ziva sum luge i nemam krizi znaci ne e strasen vodeniot den ... odvaj cekam utre da stanam i da izedam 2 jabolka
денеска и мене ми е овошен ден, 8ми ден во диетата, последен ден на втор циклус, 2 портокали, 2 банани, (и до вечер уште некое портокалче), најмногу го мразам овој ден. за ефекти уште е рано, ама чувствувам олеснување во стомакот и тоа многу.
јас мислам дека најдобро ќе биде да после 65 ден да држиме,зашо нели 12 дена е па да издржиме 2 циклуси од турбото...
I jas sum uste ziva nekako go proturkav ovoj den samo na voda i kafe.gosti na tamu na vamu pomina ama crevata oro mi igraat.))
И јас највеќе го мразам овошниот, јади јади и пак ненајадена. А водниот ден дефинитивно ме столчи, го издржав ама сега од самата помисла на нејадење се тресам. Не ми се веруваше денес дека ставив вистинска храна во уста . Како и да е помина
problemot kaj mene e sto ne jadam ovosje cel den vcera na eden portokal,nekoe parce ananas i 50 gr soncoglem a denes voda i mi idi ko 2 dena na voda da sum))edvaj cekam utre da dojde pa i pusto son ne me faka!!!
Turbo-un dietata se ,ako veke se primenuva od 2-ot mesec,se zapocnuva od 46-ot den (12 dena pred vodeniot den od redovniot ciklus) ,potoa se drzi voden den,pa se prodolzuva ponata so redovnite ciklusi.A ako sakas da ja primenis i 3-ot mesec se zapocnuva od 75-ot den,pa voden ,pa preostanatite 4 dena od redovnite ciklusi.Taka procitav na eden hrvatski forum.
Fala ti kasiopeja,istoto go procitav i na eden dr forum,kaj sto soveti deli nekoj si iskusen dietalec,koj ima simnato mnoooogu kg so dietava
yes yesss sabajlevo posle vodniot den uste edno kilo nadole,a sea pravo edna jabolka i kafence oti snagata mi se trese)))
оваа диета ја има држено вујна ми и навистина и помогна. мислам дека за 2 месеци изгуби 17 килограми.и разликата веднаш по 2-3 недели почна да се приметува
Здраво на сите...денес ми е воден ден , сакав да го искомбинирам со месечевата диета , денес има млада месечина...ама многу ми е тежок некако денов , само вода и течности споделете некое ваше искуство , полесно да го поминам денов , да не се откажувам на пола
mene vcera mi bese i pominav samo na kafe i cigari .za da mozes da izdrzis izlezi od doma prosetaj odi na kafe so prijatelkite da ti pominat bar 2 3 saati,samo nemoj ko moite drugarki da se koja trudna koja strvna oni da jadat ti da umiras)))
каква вода велнес какви маѓии какви хемикалии ...ај таму од чешма и само проврете во големо тенџере нека изври па нека се олади и пијте слободнооо! не трошете пари и на вода,плус пластифицираната вода не е убава содржела некоја хемикалија е сега како ми ја рече баба ми незнам ај коа се јави тогаш ќе прашам,и постоела некоја која што се ослободува од некаков полимер(изгледа на пластиката се мисли) ,доаѓа во контакт со водата и се ослободува во неа. УУУФ стручни поими околу хемијава хаха ! ако веќе пијете купе чка,подобро би било од стаклени шишиња...поздрав!
Дали некој користи вештачки засладувач со кафето и чајот? Или пак кафеав шеќер, прочитав некаде на хрватскиот форум дека е најдобра варијанта. Дали некој знае дали може да се употребува?