Почеток денес 70 кг 1. Мандарини 2 2. Јајца 2 со маслинки и 1 кришка тонус 3. Јајце, маслинки и салата марулка
Здраво девојки денес и јас ќе ја почнувам диетава, имам вишок 40 кг , пробав разни диети но недела, две и се откажував, финансиски не се издржува . Оваа диета ми изгледа како наједноставна за држење. Само малку ме плаши овошниот ден, за тој ден што јадите за да сте подолго време сити?
Со лесно нека ти е Првата недела две е малку покризно дури се нсвикнеш после лесно си тече За овошен повеќе јаболка и малку грицки кикиритки или ореви нешто
Ти благодарам Ден 1 протеински Д: 2 јаболка Р : 3 јајца на око , парче леб, супа една чаша и салата В: пола од ручек без леб и супа
Ден 5 скроб: Лимон со ѓумбир и топла вода Д: мандарини 2 Р: печен компир и марула салата В: пола од ручек Резултат нема, ама стомакот не ми е како 6ти месец трудна, а пред добивање сум..
Диеталки поздрав до мене. Денес 28 2 портокали, 2 јаболки, 3 киви За вечера домат, половина краставица, маслинки. До сега добро се справувам со диетата, глад чувствувам минимално, некогаш мислам дека нешто грешам. Резултати 7 - 8 кг помалку. Физичка активност од 15 ден, 3 пати неделно, аеробик.
Ден 33 протеини (водениот ден го прескокнав) Појадок: 2 портокали Ручек: Лосос мариниран со сол, рузмарин, мајчина душица, копар, магдонос, бибер, лимонов сок, па печен на микс од зеленчук: патлиџан, пиперка, морков, брокула, карфиол, тиквичка и малку кромид. Супа со тиквички, патлиџан зачинета со вегета, бибер и пашканат Салата марула и парче интегрален леб Вечера: Половина од рибата со зеленчук и марула
Си ги исчитав старите мислења по темиве за диети и тогаш кога сум мислела дека вишок од 2-3 кг е крај на свет па одма сум се фрлала на режим да си ги вратам тие 55кг и стварно ми фали тој mindset. Значи на покачени 2 кила, со 57кг озбилно сум била во заблуда дека сум дебела и морам да симнам. Да ми е сеа таа дисциплина Ама дефинитивно најлесна и најефикасна ми се покажала оваа диета па решив пак да пробам со неа. Денес сум 7ми ден- што значи денес ми е јх ден. За недела дена имам минус 3.4kg симнато. Сега си го гледам дневникот и мене слаба точка ми се протеини и тесто. Во секој ден мора да кикснам. Минатиот витамински го зезнав со баничка и јогурт ама се тешам дека беше домашна баничка и не беше голема Најтежок ми е дефинитивно витаминскиот ама тоа ваљда дека е уште почеток ама барем тогаш знам не се замарам со готвење. За скробниот стварно немам идеи што би можела да правам а да не ми се здосади. Едниот го прогурав со печени компирчиња со кромидче морковче цвекло и превкусно беше. Вчера имав леќа. Следниот можеби би си направила компир пире заедно со морковче. На работа пробав прв пат пире од морков и изненадена сум колку е вкусно не знам зошто никогаш до сега не ми текнало на тоа . И најдициплинирана сум кога сум на работа. Пошто имам 12ки смени си спремам јадење однапред затоа што не знам на работа што би имала за ручек нели. И тоа што сум си го понела скоро па не го ни дојдадувам. Ваљда дека зафатена со обврски па и заборавам да вечерам. Вчера скробниот го истерав со две јаболки, салата и леќа. Вечерата ја скокнав затоа што ја изумив. И да, да не заборавам, место леб си јадам интегрален двопек.
Идеи за скробен ден: Ориз тава со брокула, карфиол, морков (половина кесичка царски микс) и печурки Ќофтититиња од компир со маслинки, печурки, морков, зачини, малку кромид и лук Гравче тавче Манџа грашок, боранија или леќа Може просо, јаглехидратите во просото е од скроб. Мене проблем ми е денот со јаглехидрати. Лебот од секогаш сум го избегнувала, тестенини и печиво не јадам многу затоа што не ме заситува. Некаде прочитав дека во овој ден се дозволува симит. Па зарем тоа не е премногу мрсно и калорично? Секоја идеја за ден со јаглехидрати е добредојдена.
Ден 56: јаглехидрати Појадок: банана Ручек: интегрални тестенини со авокадо сос Вечера: парче торта, темно чоколадо Авокадо сос (сосот е за 2 порции) Главица кромид се пропржува. Се додава сецкана пиперка. 200 грама брокула, 2 моркови, 10 маслинки, малку спанаќ, малку доматен сос и половина чаша вода се пасираат, се додаваат во кромидот и пиперката, се остава да динста, за да испари течноста. Се зачинува (по желба, лук во прав, магдонос, бибер, копар). На крај се додава половина пасирано авокадо со лимонов сок и 2 - 3 супени лажици пармезан (за шмек).
Не се мучи ма жено најдобро е свој список да си направиш кога и што да јадеш. За побрзи резултати мислам дека најмногу делуваше овошниот пример еднаш неделно да имаш и воден на 10 дена
Може. За денес во план: Д.Две јаболки Р.Јајца и салата В.Салата Пијам многу вода и онака јас, ама ќе правам отстапки со кафето. 3/1 пијам едно до две во ден.
^ И за вечера треба јајце да јадеш со салатата Еве и јас почнувам д - портокал р - плескавица,тонус и салата в - плескавица со салата