Среќно Тоа ми е и намерата....некогаш не знаеш што да јадеш....а и некои што не ја почнале ќе мислат гладуваме и јадиме едно исто и досадно јадење
40/90ЈХ П:мандарини и кафе Р:пицааа(тиквичка,морков,кромид, маслинки, и домата)+зелка салата В:мала пица+салата и темно чоколадо Инаку од другиден ја почнувам турбо ун
- Дали доколку денеска јадам јајца, би пречело тоа што има месо во супата? - И дали може да ми дадете повеќе информации за турбо ун диетата и која мислите дека повеќе помага?
Колку е добро да се прескокнуваат оброци на овој режим? Мајка ми ја држи ама некако почесто ја прескока вечерата, вели дека се чувствува сита. Како за жена од 60 и кусур, симнала некои 4-5 кила месецов после празнициве, ама не знам колку е паметно да прескока. Некако денот и е така организиран и јаде двапати. Сабајле тоа овошјето и некој доцен ручек.
Здраво друшки диеталки Вака така, протуркав до средина на диетава, денес 45ти ден протеински (водни не држев). Изедов пет јајца и многу салата и по некоја маслинка, а сабајле јадев банана. Примеќам дека фармерките ми се широки. Епа не би требало да се прескокнуваат оброци, ама јас некогаш стварно неможам да вечерам, оти сум најадена. Така да, мислам дека е поубо да прескокни отколку да јади сосила.
Девојки, во протеинскиот ако се јадат јајца, би требало да се варени??? или дали може и кајгана со плус нешо друго, пример печурки...?
Ваше мислење: после грешка треба да се прекине диетата и друг ден да се почне од почеток или да се продолжи понатака и покрај грешката? Не е работата за едно парче каснато туку за цел оброк Се си мислам иако е погрешно да продолжам понатаму
А што ако си утнала оброк? Без разлика која диета да е, ќе си продолжиш понатаму од каде што си застаала и готово, не си робот, во ред е "згрешиш" некогаш.
1/90 Д: Банана и турско кафе без шекер Р: Кајгана (две јајца) со печурки, краставица салата и 1 лепче В: две варени јајца со поголема мешана салата Овој пат ќе пазам и кафето да не го пијам со млеко, и да ги исфтлам 3 во 1.
Пред да ја започнам УН диетата ја држев Кето диетата..и сега вака ми иде многу јадење а морам сите оброци да ги јадам
42/90 протеински Д: две киви; Р: 2 тортиљи со пилешко месо, печурки, марула, кромид и доматче, супа; В: пилешко со печурки и салата.
42/90...1/12 Протеински П:2јаболка и кафе Р:200гр.сирење и слата(домат,краставица и малку магдонос)+јогуртче и тортиља В:100гр.сирење и салата