13/90 - Протеински Ако ме нема, си ги терам деновите и тоа без грешка На килограми речиси и да немам изгубено ни 1кг, ама во обем сум (си се пикнав денес во едни фармерчија што пукаја на мене, а сега ми се таман).
Dobar den jas denes 3/90 za dorucek jadev banana za rucek gevrek so kecap sakav da prasam dali smeam so gevrekot i salata da jadam i kolku blago jadete za ovoj den☺️
во јаглени хидрати во табелата нема салата и јас до сега не јадам салата во тој ден. 9/60 протеински Д: јагоди околу 150г Р: риба и салата, едно парче леб В: исто пола доза без леб
Може салата и неутрални намирници колку сакаш толку. Подобро е со нив бидејќи ако си само на тестенини на пример ќе нема што да те држи сита подолго време. Благо јас ретко јадам, пола од ручекот ми е подобра опција.
Денес овошен ама некако најтежок од сите досега. Сигурно бидејки е пмс во прашање. На еден момент за малку ќе потклекнев ама издржав.
21/90 Д: лубеница + кафе Р: кајгана + домат + пиперка + маслинки + лебче В: јајца со пиперка + краставица Во меѓувреме испиено уште едно кафе, цеден лимон и вода.
Јас денес ја утнав комплетно цела работа, требаше да биди протеински ден, ама бев поканета на ручек и се комолетно измешав, а и количински . Сега моето прашање е дали утре да продолжам со скроб, почнам од почеток со протеински или да се ставам на два овошни? Ваше мислење?
Јас мислам да продолжиш со скробен. Јас сум на роденден наредната недела и можно е и јас да јадам нешто друго, ама планирам после да продолжам со следниот ден како што е по ред
Дали практикувате да јадете црн леб или бел леб? https://medi.mk/crn-leb-nasproti-bel-leb-koj-e-podobar-za-vasheto-zdravje/
ОК, ќе продолжам со скроб денес. Се мерев сега сабајлево и иако мислев после вчера ќе имам можи 2кг назад јас сум само 200г повеќе од вчера сабајле, така да и не испадна толку страшно јас бел јадам, не можам црниот да го јадам чуден ми е вкусот некако, ако е со семиња да убав ми е, ама ако нема некако вкусот не ми одговара
22/90 Д: манго + кафе Р: полнети пиперки со ориз + домат + парче леб В: пола доза исто без леб. Не знам зашто, на скробен ден најтешко се контролирам за количината. Витамински јадам најмалку. Протеински и јагл. точно до грам.
и мене скробен ми е без везе, ама фала за идејата наредниот морам и јас нешто посна манџа или пиперки со ориз да направам, зошто салата денес ми се згади, или секој пат салата со пченка или салата со варен компир јадев
Ако ти е целта да ослабнеш, а не сакаш да се откажеш од лебот, се едно е дали црн или бел ќе земеш бидејќи тука некаде се со калории.