам сите по една банана!

7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Фала :*
    @Lilit во скробен

Lilit likes this.
  8. waterllady

waterllady Популарен член

Браво, само продолжи напред :muscle:
    Туку ме изнасмеа со ова ве частам банана. :D Пред некој ден се договаравме да се собериме друштво, па ми звони другарка ми и ми вика еј порачав пици за нас, за тебе океј е банана или сакаш нешто зеленчук? :rofl:
    Боже, сите ме научија со диетава, мајка ми секое сабајле ме прашува на што сум денес за да знае што да готви. Не очекував до олкава поддршка од сите. :)
    Туку, денес 87ми ден, требаше по правило воден, ама станав од 6 прегладнета и знаев дека нема шанси да го издржам, па си продолжив со протеински. Така точно на 90ти ден ќе завршам, не на 91ви. Додуша, не планирам да завршам, ќе си терам со диетава додека можам, знам дека не е по правилата ама на никаков друг начин не можам да ослабам, а имам уште бајаѓи.

Lilit likes this.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

И јас така мислам, по диетава ќе продолжам така.
    Читав една книга за навиките, не дека беше нешто уау да ми открие, ама ми освести нешто што сум го правела многу одамна пред да заминам во лер силом (оправдане) прилике.
    Да не се повторуваат две грешки во континуитет, така преминуваат во нова навика, особено грешките кои даваат ууубаво чувство. Да, јадеш пица за ручек, ама вечераш здраво и утредента продолжуваш здраво, не смееш ниту еден нездрав оброк.
    Денес 21 ден, протеински. Викаат потребен е 21 ден за да стекнеш нова навика.
    Ај да видиме...
    Пиленце на мени денес.

Утре ќе полнам пиперки.
    Само место месо ќе бидат печурки.
    Мислам дека е ок?! Ако грешам ве молам за корекција.

10. Fidorija

Fidorija Истакнат член

Вчера за ручек јадев леќа и потоа ја утнав малку ...јадев мевце свинско,и благо се осеќам малце глупо .....
    Денеска доручек цеден сок од многу овошки и ручек вегетарјанска пица

11. Estranged

Estranged Форумски идол

Ок е, и пиперката и печурките ти се неутрални.

Ilina_na and Lilit like this.
  12. AnnaPe

AnnaPe Истакнат член

Како може после 5ти ден -1кг, а после 6ти +1??? |(

13. Lilit

Lilit Форумски идол

После скробен.
    Не се мери. Терај понатака.

Јас не можев пак месо. Сори нот сори.
    Пола протеински пудинг со полна мерица протеин, добро измешано. Цела краставица изедов, па ова. Без лактоза, шеќер и глутен.
    И не си го сметам за грешка (технички е, разбирам). Соодност на протеин гледам, близу пилешко месо. Калориски помалку излегува. Ок сум.

Епа драго граџанство, стигна и вешот да не ме стиска. По уште една банана од мене.

AnnaPe likes this.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Све све, ама периодот од 21 до 00 часот... тежок за издржување ми е.
    Јас слабеам, само он приметува и никој друг. А се ми е широко, плус поподвижна сум. Некои тегоби ми се изгубија, ама некои дојдоа до израз. Во протеински или се дувам, или ми се лоши, или грчеви имам, или повраќам, 5 од 5 до сега сите со еден така.
    До душа и моите приметија дека подослабев, мајка ми ми рече ако продолжиш од цицијашлук да носиш облека со несоодветен број, ќе продожиш да изгледаш дебело, купи си ново...
    Е како да си купам, кога имам еден куп недоносени?!
    ЗоООООЖдОоооооо????
    ;(

Едно "буржоаско" прашање. Аспарагус у кој ден може? :rofl: Сериозно прашувам. Ја прашав другака ми ми рече - жити све?! :rofl: не добив одговор.

15. Bridget

Bridget Форумски идол

Протеински. И печурките во протеински.

Lilit likes this.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Неутрални се печурчињата. Мора нешто плус протеин.
    Белки од јајце, пилешки гради, се што е со висока концентрација на протеин - тоа е... доживување, со губење, со се што може да се замисли од слошување. И сабајлето киселина - ужас. Сум имала киселини, ама ова е апла киселина.

Полнетите пиперки во скробен - перфекција!!! Мене ми се откритие, може на некого му текнало до сега, ама мене прв пат. Се прејадовме.

Ilina_na, Estranged and Bridget like this.
  17. Ilina_na

Ilina_na Активен член

Ќе може рецеп за пиперките ? :)

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Скроз исто ко обичните со месо, само место месо ситно исечкани печурки и ги пржиш на само две мали лажички маслиново.
    Само дур ги пржиш ќе пуштат вода, процеди ја.

Last edited: Jun 8, 2020
    Ilina_na likes this.
  19. AnnaPe

AnnaPe Истакнат член

Ден 8: -1кг . Не сум презадоволна, но правам и многу грешки. Најголемата желба ми е да го исфрлам благото од секојдневното мени. Кога имам криза-коцка црно чоколадо (y). Засега ми оди добро, но сеуште имам желба за него иако доста опаѓа. Инаку, секој ден почнав да јадам свежа салата - ете плус, овошје- уште 1 плус :rofl:
    Не сакам да одам многу брзо, сепак дојам и не сакам да ми намали млекото. Ќе видиме колку ќе издржам. :D

20. Sk95

Sk95 Истакнат член

Unki dali ja drzel nekoj dietata dodeka doi?? Da ne se izgubi mlekoto ako se drzi dietata? Iskustva?