Дефинитивно нема друштво за диетаваама пак ќе пишувам,барем овде да имам евиденција кој ден сум Денес скроб 18/90 д-сум го заборавила,кога стигнав на работа видов р и в - ориз со спанаќ,салата и тонус лепче
Дали постои некој рецепт за скробен ден кој што може да се замрзне и да си ваѓам по потреба? Немам воопшто време да готвам, скробен ми е најзафркнат.
Здраво феминки од денес се враќам пак на диетава поригорозно, ја држев летово ама неуспешно. Целта ми е да намалам барем 10 кг, значи од сегашни 70 кг до кај 60 кг. Да напоменам дека сум висока 1.60 и дека моменталнава килажа почнува да ми смета. Се надевам има уште некоја феминка моментално на диетава да се мотивираме и дружиме
Ден1- протеински ден. За доручек киви и портокал. Ручек јадев 3 варени јајца со свежа салата краставички , една кришка тонус леб и супа без резанци . Вечера 1 јајце, малку салата и пола кришка тонус леб без супата. Две кафиња турски без шеќер во текот на денот.
Браво што си почнала. И јас ја држам моментално. Најпрво грешка имаш со доручекот. Мора да ти биде или една банана или две други исти овошки. Ако јадеш киви, мора да се само неколку киви. Не може и портокал да оди во комбинација. После, леб се јаде само за ручек, не и за вечера. Три јајца мислам ти се малку за ручек, а и после едно за вечера. Протеинот или скробот во вториот ден, за ручек треба да ти се најмногу 250гр, што од прилика би дошло да можеш за ручек да си дозволиш 5 јајца, салата неограничено, по можност да не е зачинета, пример само така исечени домати и краставица. За вечера од прилика 125 грама што се 2-3 јајца, и пак салата неограничено. И вода преку цел ден 2 литри Немој да се изгладнуваш премногу, преголем шок е за организмот, а и брзо ќе се откажеш. Ти посакувам успех