Ако е домашно правено мислам дека да. А за купечките не сум сигурна затоа што некои содржат шеќер и други додатоци.
Прв ден успешен! 2 ден скроб - доручек 2 јаболки Ручек: ориз потпечен со кромид, зачини и моркови, 1 кришка леб. Вечера исто половина без леб. Сабајле пиев сода со вода, дали е ок? Појадував во 9, ручав во 13. Малку ми се врти, ама сигурно затоа што сум на почеток и утепана на работа. Испив 2 кафиња денес без шеќер.
Kako ja pravis kinoa salatata? I jas mnogu sakam kinoa i proso isto taka ama ne bev sigurna dali se dozvoleni. Na zdravje preubavo izgleda.
Mene denes 3 den JH Pojadok - dve mali kivi Rucek- pecurki vo multikuker, 250 gr banicki (so urda bea dodusa ama ne mozev da odoleam) i marula so domat krastavica Vecera sum vo plan isto samo pola i edna kocka crno cokolado
9/90 Протеински П-7урми Р-3јајца,салата домат и краставица, парче кашкавал,една кришка леб В-2јајца, салата домат и краставица
Mislam deka ne smee kaskaval vo un...a i ne smeat dva proteini da se mesaat, ili jajca ili sirenje ili meso
Денес ми е ден за ПИЦАА Си направив тесто од интегрално брашно на неа има само,кечап,растителен кашкавал и тиквички Мислев доволна ми е цела ама едвај половина изедов па другата половина за вечера ќе ми биде
Здраво, имам неколку прашања за оние што сте ја држеле диетата или ја држите сеуште. 1. Појадокот е овошјe, дали издржување со една/две овошки до ручек? 2.Во колку часот ручате? Дали одвечер спремате или некогаш купувате зготвено? 3. Дали се издржува овошниот ден? И дали во овошниот се дозволени салати или јатки?
Vo ovosen samo pojadokot e edno isto ovosje , a potoa mozes na sekoi 2 saati da jadis i mesano i suvo ovosje i jatki, mene vcera mi bese ovosen, pojadok mi bese banana, a potoa si napraviv litaripol smuti so banana, kivi, jagodi, cia, spanak i jabolko, i na sekoi dva casa piev po 2 casi i ednas jadev 50 gr indiski orevi, smuti poveke me drzi sita odkolku ovosje da jadam. Prilicno mi e lesen den bidejki sum resitelna osoba i sto saka neka bide ne se otkazuvam haha. Iako vcera domasnive jadea banicki so urda koi gi obozavam jas izdrzav, a i cel den setav navamu natamu pa i brzo mi pomina. Ednostavno ako te fati panika deka ke popustis i ke kasnis nesto drugo, izlezi na prosetka onaka da ubies vreme. Posle ovosen se osekam mnogu polesno. (Ja drzam dietata po vtor pat) Jas najcesto rucam vo 2 ili 3 h, a veceram okolu 8 h drugite denovi.