Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    11 ден -6 кг..Чудно.

2. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Нишо чудно,сега по водниот ден можеби ќе имаш и -12 кг дури али после почнува организамот да стагнира и да ги разложува оние вистинските масти.И јас за 2 недели солабнав 5 килограми..поздрав!

3. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Tebe koj den ti e sega?:)) pozdravcee

4. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Brownie,супер! :clap: Продолжи понатаму.
    И ако имаш повеќе вишок килограми,не е чудно.

Побрзо ќе ти се губат килата,а секогаш првите кила што ги губиме се вишокот вода во нас,односно оние првите 2,до 3 кила,или пак повеќе во зависност од големината на килажата.
    Денес 35ти.ден,скроб,посни сарми си јадев и што убаво ми дојдоа да ви кажам,мрк мрк :wasntme:
    Абе ја обожавам диетава,да живее Ун ! :D

Во врска со бананите..Не зезајте стварно.Зар треба цела диета да бидеме на еден исушен портокал? Или едно јаболче? Не сме некои овервејтет со 500 кг.па да не смееме банана да каснеме.Пример давам :D
    Таа е препорачана во овошен ден,а може некогаш и како доручек во други денови.Ништо страшно не е,овошје е не е хамбургер ! Но,сепак да не се претерува секако .

Позз до сите,и храбро! :hai:

5. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    јас ја држев пред месец и половина можда после нова година негде едно 20 дена,но се разболев,па одев за грција,па ме фати инфекција на грлото и дури онеден ја уништив така да денес ми е детоксикационен ден досега сум испил 5 литри вода со 6 лимуни и портокали сум јадел и од утре ја почнувам поново од 1 ден со белешки со све таман до ескурзија! поздрав :D

6. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49

Aa za proteinskiot den sto jades? I za skroben jas jadan corba..grav boranija i toa:] pozdrav!

7. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    За протеински најчесто риба или месо(пилешко само,друго не сакам и онака не сум љубител на месото).
    Али јајца никако не јадам,ми се згади од нив веќе одамна,и само на риба или месо сум :D
    Супа,понекогаш.Салата исто така,и едно парче леб обавезно(интегрално иначе) ;)

Позз :)

8. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Дечки дајте нешто за скробен ден, ама да не е течно .. На школо сум 2 смена а веќе стварно ми се згади од компири варени и ориз :puke:

9. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Имаш пченка зрнеста таква во мали паковки мислам по 50 грама дека е купи си 3 пакетчиња слободно јади си и за вечера па 1 пакетче апни си иди во некој маркет голем и во штандот на виталија имаш многу такви работи со семки и такви зрнести работи...!поздрав :D

10. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48

Ееее добра идеја ми даде :D фалаа :)

11. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    нема проблем секогаш ! :D

12. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    denes se prejadov... jaglenohidraten den, za dorucek portokali, za rucek vo 13.30h spageti, okolu 18h bev na rodenden, i zedov 1 kifla, malce zelka salata, i 1 parce torta, pa bev uste na edno goste vo 20 h i mi dadoa puding... se e vo ramkite na ovoj den, ama mislam deka se prejadov.. ama utre ovosen den, pa ako uspeam i voden ke isteram potoa, sakam da prasam, moze li za vodniot den da se pie jogurt od toj sto e 0 % maslenost? i za skrobniot den da prasam, mora li da bide zelencukot od edna vrsta, pr. samo kompiri, samo grasok, samo oriz, ili moze se zaedno, bidejki jas vcera jadev od se po nesto, vo tava, a za vecera 2 topki sarma? a za bananite gi jadam vo ovosniot den, nekogas edna, nekogas 2, taka da ne e strasno, a tie sto imaat mnogu za slabeenje slabeat mnogu pobrzo, jas pr za 1 mesec imam oslabnato edvaj 5 kg, i mislam deka do kraj edvaj uste 2-3 kg ke smalam, zosto veke organizmot mi trosi onolku kolku sto prima, za da simnam poveke treba fizicki da se aktiviram i da vezbam

13. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    и на мене денеска ми беше јагленохидратен ден, за ручек јадев варени макарони а за вечера 2 палачинки со мармалад и еден ред милка... иначе и мене ме интересира дали во водениот ден може да се пие јогурт со 0% масленост, али искрено не ми се баш верува:DD

14. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Несмееш јогурт на воден ден,тој ден е за прочистување каков јогурт!?Може повеќе врсти на желенчук не секирај се јас златна мешавина си јадам секогаш ...а инаку не си многу изела не секирај се јас ми се случувало на јагелхидратен по цело пакетче макарони да јадам и вечерта 5 парчиња торта така да...во рамките на јаглехидрати е! позз

15. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Не може да се пие јогурт на водниот ден. иако содржи 0% масленост, сепак содржи и јаглехидрати и протеини, а работата е без тоа да се помине денот. Мене утре ми е воден и ќе пијам вода цел ден, чај без шеќер и обавезно мастики оти ќе се шекнам ......... ааа да и ќе легнам колку што можам порано :D

16. alekcoki

alekcoki Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    31
    Феминки ајде сега вие што веке сте ја држеле диетава имам неколку прашања мада гледам дека е слична како во вита диет клубот.Дали чајот , кафето може да се засладува со натрен или мед ???Друго дека станувам покасно па и денот ми почнува покасно после вечерата останувам до касно будна, шо правите во момент на криза , значи нешто салата пак овошје или слично, затоа што кога идев во вита диет не беше дозволено??? Фала однапред :)

17. milosavljevski

milosavljevski Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    пожелно е кафето и чајот да се пијат без шеќер, еве што пишува (извадок од диетата)
    Кафе и чај може да се пијат, но без шеќер
    Наместо шеќер користите вештачки засладувачи

мислам дека може да си ставиш мед една лажица да го заблажиш, пак има разлика од мед до бел шеќер, јас пијам кафе и чај без шеќер, а јадам мед 1-2 лажици дневно, за кога ќе ме фати криза за глад

18. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Епа феминки конечно и јас да се одлучам да прејдам на вашата страна :rofl:
    Неколку пати се обидував да ја држам диетава, но без успех, вториот третиот ден забегував.
    Ама од денес сум решена, заедно со љубовта моја, спремни за топење на килограми 8)
    Се надевам посакуваните 6 килограми ќе ги стопам за еден месец.
    поздрав и ќе бидам редовна на темава, заради поддршка од ваша страна, нормално :lol:

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    И јас исто, неколку пати се откажував на овошен ден, затоа овој пат (иако не е препорачливо) решив да почнам со овошен ден па да продолжам со протеински така да се надевам овој пат ќе успеам да ослабам 4 или 5 килограми за 1 месец :) ;)

На Chupe му/ѝ се допаѓа ова.
  20. fima

fima Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    12
    малку ми смета тоа што рано станувам и насабајле ептен ми се јаде, а овошјето не многу ме заситува, совет?