Вчера овошен како за прв пат супер поминав. 5/90 Протеински ден Д:кафе и две праски Р:печено свинско, кромид и моркови со оригано, бибер, буковска, вегета. + едно лепче + салата и една шоља посна супа. В: Пола од ручекот + салата
69ти ден за мене и минус уште едно килце, досега -8 Протеински ( не држев водни ) П: лубеница Р: риба со многу салата и супа ( јас си пијам редовно ама од зеленчукова коцка, не варам сама што можи ми е грешка ) В: исто рибешко со салата секако Чупиња, вас како ви оди?
53/90 Протеински 4/12 Добро утро девојки од Велес, можеби не е поглед од соништата ама ме опушта мене погледот кон ридот св.Илија(има и манастир ама не се гледа од кај градот) П:кафе и 2круши
Стамгирам ептен само 100/300грама варирам цело време и ем пазам и ем не синнувам здравје на 72 ли како доаѓа турбо ќе започнам
53/90 Протеински 4/12 Р:печен зеленчук(морков,Карфиол, брокула, кромид и парче зелка, цвеклото во фолија со балсамико), стекот е постоен со сода и кратко пропржен со м.масло, сусам и малку пенливо вино(такво имав отворено) и супа секако
31/90 Скробен Д:две парчиња лубеница Р:компир и пченка малку без леб В: само пченка и салата домати без леб (Вчера ништо не ми се јадеше, едвај јадев не знам зошто така, можеби од водниот ден уште ме држат ефектите)
Ден 6ти, доручек портокал. За ручек/вечера се крчка ориз. Плус салата домат, кромид и лута пиперка. Се мерев после прв овошен, 1 кг помалку, добро е Инаку, од моето двократно искуство со диетава, килограми се симнуваат најмногу првиот месец, вториот скоро ич, и третиот пак се намалуваат. Турбо немам држено ич.
Не се пофалив дека почнав да вежбам, денес ми е 2ра ден ама едвај одам мускулите ме болат... Оваа ја симнав има по 7вежби,3дена се вежба 4та одмор И претходно сум вежбала ама вчера кога ја доврши 7та и кога се исправив цел стомак како да ми го стегна некој нз како да опишам, денес со другарками вежбав јас легната она ми се качува на мене циркузи бевме и секако полето заедно јадевме
Бравос @Мецаа91 И јас вежбам, цело време откако почнав, прво се мислев, мислев дека нема да имам енергија ама немам проблем. Најмногу имам на овошен а најмалку на протеински. То го имам приметено. Јас вежбам пет дена па одмор. @Estranged и кај мене беше така. Првиот најмногу, вториот едвај и еве веќе во трет почнав пак да намалувам. Јас се надевам на 10 кг. ,иако е можно и повеќе. @JoanaS И јас имам некиј такви деној без врска, ич кога не ми се јади. Пример овошниот вчера. Изедов многу помалце од обично. Ќе ти се врати пак апетитот, без гајле Нешто се мислам. Имам уплатено за од Ана Стојанова предизвикон за еден месец. Вежбите ги прам, ама јадењето не, пошто веќе си бев на диетава. Е сега, нели после овие 90 дена треба уште толку дена да ми е овошје појадокот, а во предизвиков е нешто со чиа и со овес. Овошјето е за ужина. Претпоставувам дека редоследон на јадењана и е така напраен поради некоја причина. Е сега прашањето ми е: Откако ќе ја завршам диетава дали да терам на одржување или да одам директ на храната од предизвикот? Што мислите?
@Fluffy^-^ јас мислам да одиш на одржување за да не му направиш голем пресврт на организмот бидејќи ипак ти се навикнал на тој режим. Сепак нека кажат и другите, но јас на твое место би одела на таа варијанта не би го ризикувала цел труд.
Јас како Талат "ја ништо незнаем" каков предизвик? (ко од марс да сум паднала се осеќам, ама ако не прашам нема да дознаам
Има предизвик, кој што трае еден месец со интензивни вежби и распоред за храна која што е здрава ама не е по принципот на ун, него повеќе е на протеини и чиа и овес и така натаму
54/90 Јх 5/12 П:турско и локум+банана Р:домашни сокенки(јас ги правев) +салата В:колач со овошје(боровинки, малина и јагода)
33/90 Овошен Денес ми е овошен. Прв после водениот. Едвај уста отварам. Ништо не ми се јаде. Јадев јаболки две, две праски и банана. И дестина леблебии колку да ми се прекинат киселините колку толку. Осеќам како да ми е стеснат желудникот. Апетит ич. А исто така и ми дојде менс и обично овој ден јадам многу. Ама денес се осеќам здравствено добро и драстично намален апетит. Денес да го дотраам денов па утре едвај чекам нешто да се зготви вкусно.
Да, ама ептен малку само домат иту тоа кога се врстив од работа. Немам навика многу често да земам салата за на работа со останататиот ручек, треба на тоа да обрнам внимание да го поправам.
Zdravo ne go drzev prviot voden ama sakam da probam vtoriot da go drzam dali nesto se menuva ili ostanuva 58 den?