Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    Пишиите и свинскиот џигер грешка ама ајде пошто е прочка за некои 15тина минути, простено ти е само да не се пофтори :D

за џигерот си кажа дека знаеш, а пишии и др тестенини кои се прават со квасец, не треба да ги јадеш за време на диетава... :( ама ќе се навикнеш уште си почетник... :) :*

На eva11 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    Салатата може да се јаде со месото/јајцата/млечни производи (инаку само месо ќе се удави човек :D ), но не смее да се меша пр. месо со млечни, месо со јајца, јајца со млечни производи... :)

3. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Јас најискрено се живо и диво мешам во склоп на протеини секако, не можам толку да се оптоварувам ова со ова требало па не требало. Еве прееска за вечера јадев месо со јогурт или понекогаш јадам јајца со јогурт. Понекогаш ми скиснува и од салати. На мајка ми и така веќе и скисна секој ден да си тражам посебна храна па ако почнам и со ова да ја замарам ќе ми каже убаво и диета и слабеење :D . Важно ми е дека има резултати и ќе продолжам да ја држам.

4. milaaaaa

milaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    19

Фала. Ќе се потрудам повеќе да внимавам и да симнам повеќе килца :D

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Уууф уффф добро звучи,на мене ми го прават на по друг начин.Во тава на маслиново масло(такво има едно и за пржење и за јадење,инаку универзалното не е добро за пржење) ставам кромид па потоа ориз,малце морков и грашок и пропржувам.Додавам сол и црвен пипер и размешувам.Кога ќе се пропржи додавам топла вода и во рерна ставам,испарува водата а во плехчето останува оризот.Кога се згасти и испари водата,готово е...прсти да си излижеш,е тогаш можам цело плехче да апнам со цимерите.поздрав :D

6. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Ај проштевајте феминки и феминци :D . Јас да си побарам прошка оти уште од сега прекршив со баклавата, ај се надевам дека ќе ми простите и дека господ ќе ми прости, утре нема да има потреба од прекршување јаглехидратен ден ми е :D . Инаку сега за доручек јадев 2 портокала и парчето баклава, а за ручек ориз печен а салата дали ќе јадам не знам, може само со kечап ќе јадам оти цревата ми скиснаа од салата последниве 2 дена :D

7. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    И јас барам прошка,денес требаше јаглехидратен ден јас сум се смешал и држев овошен,а не ми текна дека и вчера и завчера држев овошни,некако како да ми се бендиса овошјево луѓее...Утре со протеински си почнувам,денес не апнувам јаглхидратно сакам овошно да си продолжам.поздрав

8. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48

Нутриционист ... капа ти симнувам :D 3 овошни дена секоја чест. Мене може да ми се случи да се смешам да си држам јаглехидратен а овошен тешко :P

9. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Stvarno alal da ti e :) jas denes jaglenohidraten, ama malku i riba kasnav :( neli procka, de.. ama utre i vtornik 2 ovosni, moze edniot i voden

10. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Мене денеска посебно ми се јаде, секогаш ми се јаде на скробен ден. Сега јадев ориз, додуша ептен малку изедов толку ми оставиле за вечера :D и каснав едно јаболко. Ај утре се тешам јаглехидратен и ќе си јадам макарони конечно (можам да се удавам во макарони :D ) и за вечера благоо, а сега ќе се налевам со вода :worried:

11. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    ништо де ништо простено ти е хахаха риба е не е чваркаа...инаку лесно ми е овошјето мене луѓе,ми се чини само овошје можам да јадам ништо друго ама да ме прашате по колку јадам......ако не јадам по 2 килограми на ден жими мајка...само тешко ми е со алкохолот малце! преку викенди се пие,јас обично наоѓам изговори или кога одам божем пијам алкохол а во чашката имам вода па као демек водка е да не ми префрлаат...
    инаку денес изедов 5 јаболки,1 банана,3 портокали,1 ананас и незнам што уште...аа и киви! е така ! поздрав :D

На waRRioR.Zina му/ѝ се допаѓа ова.
  12. waRRioR.Zina

waRRioR.Zina Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Браво бе Нутриционист јас во моите овошни денови ги преживува со 2 портокала една банана и бадемчиња една рака не многу....И така утре овошен ми се паѓа а башка и роденден ми е така да парче торта денеска си се почастив бидејќи ми беа денес на ред јагленихидрати :D

13. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Ех да се нема баш ти се погодил и роденденот па и на овошен плус и на Пост...
    оти утре е пост,најверојатно за ручек и вечера ќе јадам риба или пак соја...а ужасно ми се јаде пилешко :D

На waRRioR.Zina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    e dobro de, mozes da se napies edna caska alkohol, ne e do tolku strasno :) jas cat pat ispivam po edno malo vince, ili caska martini.. pa vikendite site izleguvame, samo da ne e sekoj den :)
    i ne preteruvaj so ovosnite denovi, jadi i drugo, oti organizmot ke ti se navikne na epten nekaloricna hrana, i koga ke gi prekines nema da imas efekt so slabeenje, a utre da, se posti, najdobro bi bilo skroben den da ni e, oti se jade bel grav, mene mi e ovosen, a ti jadi si soja :)

15. milosavljevski

milosavljevski Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    вчера ми беше протеински, денеска ми е скробен ден (14ти), вчера сабајле се мерев и -2 кг. денес за ручек сарми со ориз со парче леб, за вечера истото во намалена количина

16. Bibiiip

Bibiiip Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Zdravo,

Eden recept za jaglehidraten den.

Pravev vegetarijanska pica. Gotovo testo od pica go premackav so minimalno maslinovo masko so luk vo prav. Vrz toa domashen domaten sos. Potoa svezi tikvici, patlidzani, maslinki, kromid. Prevkusno.
    Koa ja izvadiv picata od pecenje staviv i rukola.

Enjoy :*

17. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    JAS PRED NEKOLKU DENA KUPIV RALAKSATOR OD TOP SOOP...KAKO SO GLEDAV OD TV IMA I ZA CELULITOT TOPENJE AAKO SE MASIRAS REDOVNO DALI IMA NEKOJ KORISTENO DA MI KAZI DALI FUNKIONIRA ODNAPRED FALA

18. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    i jas go imam, go kupiv lani, bev se zatrcala i jas kako tebe od reklamata od Tv.. i se masirav eden mesec, prvata nedela sekoj den, vtorata poretko, a sega voopsto ne go koristam :worried: oti mnogu vreme mi odzema, za masiranje na celulitot na dvete noze i stomahot e potrebno polovina cas, a i zagreva, pa treba pauzi da pravis... i otisol denot :) a i nekoi rezultati nema, sega ne sum go probala vo kombinacija so dietata, dobro me potseti :D ama samo so relakstonot ne se slabee, cel mesec se masirav i nemav namaleno nitu vo kilogrami, nitu vo obem i ne go otstranuva masnoto tkivo, tuku samo go pretasporeduva na drugo mesto, i moze pomaga vo kombinacija so druga fizicka aktivnost
    Sega ne se razocaruvaj, probaj pa cekam tvoe iskustvo
    A so ovaa dieta, em ne vezbam, em ne cuvstvuvam glad, em za eden mesec simnav 5 kg, sto bese dosega recisi nevozmozno :)

19. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    JAS PAK NIKOGAS NE DORUCKUVAM SEKOGAS DORUCEKOT MIE KAFE SO CIGARA....RUCEKOT MIE IZMEGU 15 I 17 Casot.....ama problem e so navecer ne veceram......ama nekogas krickam nekoi gricki smoki,soncogled,soleni stapcina i drugi soleni raboti ..blago slabo jadam...a mozebi i toe problemot so se debeleam...a leb zavisi od jadenjeto so go jadam za rucek skoro retko leb jadam...sakam da solabam pomosssss

20. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    fala na odgovorot.....samo ne mie jasno koga se masiram na mestata kaj so se masiram se vcrvuva i boli ama ne nekoja bolka golem tuku blaga i kako da se mazni mestoto...i jas od deneska ke probam so dieta ama ne nekoja stroga tuka ke gi otfrlam solenite gricki ke se prefrlam na ovosje navacer da jadam.....pa ke pisam za rezultati pozz