Женцки здраво Денес ми е 33 ден овошен Јешив да и се скарам на вагата и да се мерам еднаш месечно т.е после воден. Денес најував овошен сум имала, се дупнав од лубеница јадење. Омилено овошје ми е
18/90 Скробен Појадок Напиток и espresso generoso(читав Нема млеко) и лубеница Малово Ванилино појадува како би си каснала некое лажиче
Вчера овошен, ама појдов кај моите да ги видам после 4 месеци. Секој на далечина, мајка ми имаше ручек, па не можев да ја растажам, прекршив. Они кога ми рекоа ослабена си, значи стварно сум. Не сум се мерела од прес 2 недели, а и не сакам. Ова у задниве 46 дена со свесни грешки, е далеку боље од се претходно. Не се грицка, не се мези, не се пијат шеќери и кога се греши, конкретно се греши и само еднаш и не си допуштам да е три дена по ред и не е за стрвулинка. Денес 46/90 Протеински Ќе печам бранцин, печурки и салата, вечера пола од ручекот.
Исповед и од мене. Вчера за доручек вишни, ручек и вечера имав ориз и салата. Ама...прекршив вечерта со пиење на бело вино и тоа троа повеќе. Евр денес се нервирам, ама нема назад. Денес ќе продолжам како што треба. Ден 11 Јх Д- праска Р- Шпагети В- Палачинки
Ај ма па ти, виното те дехидрира, па фиктивно послаба ќе си изгледаш. ) Не е страшна грешка. Тоа сфатив со диетава, кога не си паметувам и кога не сум престрога кон себе, издржувам зошто преминува во животен стил, а не само времена диета. А животен стил значи и некогаш нешто да си допуштиш. Па животот е и за уживање. Кога ќе имам повеќе време ќе разглобам за псхологија на навиките. Го учев, го знаев, ама не го применував, откако почнав со диетата го применив, и сфатив дека навистина функционира. Накусо - мора да има и задоволство за да потрае процесот, ако нема, ќе чекаме што побрзо да заврши.
18/90 Скробен ручек и вечера Гравче бело(не ми се чека да се потпече), кромид, морков и зачини +домат, маслинки(наместо сирење) и скопска манџа Вечера пола од ова
Здраво да прашам?! Утре ми е јх и планирав едни кифли да ги правам сега гледав во рецептот има 200мл млеко(на 1кг брашно).... Нема да пијам за вечера нешто како компензација да биде..
Па и во право си, не дека не си. Грешка голема и јас правам, ќе држам месец време строго диета и после не се знае што се можам да изедам и испијам Вчера убаво ми помина денот, ама да прашам за сигурност. Шпагети може 250г да се јаде за ручек така ли? Пакетчето е 500г јас пола си ги сварив. Ама не ги изедов сите, бидејќи мислев многу е, што знам Денес цел ден овошје, за сега супер ми оди
19/90 јаглехидратен П:напитокот и банана Р: превкусни чамци и салата +напитокот по јадење В:ке видам Рецептот ќе биде објавен наскоро
Дали вие кога јадете тестенини гледате да бидат посни без јајца? Јас искрено не, јадам на Дивела тие ми се најубави и не сум ни загледала дали се со јајца или не. Во групата на Фб гледам внимаваат на тоа, ама некако ми и нема смисла, кога вечерата секако не е посна. Сигурно правам грешка. Си купив јаже и направив 100 скока, како што сум без кондиција доволно е и тоа.
Јас секој ден пијам кафе со млеко и не ми пречи во слабеењето. Мислам дека поентата е друга наместо да се плашиш десет грама јајце од макароните дали ќе ти сметаат гледај ја целата слика.
20/90 Овошен А ова е вечерата од вчера јх Чоколаден пудинг Урми,банана, чиа семе, какао, цимет, ванила, млеко + ред темно чоколадо
Денес 13 ден Д- банана Р- пинџур од пиперки и домати, овчо сирење(знам дека не треба толку масни сирења, ама слабост ми е) , филџан јогурт и парче тонус леб. В- салата и сирење.
13 ден Д- сок од лимон и цитрон, 3 кајсии Р- пилешко на скара со шопска и парче леб. В- веројатно само салата.
Откако ја активиравме темата гледам многу се приклучија. Ме радува. Но и такви кои тајно не посматраат. Приклучете се, не молчете Денес најтежок овошен. Пмс (не знам дали е до душа), утре не знам што ќе се јаде, ама изгледа пиперки со урда и пиперки.
Вчера 21/90 Протеински П:кафе и банана Р:4кебапчиња+салата+супа В:пилешко во кари(бевме на едно прекрасно место каде само тоа го јадам таму и 2компирчиња каснав мрцнати во сосот) +салата Денес нов ден