Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    мислам дека не е баш убаво во овошниот ден да се јаде банани затоа што една банана = една коцка чоколадо :/до сега сите диети што сум ги држала пишува од овошје се освен банана, а ги јадеме затоа што не најадуваат највеќе од сите овошја, али тоа е.. ако можеш подобро е да не јадеш :) исто така и млекото, тоа е дозволено само во протеинскиот ден, не смееш да мешаш.

2. milosavljevski

milosavljevski Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    Во овошен ден е дозволено мах до 2 банани

3. milosavljevski

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    денеска ми почнува вториот циклус, протеински ден, за ручек 2 јајца со сирење, парче леб и супа, за вечера истото само без супата

4. anny23

anny23 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    banani ne e dozvoleno da se jade

5. milosavljevski

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    бананите не се дозволени во протеински скробен и јаглехидратен ден, само во овошниот се дозволени и тоа максимално до 2 ЕВЕ ТИ И КОМЕНТАР (ЗА anny23)

3. Voćni dan - da li moram samo da imam tri obroka ili mogu da grickam voće više puta na dan?
    Najbolje je da između voćki prođe 1h, a ako su u pitanju banane ili kruške i 2h. Količine voća (sirovog) nisu ograničene, ali na banane, šljive i drugo voće bogato šećerom trebalo bi obratiti pažnju (da se ne pretera). Npr. dozvoljene su samo 2 banane.

6. milosavljevski

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    исто така во овошниот ден се дозволени и до 6 сливи (модри или било какви)

7. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Луѓе колку ми се јаде денес!! Не знам што ми се случува, 29 ден ми е денес дали самата помисла дека утре е овошен па после воден ден. Едвај се држам подалеку од фрижидерот, а колку ќе издржам не знам. Се осеќам како да не сум јадела цела недела, а ручав макарони, пијам вода со лимон, исто си терам како и секој ден, не знам што е работата ..

8. anny23

anny23 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    luge ako sakate podobri rezultati banani ne jadete niednas vo tekot na dietata

9. anny23

anny23 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    bas me interesira od koga ja drzis dietava i kolku si oslabel zatoa sto gledam banani si jadis ....

10. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    Denes ja preksriv dietata :| neznam dali od utre pak da prodolzam, utre mi paga jaglerohidratniot! Vase mislenje???

11. Sonce77

Sonce77 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    9
    Ај ве молам кажете ми како ја држете таа диета?
    Понеделник
    вторник
    Среда
    Четврток
    Петок
    Сабота
    Недела
    ?????????/

12. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    prodolzi ja, i od utre postrogo!!! Zosto sekogas koga ke ja prekrsis ako pocnuvas nanovo, non stop ke si na pocetok :) taka ke gledas da pravis sto pomalku greski! taka utre jaglenohidraten, pa ovosen...

13. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    broes ako e ponedelnik proteinski den,vtornik skroben, sreda jaglenohidraten, cetvrtok ovosen, petok pak proteinski, sabota pak skrobe, nedela jaglenohidraten, ponedelnik ovosen, i se taka po red vodeniot den doaga posle ovosniot, na 29 den i posle pak se pocnuva so proteinski, redosledot ne se menuva

14. milosavljevski

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    диетата јас ја држам по вторпат. првиот пат кога ја држев пред годинаипол ослабев 17 кила за три месеци, а ти највероватно првпат ја држеш диетата и си почетничка (или си ја држела и не си задоволна од својот резултат). прочитај го малку форумот наназад и се ќе ти стане јасно!!! а 2те банани во овошниот ден не се јадат наеднаш, туку едната околу 13 часот, а втората околу 18-19 часот, за да те држи сит/а. и несакам контрање овде на форумов. ако не сакаш да јадеш банани не јади, тоа си е твое право. ајде поздрав и со лесно

15. vikktoriaa

vikktoriaa Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    девојки јас ја прекршив денес диетата :((( до ручекот се беше океј ама наместо да вечерам од леќата што ми беше за ручек изедов премногу леб. незнам што ми стана лелеее.. :'(

16. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Oф леле..луѓе бе.
    Чим ја прекршувате уште од првите денови диетава,тогаш не сте доволно спремни и со волја за слабеење стварно =/
    Стегнете се бар првите 2 недели! Тие 2 недели се најтешки,како за кој уствари,али вообичаено секогаш првите денови се најтешки.Понатаму ич да не му ја мислите,ќе се навикнете и многу полесно ќе биде,само малце храброст во почеток и терате понатаму.

А,ако неможете ни со тоа во првите недели тогаш прекинете уште одма,џабе трудење искрено ви кажувам.
    Викторија,продолжи понатаму со наредниот ден и стегни се да не прекршуваш :)
    Плус,еве јас при слабеењево си имам многу добра мотивација.Си ставив слика кога бев пред 3 години сучка слаба,и си ја ставив сликата на десктоп(одлучив на компјутер бидејќи највеќе во текот на денот сум со него) така да,цело време ја гледам,и кога ќе ми се пријаде и сакам да подкаснам нешто,ќе ја видам сликата и ќе речам НЕ!

И ете,после резултати секако ќе има,мене вака мнооогу полесно ми е :)
    Обидете се и вие вака,или пак наместо на компјутер ставете ја сликата на фрижидер.Најсериозно.
    Само гледајте да не биде во бикини она ова,барем така..е малце непријатно спрема други луѓе што ќе доаѓаат на гости нели :D
    Ете така,се надевам помогнав малце ;)
    Него мене ми е 34 ден,протеински,јадев риба,супа малце и едно парче леб и толку,не сум гладна воопшто не ни вечерав риба,само леб едно парче и така =)

Позз до сите!! :hai:

На milosavljevski и vikktoriaa им се допаѓа ова.
  17. fima

fima Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    12
    диетава дозволува банани само за овошниот ден, баш е супер диетава затоа што воопшто не се чувствува глад :D
    баш сакам да видам кој колку ослабел, тоа повеќе ќе ме мотивира
    денес ми е 7 ден

На milosavljevski му/ѝ се допаѓа ова.
  18. milosavljevski

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    точно е за бананите дека се дозволени, и тоа до 2. мене ми е петти ден неможам да ти кажам резултати сеуште е рано, ама го чувствувам она олеснување, а не чувствувам глад. навечер кога ме фати криза една лажица мед.

19. alekcoki

alekcoki Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    31
    Само да се надоврзам на коментарот дека една банана е еднаква на една коцка чоколада апсолутно не е точно ,ако сметаш во калории во просек во една банана има околу 100 ккал а во една коцка чоколадо има многу помалку , но сепак чоколадата деблее а бананата не затоа што постои огромна разлика во шекерите присутни во овошјето и сахарозата во слатките и чоколадата .Во овошјето се присутни прости јаглехидрати кој организмот лесно ги разложува и не ги складира во масти , за разлика од сахарозата која е не е прост ј.х и лесно се депонира и вишокот се претвара во масти.Може малку ве удавив со овоа ама пред да почнете да држете диета или режим на исхрана прво информирајте се а после делувајте.Се надевам дека помогнав малку да се свати разликата.Поз и со срека на сите :)

На Lux и milosavljevski им се допаѓа ова.
  20. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Вистина е ова! организмот е толку сложен систем за проучување и си има различни функции!
    инаку на мене денес ми е детоксикационен ден цел ден пијам вода со лимони и овошје ќе јадам коа ми се пријаде а од утре започнувам со цврста волја купив едни тренерки од адидас помал број за мотиавација и баш ме фати сега мотивација така да почнувам.поздрав!

На milosavljevski му/ѝ се допаѓа ова.