Овошен 20/90 Досега кафе, лубеница и две праска. Сега имам чај од брусница со чиа + 1 лажичка мед И вечер планирам една салата (патлиџан и краставица)
21/90 протеини Д: две праски Р: туна конзерва со маслинки, супа и едно лебче В: пола туна со многу маслинки
22/90 скроб Д: модри сливи Р: тавче гравче, пиперки во оцет, парче леб В: исто нешто почнаа кризи да ме фаќаат за благо, последниве два дена, маж ми јаде тортици сладолед мене лиги ми течат….
24/90 ovosje Do sega izedeni 4 praski i mnogu voda, cel den praam i gotvam ke imame gosti na povojnica za bebe, sve mi mirisa tolku ubavo mh mh …… ke izdrzime muski
25/90 протеини Д: две праски Р: една плескавица, патлиџан салата без леб и без супа В: мислам дека нема да јадам ама ако се предомислам ќе биде мало плескавиче и патлиџан инаку вчера згрешив, една лажица салата со макарони…. И неколку кебапчиња….. и едно мафинче, и тоа во 21ч…. Денес ми е многу криво ама ајде прва грешка ми е, тоа е што е, цел ден готвев спремав и дојдоа гости и така.. сакав денес да се мерам ама после огромната грешка вчера не ни помислувам… здравје после водениот ден ќе се мерам… водениот ден се паѓа на 06ти август, а истиот ден сме на веридба кај другар и другарка… да си пукнам од мака!
26/90 скроб Д: диња Р: печен компир и морков со парлиџан салата и едно лебче В: малку компир и морков и повеќе салата
27/90 јаглехидрати Д: диња Р: пица со пиперка патлиџан, маслинки, кечап и патлиџан салата со малку сол В: мафини со јагода и ред црно чоколадо
И мене ми се има случено. Цел ден на вода и утредента силна матна застанувам на вага очекувајќи мин. 1кг. помалку ама вагата не мисли исто. Како и да е, сепак е добра детоксикација и одмор за дигестивниот систем. Нема загуба од него секако .
Denes 12 ti den namesto da namaluvam jas se duvam kako balon. Ne da se nerviram od nervoza mi doagja se da izedam doma sto imam
Vcera 29/90 voden - hrabro izdrzan cel den samo so voda i edno kafe, vecerta na veridba ne kasnav nisto ama ispiv edna votka toa e Denes 30/90 proeteinki D: edna golema praska R: pleskavica so mnogu salata bez leb (na rucek sme zatoa) V: poso neam pleskavici doma da si napraam za vecera ke bide samo salata trebase denes da se meram ama nemam vaga, ke se merime posle ovosniot… inaku lugevo mi kazuvaat deka sum oslabnata vo obem, potocno struk race i grb, butkite uste mi stojat toa e
Дечки мајка ми ја почна УН диетата. Не знам каде да го поставам прашањето , па ајде тука.. Знае ли некој да ми предложи тефлонска тава за пржење, но со сигурност да ми потврди дека е нелеплива и бара многу малку масло? Да се пожалам од Делимано, катастрофа.