Женски, денес прв ден протеински Д: банана Р: пилешко , супа со пилешкото варено во неа морков и кромид, здлка и крадтавици салата , пипер и патлиџан пржено и кришка леб. Не можев да го изедам пилешкото само 150 гр успеав . Вечер пола од 150гр или пак 150?
19 Јаглехидратен. Макарони интегрални со печурки и модар патлиџан морков и малку томатело сос немам слика , @kostarika јас по ова се водам
Да ,го имам ова како информација,значи си терампо распоред , не ми следува повеќе аконе сум го изела на ручек Освен пржениот пипер и патлиџан имам ли други грешки?
Немаш грешки и пиперот и патлиџанот не ти е грешка. Гледам по грубите на ФБ дека си јадат и тоа, само секако не пржено во многу зејтин.
Ќе го издинстваш со вода . Јас така правам малку зејтин (инаку треба маслиново) и повеќе вода и си се свари исто како пржено да е убаво е маж штом не најде мана значи стварно е убаво. Да штом не го изедеш на ручек после за вечера не може мислам. 20 Овошен Денеска ќе се јаде овошје и јаткасти.
Ќе се потрудам да направам како што е правилно . Првите денови вака за да не ми е стресно Д: два цедени портокали и капичино без шеќер Р: ориз со кромидче, морковче, малку грашок, тиквичка , салата зелка и краставица ,лебче и не знам супа дали да пијам?
13/90 Протеински П:2праски и аронија+чиа семе и кафе Р:свинско во морков сос,домат, и модар патлиџан и зеленчукова супа со домашен оцет од јаболка Вечера пола од ова со повеќе салата Нема ништо пржено во масло да напоменам
Денеска овошен, веќе се навикнав 20ти ден, не сум баш гладна, добро е веќе, може кризи накај 22ч да ме фатат, сега не.
41/90 Витамински Терам. Ама сериозно почнува да ми фалат пробиотици. Почнав да пијам во таблети. Ама кефир и јогурт сериозно ми фалат. Имав период на стомачен вирус, пиев и антибиотици, стомакот ми е крш, нарушено ми е скроз варењето.
Дали смејам да пијам капучино со вода или да го прескокнам ? Да прашам бидејќи несакам да направам грешка. Ај некој поискусен ?