49/90 протеински Д: две јаболка; Р: топено сирење, две фурнаринки и чаша јогурт; В: грчка салата. 50/90 скробен Д: една банана; Р: манџа со компири и грашок, парче леб и салата од марула; В: печени компири и печурки.
Не е моја сликава, од нет е. 100гр фета, доматно пире, печурки и 100гр кашкавал испечени во рерна, зденка не ставив. За комбинација сирење со кашкавал прашав тука, ми рекоја дека е ок.
@ТедИ11 ќе те тагнам тебе оти тука сте со деновите со либе. Веќе при крај на втор циклус е, а со тежината речиси и да стагнира. Како што го заврши првиот циклус, околу 1-2кг помалку е сега. Очекувано е или...?
Реално да...јас затоа турбо почнав пред воден....на почеток цревата не се испразнети,подуеност има....и ја почнуваш се ставаш во ред со оброци и тука е празнењето јас 2-3 пати обв.одам дневно и затоа се симнуваат побрзо е веќе после се навикнува и организмот(барем кај мене)на тој режим и тера..јас затоа турбо почнав да го размрдам малку...а од водениот се немам мерено и не очекувам да покаже пак -8,5кг
Кашкавал не е дозволен во диетата, има преголема масленост. Исто така и сирењето треба да биде младо, не многу масно и не многу солено.
51/90 јаглехидратен Д: една банана; Р: интегрални тестенини со печурки, маслинки и тиквички; В: палачинка со еурокрем, ред црно чоколадо.
Здраво девојки лепотици јас ја прекинувам диетава...нема услови од болница да ја држам...малава е неарна и денес не задржаа
Не ја држам јас, маж ми е на диета, јас само за поддршка. Здравје после бременост како што сум тргнала, ќе треба и јас да ја држам. Прво мерење на либе после прв воден ден: -7,5кг и -6цм во обем. Сега тера втор циклус, резултати ќе напишам после втор воден ден.
Со помин нека е. Продолжи си после од кај што си застанала, ако имаш желба, секако. Од мое искуство, а веќе еднаш ја имам издржано целосно, а сега сум на крај на втор месец, првиот месец се губат нагло кила. Значи прва, втора недела а веќе минус три кила. Тоа е таа подуеност што ја снемува. Е сега вистинското слабеење е на крајот на вториот месец. Кила можи и не толку, ама во обем неверојатно многу. Така да, терајте си ја по прописи и многу трпение, резултати секако ќе има. Туку, јас вчера го зезнав овошниот ден и то во осум вечерта. Ми беше 62 можи, не сум сигурна, изгубив малце ориентација во броењево. Ама добив мн комплименти дека ослабена и си се опуштив. Сега последниов месец ќе се стегнам малце посериозно и ќе вежбам и да ја завршам на голема врата. Денес протеински, немам појма што би јадела. Со лесно на сите
Фала ти многу мила! баш како шо пишав и претходно, килата стагнираат, - 1-2,ама во обем е многу ослабен, ќе видиме баш колку после втор воден. Има уште 5кг за симнување до идеална тежина и запнат е за нив, несвесно дека последните кила се најтешки. Секако и одржувањето после диетата. Со изматени јајца, наполни калапчиња за мафини, дополни ги со печурки, спанаќ, младо кромидче, маслинки.. Мене ми се превкусни.