Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49

Сарма за кој ден? И како ја правите,а за протеински ден што најмногу јадете?

2. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    сарма задолжително БЕЗ месо и за се што ќе ти треба зејтин користи МАСЛИНОВ- најдобар е, исто како да нема:))

3. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363

смееш ;) ;)

На drugarka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Ооооф овошен ... мртва гладна сум :worried: ќе каснам малку марула белки ќе ме засити повеќе. Утре протеински и врска немам што да јадам. Смачено ми е од јајца и пилешко. Дајте некој рецепт повкусен :D

5. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    еее ќе се навикнеш,мене ми е нај нај нај лесен овој ден! дури вчера и денес бев на овошје за утре да ми биде протеински ден...
    инаку освем пилешко и јајца можеш јогурт со сирење и печурки,можеш соја да си свариш, па соја и јогурт да комбинираш итн ...

6. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Дали може пилешки прсти да се јадат? поззз :D

7. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    Rock Girl кој ден ти е тебе?? гледам и тебе ти е овошен па викам на иста дата да не сме почнале :)

8. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48

Мене ми е 34 ден денес. Тебе кој ти е? :)

9. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    mozes, slobodno napravi si :)
    a jas denes ovosen den malce ja utnav... jadev portokali, banana, nekoe orevce, i okolu 17 h malce pinzur... :worried: so pola parce leb, i tolku do utre

10. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    мене 24:)

11. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    меланиии ја снема....! :/ :(

12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.525
    Допаѓања:
    174.043
    И јас ја држев диетава 2-3 недели,се по ред како што треба нели,точно се знаеше кој ден за каква храна ми е.
    Арно ама,си почнав така после тоа да не водам сметка многу,за редот,туку ми се случуваше и по 3-4 дена да ми е протеински ден,2-3 дена јагл.хидрати и сл.
    Знам дека не ми е исправно,ама тоа ,кога имаш премногу обврски....
    Е сега ,ќе се запрашате дали ослабнав?
    Да,17 кг.од септември наваму.Добро е,не се жалам.Да одев строго како што треба,можеби и повеќе кг.ќе ослабнев.

Сега би сакала да „СЕ ОБИДАМ“ со турбото-ун диета-.Може ли некоја од вас да ми појасни каква е шемата за турбо?
    Ќе се обидам „од почеток“ со турбото ,па да видиме....

13. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Сарма,посна за скробен ден е дозволено.За правење мене мајка ми ми ја прави,става кисела зелка нели,ориз,зеленчук малце,зачини и така :)
    А,за протеински имам напишано и назад што јас лично јадам,највеќе месо,еве пак ќе спомнам ;)

14. milaaaaa

milaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    19
    Дали во протеинскиот ден е дозволено да се јаде малку лиснато со сиренце за ручек или пак баничка (наместо цел оброк, а не како замена за едно парче леб) ? Ако знае некој нека ми каже. Фала :)

15. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Не смееш баничка,никакво бело пециво не смееш со други додатоци во протеински,тоа само во јаглерохидратен ден смее да се јаде и комбинира :)

А едно парче леб си е задолжително во протеинскиот и скробниот ден,и само така се јаде без ништо,но интегрално пожелно е да биде :)

16. Bibiiip

Bibiiip Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na site,

Ve citam veke cela nedela pa resiv da pisam :)

Dietata ja drzam 5 den i veke sum namalila 2-3 kila.

Posakuvam sreka na site :*

17. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    со среќа и тебе :)

18. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Денес протеини :) . Сега само што јадев пилешко со сиренце и салата, за вечера пак пилешко со јогурт.
    Како е кај вас? :) :*

19. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    а зошто неможе во протеинскиот ден да се искомбинира баничка со сирење? јас денес на протеинскиот ден јадев пинерлија, со јајце и сирење и јогурт, јајцата, сирењето и јогуртот спагаат во овој ден, а тестото е наместо парчето леб што треба да се изеде, а за јагленохидратниот ден мислам дека треба да се јаде бело пециво без сирење и јајца
    инаку, веке ми е 50 ден, и започнав со турбо УН, и веќе еден месец слабеам 0,5 кг на недела, што ми е сосем доволно, и што е поздраво за организмот, и таман до крајот на 90 ден планирам да симнам уште 3 кг

20. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Не смее баничка со сирење во протеински ,зошто тоа спаѓа во пецива веќе.Плус се комбинираат состојките кои треба еднолично да се јадат.Две грешки привремено.

Сирењето смее,ама да се јаде одвоено не во комбинација со леб.А,за баничката веќе се смета како бело пециво а не е дозволено тоа во протеински :) И парчето леб,што се јаде треба да биде ИНТЕГРАЛНО,незнам кој колку знае за ова,ама така требало. :)

И храната што ја јадеме треба одвоено да се јаде,не да се комбинира.Значи ако се јаде месо 2 парчиња,со салата и едно парче леб,се посебно се јаде,не истовремено.
    И доколку не јадеш пример цела количина на месото што треба да ја јадеш,односно наместо 250грама месо,изедеш 150грама месо,тогаш може и сирење и млеко или пак јогурт.Но,се одвоено!

А тоа,како ние ќе практикуваме си е наше,ова се правила :)