УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. BibiMK01

BibiMK01 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    83
    Јас морав да ја прекина болна бев некој вирус ме фати, грло, темперарура:( , еве од денес почнувам пак (fingers).
    Е па супер си добро си со килажа екстра, мене ми треба прво до 60 да стигнам, иделна ми е 57кг, денес се мерев 64 имам сега

2. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.376
    -5 (задоволна) сега веќе се олабавив ама пак се придржувам доручек овошје, ручек и пола од ручек за вечера не ги делам по денови. Леб, благо, газирано не

На BibiMK01 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BibiMK01

BibiMK01 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    83
    Супер, па не ти ни треба повеќе да симнуваш, јас ќе гледам до Велигден да се придржувам строго па ќе видиме :)

4. Kalija.P

Kalija.P Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2014
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    55
    Дали некој ја држи диетава?

Пред 12 години ја држев последно и симнав околу 16 кг. Сега ја почнав постбременост, зашо ништо друго не функционира.

Веќе сум на 7миот ден, ама нема да се мерам до 29тиот за да не изгубам мотивација.

Прашање: дали на некој друг му фали ужинка меѓу двата оброци? ☺️

Дали е преголема грешка што некогаш оброците ми се свртени, односно поголемата порција ми е за вечера, а половината на ручек? Зашто јас стамувам многу рано, и мојата вечера е до 17 часот и после веќе ништо до следното утро до 9...

На BibiMK01 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BibiMK01

BibiMK01 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    83
    јас ја држам и мене тешко ми оди на моменти имам кризи така ми се јаде посебно навечер :(

6. Mim1mi

Mim1mi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    154
    Гледај оброците да бидат во дадениот редослед и количина. Не комбинирај две диети во една, затоа што ако гладуваш од 17часот до 9часот следниот ден, организмот влегува во аутофагија и ти требаат покалорични оброци. Гледај последниот оброк да ти биде пред 20 часот за да не чувствуваш глад до следниот ден. Почнувам со работа во 7:30, што значи овошје јадам околу 7 часот, ручекот ми е околу 14 часот, а вечерата околу 19 часот и сметам дека така се издржува.

7. MI052021

MI052021 Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2022
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    12
    Дали ја држите диетава, какви резултати имате
    100 пати пробувам и се откажувам па стигнав до некоја ок килажа со разни диети па сега пак се вратив зошто претерано јадев и бев под стрес. И не можам да престанам да јадам, не сум гладна најадена и само гледам било што да изедам. Се мислам да ја почнам од утре само сакав да знам дали имате постигнато резултат

8. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.376
    Да, во првите 10 дена се сомнува јас за 29 дена си симнав 6кг и ја преќинав. Бавно ама сигирно.