Еве денес сум 9/90 ден и да ви кажам дека на вага немам симнато ГРАМ. Ама дефинитвно јас се осеќам полесно и се осеќам како издишана и дури татко ми, кој ми најголем критичар за килажата, ми кажа дека за една недела сум ослабнала 2 кила сигурно. Ама пак, на вага не е ниту грам. Навечер дури можам да бидам +2 кила. Ај да видиме дали нагло ќе почнам да ги симињам.
Во витамински не се меша, или само овошје или само зеленчук, јас така знам и тала терам. Да ве прашам во протеински голема туна риба цела јадете или пола за вечера?
Вагата оставете ја настрана. Мерете се само на месец дена или макс. на две недели. Јас многупати така сум се демотивирала и сум се откажала и покрај тоа што веќе имало позитивни промени. Тежината варира секој ден од мал милион причини, посебно кај нас жените.
11/90 јх Ми се погоди јх на ден роденден па јадев торта. Изминативе денови имав грешки да не речам за глупости. Покрај целото готвење дома и на работа никогаш не погрешив па најдов да згрешам излезена т.е јадев пица во протеински ден (знам, голема грешка). Утредента продолжив како ништо да не се десило Порано се демотивирав и престанував. Сега сакам да бидам искрена со себеси, да си ги признавам грешките, да се трудам да не се повторуваат, а ако случајно се повторат да продолжам понатаму.
Еве ме и денес конечно. Д: 2 јаболки, кафе, чај. Р: Кајгана од три помали јајца со праз, шери домати и една мала краставица само со сол и парче леб. В: Две варени јајца, шери домати и една мала краставица само со сол и малку ајвар. Во првите денови си дозволувам малку повеќе затоа што ми е тешко дур го поминам првиот циклус од четири дена, а после осмиот ден пак е веќе песна, деновите се тркалаат неосетно. Ама кризите на почеток се тешки и треба сила да се пребродат.
8 ден - Витамински Д - јаболко; Ужина 1 - цеден сок од портокал и лимон, цимет и ѓумбир; Р - каша со чиа, банана, цимет, кокос, путер кикирики; Ужина 2 - сушено овошје, бадеми; В - краставица салата Во текот на денот од течности пијам 1л. зелен чај + вода.
Витамински 16/90 Искрено ич не го сакам денов,никогаш и не сум го сакала,барем да имаше минус на вага па полесно ќе беше ама ништо,немам никаква промена ,само во саботата прекршив малку,такви беа околностите ама сепак за 15 дена нешто барем можеше да отиде..
Ден 2 - Скроб Д: Две јаболки, кафе. Р: Леќа со малку ориз, салата зелка и краставица. В: Исто, само наместо салата кисели краставички и маслинки. Никаков резултат нема за 15 дена? Кај мене еднаш беше така за 20 и кусур дена, си ја најдов грешката, правев доста смудиња тогаш а од нив шеќерот рипа до плафон. Од тогаш го јадам овошјето цело и се трудам измеѓу оброци ништо да не јадам, освен ако ептен не се почувствувам слабо и без енергија можам некоја овошка плус измеѓу.
Освен што издишано се чувствувам,на вага нема разлика.Ниту пак во гардероба нешто, малку полесно закопчувам панталони и тоа е се. Не пијам смутиња,јадам обично само една овошка од сабајле,во витамински исто,од сабајле овошје,попладна обично зеленчук.
Вчера изумив да пишам.. 9 ден - Протеински Д - портокали Р - мусака со модар домат, тостирано лепче и краставица салата В - пола од ручекот