Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.073
    Допаѓања:
    225.492
    како си тргнала двајца дечковци ќе фатиш:D

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.666
    Ама само од пркос. :D

На LiliBoz и Fluffy^-^ им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.073
    Допаѓања:
    225.492
    види... да не биде суфлирам ама ја на твое место и девојка би :D

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ***КИКИ***

***КИКИ*** Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    22
    Девојки дај напишете некоја што имала стагнација во килограми па ако има држено турбо ун дали е навистина ефикасно, јас на два ума сум сакам да почнам турбо ун ама пак ми е страв дека нема баш ефект и само ке си го зафркнам редот и мирот :D :D инаку денес ми е 46/90 сега за сега супер ми оди ама и намалена сум -7 кг само една грешка имам направено ама после 30/90 имам стагнација :(
    дај споделете искуство се плашам дека на тие -7 кг ке си останам :(

5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.666
    Некој оди на турбо Ун. Јас јадам еден ден џанк, утредента просолжувам со денот кој требало, после 4 дена губам кг.
    :D

Ама ова јас...

На TutiFuti, kostarika и LiliBoz им се допаѓа ова.
  6. Мецаа91

Мецаа91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2018
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    2.197
    46/90 Протеински
    П:напиток и лубеница
    Р:печен ослич во фолија(со лимон,м.масло, Лукче,мајчина душичка, магдонос) и прилог(Карфиол, брокула, морков, Тиквица, кромид со м.масло, сол, мајчина душичка) +супа и краставица IMG_20200730_130431.jpg IMG_20200730_130419.jpg
    И за другарками исто се изнајаде
    В:пола риба другото може и повеќе

На Fluffy^-^ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ***КИКИ***

***КИКИ*** Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    22

колку ми е страв ако недај боже прекршам и ќе ја прекинам диетата бидејќи и предходно сум ја почнувала и на прво прекршување си велам ај бе од утре пак си продолжувам по старо секако ослабев демек и нема ништо да биде :D и до толку ми било никогаш не ја продолжував и затоа сега се решив овој пат ај да отидам до крај без прекршувања ама мнооогу се нервирам што имам стагнација и незнам дали е привремено дали повторо ќе почнат кг да се губат или така ќе си останам недај боже :( :(

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.666
    Види како тебе ти одговара така, јас за мене кажувам.
    Ако си човек што тешко се враќа на стаза, тогаш не го применувај ова.
    Јас се помирив дека ова ќе ми е на долг рок, а не само 90 дена. Зошто ако не е така, пак ќе се убуцкам после тие 90 дена. Па така решив, ок грешки, еднаш и никако да не бидат пследователни, те ако сакам слесно да згрешам мора еден турнус од 4 дена да помине.

На ***КИКИ*** му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ***КИКИ***

***КИКИ*** Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    22
    Нај битно си е да си сватиме дека ова не се сведува на само оние 90 дена како што кажа @Lilit бидејќи ако си се вратиме на стар начин на исхрана се ќе ни пропадне во вода целиот труд, што сака нека биде со мене нема да си се одкажам од диетата а после 90 дена секако веднаш почнувам со 90 дена одржување и потоа ќе видам зависи од доспеаната тежина дали ќе има потреба за уште еден круг и се надевам до тогаш и умот ќе ми се смени :D :D па ќе бидам и дисциплинирана со исхраната

10. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    @Lilit секоја ти чест за километриве, посебно за истрчаните :clap: You rock! :muscle:

@Мецаа91 ми се свиѓат што ни пушташ слики, а комбинацијава денес ти е чиста десетка :inlove:

@***КИКИ*** хм, ако немаш проблем со овошните, слободно почни со турбо ун, пошто секој трет ќе ти е овошен. Јас лично не би ја држела турбо и не би вметнала џанк деј пошто не сум толку јак карактер. :lol: А колку кила сакаш да намалиш?

Тудеј 62/90 скробен
    П: лубеница
    Р: посна компир манџа без запршка, ја мислев со денови и конечно бидна денес, со лута пиперка, плус салата цвекло и салата краставица
    За вечера пак манџа ќе биди ама со некоја друга салата.
    Имам приметено дека обично килцето го слабеам после овошен, па после протеински пак уште едно минус, ама после си го враќам. Ова е оти нон стоп се мерам :rofl:

На ***КИКИ***, Мецаа91 и Lilit им се допаѓа ова.
  11. Мецаа91

Мецаа91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2018
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    2.197
    Навика ми е сликањево уште од кашичките на малава во "инстаграм за бебешка храна" а сега некако и тоа ми придонесува околу диетава, околу денешниот ручек и јас сум презадоволна јас и бебе најздраво најадени двапати ми правеше друштво и лимон че од печените изеде... Пробај сликај постирај може ке те поттикне повеќе

12. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.969
    25/90
    Протеински
    Д:една банана
    Р:јунешко месо+Лебче (одамна не сум била на млечни, ама не можев да одолеам, дечко ми правеше јадење, нареден пат ќе биде млечни)
    В:пола

На Мецаа91 и Fluffy^-^ им се допаѓа ова.
  13. ***КИКИ***

***КИКИ*** Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    22

Сакам уште 15 кг да намалам до сега сум -7 значи сега сум 80кг а идеално ќе ми биде 65 ,ама бидејќи знам дека нема шанси да стигнам толку да намалам сега сум 47/90 од диетата,кога ќе завршам обавезно ќе бидам на одржување 90 дена и веднаш почнувам уште еден круг со диетата од 90 дена па се надевам тогаш ќе завршам работа инаку со овошните денови немам проблем дури најлесни ми се кога сакаш ке си подкаснеш па и на овие горештини дури најиздржливи ми се
    П.С доста сум мотивирана бидејќи преку глава ми е од неуспеси а и сите ови женски форумки згодници ми се ептен ептен подршка бидејќи знам дека не сум сама <3 :*

14. Мецаа91

Мецаа91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2018
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    2.197
    47/90 Скробен
    П:кафе со к.масло
    Р:салата(компир, краставици, кромид и сусам)
    В:пола IMG_20200731_141130.jpg

На 24.07, JoanaS и Fluffy^-^ им се допаѓа ова.
  15. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Хај, денес ми е 63/90 јаглехидратен. Јас сум ви тип на човек што многу јади ко ќе е нервозен, претежно благо па така денеска се налапав мекици (свесна грешка) и за вечера парче торта и сладолед (facepalm)

На Мецаа91 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.969
    26/90
    Скробен
    Д:банана
    Р:полнета тиквица со ориз и зеленчук и лебче
    В:половина

17. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    64/90 Овошен
    За денес: лубеница, праски, банани, оревчиња,јаболчиња иииии грозје.:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:
    Луѓе до 64 ден стигнав, не ми се верува :clap:

На ***КИКИ***, JoanaS, Мецаа91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    33.241
    Девојки ме примате во друштвото!

Денеска почнувам со диетава, инаку сум + 10 килца, вага покажува 72.900= 73 кила.

Незнам колку ќе успевам... имам дете... како ќе готвам за него,а да не пробам. Инаку секогаш и јас си поткаснував од неговото јадење.

Маже сака да ме дружи, но ќе оди сред недела на ручек со пријатели и незнае што ден ќе му се погоди.
    Изгледа од другата недела и тој ќе ме дружи, ако не се предомисли да почни од денеска.
    Па така од една страна ќе ми биде полесно за готвење.

На сите ви посакувам успешна диета со добар резлутат

На Fluffy^-^ и Мецаа91 им се допаѓа ова.
  19. Мецаа91

Мецаа91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2018
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    2.197
    Добредојде девојко и јас готвам за мене и бебе(1г има) наврати наназад имам некои предлози што можеш за сите да ги направиш

На 24.07 и Fluffy^-^ им се допаѓа ова.
  20. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    За едно залаче да пробаш, чисто дали е вкусно не е толку голем проблем. Слободно почни си, па со тек на време ќе прилагодуваш некако. Битно е да почниш!

На 24.07 му/ѝ се допаѓа ова.