Незнам што да одговорам ако не мораш баш да го јадеш тоа наутро и навечер не го јади....ма да таанот е неутрална намирница ако дома го правиш само од сусам ,семето од коприва можеш да го комбинираш во салати...ама маџунот и медот нз што да кажам... А тоа што го пиеш може да ти е фактички појадок но подобро е да го јадеш лимонот за да бидеш сита и треба 2... Околу резултати со плус такви работи нз какви би биле не сум пиела јас а додека витамините што ги пиеш и јас пијам превентивно такви со цинк....тоа не смета
Ti blagodaram na odgovorot... Taan, madjun, med i seme od kopriva po edna lazicka jadam bidejki sum anemicna i mnogu mi pomaga. No bi mozela da go konzumiram samo sabajlecki, Limonot so lenenoto seme i mlakata voda go pijam za pobrz metabolizam. Gledam ti si najaktivna vo gupava pa tvoeto mislenje bi mi bilo dosta vazno...
Јас имав бавен метаболизам се до прв пат кога ја држев диетава (пред 10г) има правило за да го задржиш тоа (брзиот)метаболизам треба да се држат тие 91ден за да има ефект Има група на фб прашам и таму...ама можеш да добиеш секакви одговори мн се начитани
И јас земав мед со семе од коприва заради крвта. Ама бидејќи ми се смачи и ми беше грдо секое сабајле истото, почнав семето од коприва да го користам како зачин во секое јадење. Нема никаков вкус/мирис и буквално и во благо и во солено го ставам. Исто, можеш наутро со појадокот плус 5 зрна аронија да јадеш. Мислам дека никако нема да влијае врз диетата, а врз крвната слика ќе ти влијае многу. Од искуство. За почеток пробај наместо со шеќер, кафето да го засладуваш со еритрол/ксилотол, има по големите маркети. Тоа е природен засладувач со низок гликемиски индекс и нема да ти ја променува брзината на метаболизмот, за разлика од обичниот шеќер. А, наместо млеко, пробај со кокосово масло. Уште поубав шмек му дава на кафето, а и некоја слаткост плус.
18/90 Скробен Појадок: Компот сливи Ручек: Грав со салата домат+ кромид Вечера: Грав 19/90 Јх Појадок: Јаболко Ручек: Шпагети запржени со многу кромид, доматен сос и оригано. Вечера: Две парчиња песок торта и чаша какао без шеќер.
@IRBBB Ti blagodaram, od utre ke vnesam i aronija se sto e za krvta sovet go prifakjam. Od utre vi se pridruzuvam, edvaj cekam
Dobro utro. 1/90 Mlaka voda so limon i med. Dorucek: 2 jabolka Rucek ke bide salata i tuna Vecera isto Da ve prasam smeam li nes kafe so bademovo ili kokosovo mleko epten malce cisto za vkus da promeni..
Добре дојде...по ручекот се пие и супа бистра зеленчукова (Јас од коцките правам) Можеш тие се неутрални ма да бадемовото во овошниот користи го...јас домашно си правам и бадемово и кокосово
33/90ОВОШЕН 34/90ПРОТЕИНСКИ П:кафе и јаболко Р:ќофтиња+салата(домат,краставица,маслинки,авокадо +прелив(авокадо,лимонов сок,течност од маслинки,масло)) +супа В:исто Супата на тераса ја пијам.... Поздрав од убавиот ВЕЛЕС
3/90 Denes na meni: Voda so limon seme od kopriva i med Jabolka Za rucek omilenoto palenta, pecurki i praz vecerata se znae nesto vkusno Sea se merev od 700gr sum namalena
35/90ЈХ П:кафе и греифрут Р:индоми со прелив(авокадо,сенф,лимон,масло,вода од маслинки)И краставица В:овесни колачиња
21/90 Протеински Појадок: Јаболко Ручек: Јајца пржени со перца од кромид, краставица, леб и супа. Вечера: Едно варено јајце 22/90 Скробен Појадок: Банана Ручек: Ориз со печурки и зелка салата Вечера: Само ориз со печурки До сега сум минус 4 кила