pa toa sakam da go kazam celo vreme nekoi na forumov ja drzat dietata onaka kolku da se kaze i si gnetat banani med itn mislis deka mene ne mi se jade mki se jade ama ako si na dieta na dieta si i ke trpis ...ako sekogas koga ke ni seprijade vo tekot na dietata jadime banani i med mislam deka ne 17 ni 7 kg nema da oslabime za 90 dena...
Многу му напнавте на бананиве.Еве јас втор пат ја држев и успешна беше исто ко и пред две години шо ја држев.За поручек секој ден,ама секој ден јадев банана.Значит проблемот не е до бананите,битно е количински да не претервиш.Неможит да се прејадвиш а да слабејш.
добро госпожа, да ти се објасне дека диета НЕ е гладување!!! и читај малку и на други форуми за да ти стане појасно ок!!! и целта на ваа диета не е само да ослабееш, туку и да напраеш промена на метаболизамот. ако гладуваш го забавуваш метаболизмот и со тоа не слабееш! е така да знаеш
и погоре е цитирано дека банани само во овошен ден се јадат до 2, убаво читај, и за мед имам ставено линк погоре од хрватски форум, дека е универзален, и може да се внесува во секој ден сабајле или навечер. и ти пишав погоре ако не сакаш да јадеш тоа, не го јади тоа си е твој избор
денеска скробен ден, за доручек два портокали, за ручек варени компири со зачини со парче леб, а за вечера истото во намалена количина! имајте убав ден
здраво феминки јас сум нова во форумов се зачленив специјално за темата јас ја почнав диетата по вто пат денес ми е седми ден и се надевам дека ке успеам да ја изджам до крај. минатата година ја држев околу два месеци и успеав да ослабам оклолу 10кг.
Секој си има различен организам и кај секого различно делува диетата. Некои ја држат строго па побавно слабеат, други со многу прекршувања па пак имаат резултати, така да нема потреба од никакви кавги дали требало или не требало да се јадат банани. Јас имам по 2 банани јадено за доручек и пак имам резултати. И бананата е овошје, само што има малку повеќе калории, а во што нема калории? Па не сме ни ние роботи да живееме само на јаболки портокали мандарини киви ... некогаш ќе те фати стрв за нешто покалорично. Така да кој како си има резултати така нека си ја тера. И конечно денес ми е овошен ден, утре воден. Со господ напред и држете среќа да не папсам утре. Сега за сега добро се држам. Утре ќе бидам зафатена цел ден, така да нема да имам многу време за јадење и се надевам ќе издржам. И здравје од вторник повторно старт со протеини втор месец. Ај со господ напред
Аде аде без конфликти без конфликти само...банани стварно не треба освем во овошниот ден каде се дозволени 2 а најдобро е наутро да се јадат,исто и бадеми ореви.Како и да е бананата не би се претворила во масно ткиво ако се јаде 3 часа пред легнување но сепак најдобро е наутро како извор на калиум и прости јаглехидрати што веднаш се впиваат и држат чувство на ситост. Инаку денес до сега 2 литри вода со лимон и 2 портокали имам изедено. утре протеински ден,ќе тркнам до супермаркет по пилешко месо и одсега ветувам дека на јагелхидратен ден за вечера нема да јадам ниту колачиња ниту никоја калорична ствар освен чоколадото за готвење,пудинг,тиквии(со ванилин шеќер) онака по ниско калорично,зашо навистина неможам да се контролирам овој ден за вечерата.А и гледам хрчакот сум си го здебелил ќе треба и него на диета,и тој од утре само на овошје никакви семки -.-! поздрав
Алал да ти е ...утре пофали се т.е другиден како си поминала.И тоа не е вооппшто тешко водниот ден,кога осетиш глад подобро е да жабуркаш колгејт минт плакс течност,купи си мислам дека се 120 денари и ментолот уништува убавиот вкус и плус ванила свеќа ако имаш дома запали ја нека замириса цела куќа и не само ти цело семсјтво ќе ти нема апетит хаха трик трик...поздрав
те кој ме подржува мене и има исто мислење како мене за бананите, фала нутриционист. инаку јас не се карам туку пишам како треба и што треба
42 ден овошен. Што толку се запнавте за бананите? Точно е да калорчни се ама па те држат вака од портокали само ќе те заболи желудник. Држев 2 или 3 дена овошни и без банана, ама сега сум во ПМС и не можам без банана па ми се јаде . До сега -6 кила, ама како што кажав не ја држам премногу строго. Не јадам за вечера истото што и за ручек, ама си се држам до листата, а знам да јадам и 3 пати место 2 пати на ден . На протеински ден јадам и пржено месо или риба, а на јаглехидратен тестенините со сирење ги јадам па пак има резултати. Уште 4-5 кила и најсреќна ќе бидам.
Во ред е тоа дека бананите се покалорични од останатото овошје и не треба да се конзумираат навечер затоа што јаглехидарите дават најмногу енергија која е најдобро да се внесува наутро и организмот да ги потроши во текот на денот , ама такво споредби на банани со чоколада се апсолутно погрешни )) а сега секој може да мисле и прави како што смета ама тоа е вистината ))
Да да,нема како чоколада да с емери со банана,ако веќе пример не се издржува веќе подобро банана одошто чоколада...! позз
Ееее супер . Не за друго денес видов во продавница и стрв ме фати, ама викам ај да не купувам немој да не смеат да се јадат треба да ги фрлам, од дома нема никој да ги изеде. Ама штом може здравје во четврток ќе си купам и тоа од чоколадните .... ммммм
моооже,но не повеќе од 5-6(изгледа така пишуваше) али шо ќе ти се суви купи еден ананас изеди го цел ...
подобро мусли,одошто некое друго благо...јас лично ги обожавам тие со банана и какао чоколадо мноогу се убави онака јас си ги јадам како сончоглед да ми рупкаат...