Znam, znam, pa toa zalopojki na maz mi cel den mnogu pati ja imam drzeno dietava i sekoj pat ovosniot mi e uzas i koga ne rabotev a pogotovo sega koga rabotam.
Здраво друштво! Многу ми е драго што ве има во олкав број и што сум тука со вас за да се мотивираме едни со други! Пред неколку години (7- ја држев оваа диета и ослабев цели 15кг. Но со тек на време килограмите си дојдоа назад..и тоа плус. Сега сум повторно тука, решена да си го вратам доброто чувство и да постигнам добри разултати. Моментално сум 92 а посакувана тежина барем да паднам под 80.. засега. Почнувам од петок. Почнува некоја со мене?
Д - Портокал Р - Едно парче ребро на скара,салата,1 парче леб В - Пола од ручек (ако грешам некаде ве молам кажете ми,прв пат ја држам диетава и ми е малку разбркано како за почеток)
Отиди на фб во групата Ун. Таму ќе те корегираат најубаво . https://www.facebook.com/groups/1692506294410643/?ref=share
2/90 Скроб Д - Една банана Р - Рижито со печурки,морков и кромид + салата (краставица) В - Пола од ручек
4/90 Вочко ден Д - смути од разно овошје со вода. Р - може јаткасти плодови и некое парче овошје В - Салата со марула авокадо и краставица
Не можам да го јадам така,оти по природа не сум обожавател на овошки. Нека ми прости диетава за едно утнато утро
4/90 - Овошен ден (читај: мое најголемо искушение ) Па и слава денес се погоди, ама ќе издржам јас до сега 1,2 и 3 ден поминаа без ни една грешка инаку утре се мерам да видам што сум постигнала..
Јас утре почнувам пак со диетава, не знам што ми е, ама многу тешко ми оди од никаде голем глад чувствувам и ја прекинувам па после криво ми е што не издржав и така во круг, и Еве сега трета шанса и давам па да видиме
5/90 Протеини Д - Банана + неколку индиски ореви не печени Р - Печена риба на скара В - 4 маслинки Веќе почнува да ме фаќа криза за јадење,и осеќам главоболкс скоро секој ден
Зошто без вечера? Така нормално е дека ќе те фаќа криза за јадење. Некогаш сами си правиме поголеми рестрикции отколку што треба и секако така полесно се "паѓа" после. Си знам по себе.
1/60 протеински Д: 2 јаболка Р: печено пилешко, салата, парче леб, 150мл супа В: печено пилешко пола доза, салата
Ме интересира дали може после вечера некаде околу 22:00ч чај да се пие? Иначе вечера ми е до 18:00ч завршена.