Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    нутриционист, можеш слободно да држиш 2 овошни дена, се разбира ако можеш да ги издржиш :) мислам оти не е грешка, дури и подобро е, само што 2 дена ќе си без храна :worried:

2. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    немам проблем,овошниот ми е најлесен ден! поздрав!

3. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    И мене овошниот ден не ми е тежок, ке се обидам на 30 да држам воден ден па ако не издржам ке апнам нешто овошје..се надевам ќе успеам :DD

4. purple.butterfly

purple.butterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    23
    Не е тајна :D Висока сум 165цм, а тешка 65кг сега. Мислам, не изгледам дебело, оти конституцијава ми е „јадра“, не сум некоја ситна, ама кога си ослабев летоска и имав 60кг повеќе си се свиѓав :lol: А, си викам сега од вежбањево тие кила да не станале мускули, па затоа да не можам да ги ослабам :rofl:

5. purple.butterfly

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    23
    Ни оддалеку не е помала, ете му пишав на Нутриционист горе :( Ама еве ни со вежбање не се симнуваат, тоа е маката. Без разлика, јас ќе си продолжам вака да јадам, може па последниот месец да симнам некој грам :)
    А би можело ли да се прават овошни денови почесто, преку еден или преку два дена? Знам дека не смее да се менува редоследот на деновите, ама викам па така да не имам поголем ефект?

6. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    aко имаш мускули,полесно ќе слабееш.Зашо и тие работат и го уништуваат салото одоздола...ама да си се држела од 9 јануари до сега а да не ослабиш ни 500 грама чудно е па тоа се неполни 2 месеци...!а можно е да немаш сало воопшто а да имаш тешки коски и мускули да си набилдала а нели тие се тешки,па затоа...

7. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Денеска 15ти ден,-7 кг возможно ли е?!

8. anny23

anny23 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    jas luge sum 168 i sega imam 60kg i voopsto ne mi se dopaga kako izgledam a tek ti 165 65 kg kako toa si zadovolna bravo sekoja ti cest .... tvojata idealna tezina e 53 kg najmnogu .. ama kako sto si sakas ti mozebi sakas da bides popolnicka jas sakam da sum mnogu slabe i zgodna ;)

9. purple.butterfly

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    23
    Не е тајна :D Висока сум 165цм, а тешка 65кг сега. Мислам, не изгледам дебело, оти конституцијава ми е „јадра“, не сум некоја ситна, ама кога си ослабев летоска и имав 60кг повеќе си се свиѓав :lol: А, си викам сега од вежбањево тие кила да не станале мускули, па затоа да не можам да ги ослабам :rofl:[/quote]
    aко имаш мускули,полесно ќе слабееш.Зашо и тие работат и го уништуваат салото одоздола...ама да си се држела од 9 јануари до сега а да не ослабиш ни 500 грама чудно е па тоа се неполни 2 месеци...!а можно е да немаш сало воопшто а да имаш тешки коски и мускули да си набилдала а нели тие се тешки,па затоа...[/quote]
    Или е тоа, или вагата не ми е точна, ама никако да најдам некоја дигитална па да знам за сигурно. Додуша и точно од кога ја почнав пијам и естроген, хормонски апчиња, па може и тие нешто „мешаат прсти“. Оти инаку стварно не можам да сфатам :worried:

10. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    гарант ти е до естрогенот само они се виновни дрзи се оти од нив балон ке се направиш
    инаку јас бев 84 кила и од едни капсули смнав 14 кила и сега сум 70 пошто сум жена и мајка на 2 деца јасно ми е дека немозам да бидам 60 кг но ипред да се омажам имав 62 и бев сучка слаба само на цицки :D :D :D :D инаку конструкцијата ми е таква со големи гради имускулесто тело и на 70 кг без цеулоид
    од денес и јас почнав па ке видам како ке оде ?/
    ако диетава ми одговара кога треба да оцекувам први резултати??
    и ве молам казете ми каде да ги вметнам сончогледот бејк ролст и супата (крем супаодпечурки инаку ми е омилена )
    како за1 ден не беше уопште тешко изедив 2 јаболки 3 јајца и1 часа јогрут и за вецера 1 јајце и1 чаша јогрут мислам декане згресив

11. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    aко имаш мускули,полесно ќе слабееш.Зашо и тие работат и го уништуваат салото одоздола...ама да си се држела од 9 јануари до сега а да не ослабиш ни 500 грама чудно е па тоа се неполни 2 месеци...!а можно е да немаш сало воопшто а да имаш тешки коски и мускули да си набилдала а нели тие се тешки,па затоа...[/quote]
    Или е тоа, или вагата не ми е точна, ама никако да најдам некоја дигитална па да знам за сигурно. Додуша и точно од кога ја почнав пијам и естроген, хормонски апчиња, па може и тие нешто „мешаат прсти“. Оти инаку стварно не можам да сфатам :worried:[/quote]
    pa da, od apcinjata e, inaku nema sansi da ne oslabnes, i odi vo kozmeticko studio, tamu ima digitalna vaga :)

12. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    a kolku si visoka?
    za prvi rezultati, po 10tina dena... bejk rolusot mislam deka spaga vo jaglenohidratniot den, supa imas vo proteinskiot, bez testenini, krem supata od pecurki mislam deka smees da ja jadis sekoj den, osven ovosniot, za tamu ne sum sigurna :) a soncogledot go jadi vo ovosen den, ama samo 100 grama

13. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    на мене во недела ми е скробен ден па да прашам можам ли да јадам сарма ( без месо секако )? бидејќки дозволено е и ориз и зелка како зеленчук, само јас да комбинирам ??
    И дали пуканки е дозволено во скробен ден, дали се калорични или не? (имам слушнато дека пуканки правени во микро се мн подобри од пукање во тенџере со зејтин)

14. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Смееш сарма да јадеш,секако без месо :)
    А за пуканки,ја би рекла не.Ти како сакаш.

Денес 40ти ден,јаглерохидратен конечно :$
    Умрев за благо.. :D 6то кило се симнува,скоро и готово е поточно .. и така :)

Поздравче до сите :hai:

15. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    фала многу, иначе на секоја страна пишува дека пуканките се диетални и се заситувачки намирници, па сеа незнам али нема да јадам.. денеска ми е 24 ден - овошеен :))

16. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Пуканките во микробранова претежно се со путер, барај од оние кои немаат за да избегнеш непотребно внесување калории. Пуканките не само што се диетални, туку содржат ниско ниво на калории и масти и се препорачуваат за лица кои се придржуваат кон посебен режим на исхрана.

Туку имам прочитано пред некое време статија дека пуканките од микробранова се канцерогени, точно или не, сепак препорачувам да се подготвуваат на стар и проверен начин, со зејтин и во тенџере.

17. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Баба ми не препорачува никакви пуканки,па сеа незнам ја имам прашано ми кажувала само Не и Не и толку...:/

18. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    a kolku si visoka?
    za prvi rezultati, po 10tina dena... bejk rolusot mislam deka spaga vo jaglenohidratniot den, supa imas vo proteinskiot, bez testenini, krem supata od pecurki mislam deka smees da ja jadis sekoj den, osven ovosniot, za tamu ne sum sigurna :) a soncogledot go jadi vo ovosen den, ama samo 100 grama[/quote

Па имам 1,68 см исега се мерам за само 1 ден -1,5 кило ?????????
    не е мозно сигурно течностите и храната што биле во мене тезат толку 1,5 кг а инаку не ми е верно одма да показува диетата макар сто јас бргу симнувам кг,
    инаку еве скробрн ден ми е денес сега појадок 2 јаболки руцек ориз со салата зелка и краставицки ивецер само салата и3-4 л вода обавезно

19. milosavljevski

milosavljevski Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    денес јагленохидратен ден, 11 ден од диетата, за ручек јадев баничка со растителен кашкавал и маслинки, а вечер нешто блашко и задолжително ред чоколадо за готвење

20. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.993
    Не можам да читам, ако има некој да ми одговори.
    Смеам да си направам гравче, запржено со црвен пипер и кромидче? (тавче гравче) :lol: :)
    (Како за втор ден).

Не ми треба многу да ослабам, само некое килце за два-три месеци, да бидам полесна. :lol: :$