Епа уште тоа ми остана да испитам..проблем плус е што секогаш кога го почнам режимот имам проблем со период и јас иако знам си ја барам бељата..пред 10 години прв пат кога почнав многу долг период траеше процесот додека се врати години години ми требаше ,тогаш барем се тешев дека изгубив кг..а сега еве си тапкам во место веќе година дена , кај тебе оди баш како што треба освен овие 2 кг
Искрено непознавам многу како мене се мислам пак ке почнам со нутриционист доста и беше на ун сепак ти благодарам на советите ти посакувам брзо да си постигнеш целта
Зборот ми беше во протеински еден протеин на пример не јајца+сирење или месо+сирење туку само јајца,само месо ило само сирење Скроб:Можеш да мешаш ориз со компир но (80:20)
Дали во скробниот ден како компир да биде ручек компир салата со кромид масло и оцет, и што уште тррба со ова
Ја секако знам можеш плус салата затоа што компирот ти е главна намирници, можеш од нсутрални намирници марула, краставица, патлиџан, морков, цвекло.... И парче интегрален леб за ручек
Пак јас се додека не научам оф хахаха Јагленохидратен ден тестенини ИЛИ пица ИЛИ пециво? Како на пример денес пица нареден јагленогидратрн ден тестенини така? Кога црното чоколадо? Вечера торта или колачи или сладолеф или пудинг значи по едно или? И како за вечера треба пола порција од ручекот кога имаме напишано и за вечера што да се јаде Значи?
Значи за ручек одбери си што сакаш од тестенини, можеш и макарони или шпагети, или веган пица и сл а за вечера благото е
Значи за ручек ке јадеш тестенини, а за вечера ти е благото, за вечера немаш тестенини за јадење туку само благо
Точно, кога јас ја држев пред 15 години немаше благо воопшто во диетава, но сега тука во јаглехидрати ден има измени, и имаат резултати дефинитивно