Devojki, vcera mi bese 58 den, trebase voden da bide, ama loso presmetav izgleda nesto pa proteinski go drzev. Dali e ok ako go drzam po nekolku dena posle ovosen den? Ne sakam da go izostavam.
37/60 Протеински Појадок: Праска Ручек: Две јајца, домат, леб, супа. Вечера: Соленки не можев да вечерам и каснав неколку соленки. 38/60 Скробен Појадок: Јаболко Ручек: Гравче, леб, домат салата со пиперка и кромид. Вечера: Гравче Утре планирам да се мерам после месец дена од последното мерење. Имам впечаток дека лани имав повеќе резултати отколку сега во однос на обемот, ќе видиме вагата што ќе каже.
24/60 Витамински Доручек: банана После тоа: диња, чиа пудинг со вода и малини, свежи сливи Вечера: свежа салата од рукола, авокадо и малини.
25/60 Протеински Доручек: два жолти цитрони Ручек: пилешки стек, брокула и морков Вечера: само свежа салата, воопшто не бев гладна пошо добив и ми беше мука цел ден. Џогинг за денес: 3км без пауза не се ни уморив премногу, ќе терав и повеќе да немаше молњи по небово Килажа: почетна 86, сегашна 81.5
26/60 Скробен Доручек: цитрони Ручек: ориз со златна мешавина Вечера: исто, пола 27/70 Јаглехидратен Доручек: праски Ручек: макарони со доматен сос, шери и босилек Вечера: торта со вишни Трчање овие два дена околу 6км.
Вагата вели -8 кила 39/60 Јх Појадок: Цреши Ручек: Ѓеврече Вечера: Мафин, сладолед и чаша какао без шеќер. 40/60 Овошен Цреши, кајсии, лубеница, сок од портокал и малце смоки.
Можеш само негативни да имаш.... И после само да е крива диетата ако би ти била крвта слаба,ако се онесвестиш и ред други.работи.... Држи ја како што треба и вежбај кардио.... Инаку ништо преку ноќ не се дешава...
Вчера ми беше витамински 28 ден. Супер пројдов, се заситив со овошје цел ден ама јадев и чиа пудинг со кокосова вода без засладувачи и на крај од денот краставица и шери без зачини. Можеби имав проблем минатиот овошен бидејќи требаше да добијам и тогаш гладот ми е х10 од обично Денес не држев воден 29ти, знаев дека немаше шанси да издржам, работам на голем проект и ми треба концентрација. Си терам со протеински… Може е грешка ама мислам дека и вака има ефект.
41/60 Протеински Појадок: Јаболчиња Ручек: Сирење, леб, шарена сол и јогурт. Вечера: / 42/60 Скробен Појадок: Кајсии Ручек: Не беше по скроб од оправдани причини. Вечера: Исто 43/60 Јх Појадок: Кајсии Ручек: Макарони со кечап Вечера: Торта и чаша какао без шеќер.
29/60 Протеински Доручек: портокали Ручек: стек 100гр, печен патлиџан полнет со сирење и парче леб Вечера: стек 100гр, шери и краставица салата 30/60 Скробен Доручек: праски Ручек: манџа црвена леќа Вечера: исто пола плус свежа салата цвекло-морков
Прочитав на првата страна тука дека може да се јаде сирење ако се преполови количината на месото. Затоа и изедов само 100гр пилешко, а не 250. Изгледа ја утнав,а? “Овој ден може да се јаде сирење или млеко, но во тој случај на месото односно на јајцата треба да им се преполови количината.”
Ова не е точно, не се води по тоа, диетава ја знам и држам повремено веќе 5 години, протеини не се мешаат. Со јајца, месо , риба пиеш супа, со сирење јогурт или кисело, што би зела кога е вака мешано? Зачлени се во групата на фб Ун диета појасно ќе ти е.
Се е изменето и за жал неможеме ништо...затоа и не сум мн активна како претходните пати...прв пат ја држев 2015 ми се чини...мн работи што сега се јадат не беа дозволени...ама тоа е...