УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. anny23

anny23 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    uhu luge 59 kg uste samo 2 kila i over na dietata :)))))))))))))))))))))

На DEBELUSKA и volsebna им се допаѓа ова.
  2. anny23

anny23 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    by the way denes 25 den 6kg poslaba !!! feel good!!!!

На peperutka20, DEBELUSKA и volsebna им се допаѓа ова.
  3. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    jadi riba konzerva

На DEBELUSKA му/ѝ се допаѓа ова.
  4. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    a kade ja pisuva atkinisovata dieta? sto sodrzi?

5. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    да се трудам да ги намалам калорите...еве денеска почнав едно јаболко и кафе до ручекот......мозеби не правилно за рчек имав варено гоецко месо со едно парче леб...и сега една часа сумлива таблета магнезиум.....се мислам со би јадела за вечера....пошто од руцекот нема ништо....дали има некој предлог

6. RuzicaT

RuzicaT Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    jas sum ja drzela i ovaa dieta,okolu 2 meseci,i oslabev 14 kg.i kg ne mi se vratija.po navika pocnav samo po 2 pati na den da jadam i bese se ok se dodeka ne ostanav trudna.togas dobiv 25kg i posle poroduvanjeto ja drzev dietata so dvopekot,i super bese i taa, si se vrativ vo normala.posle vtorata bremenost dobiv 18 kg i pak na dieta i pak so dvopekot i sega momentalno imam 57,6 kg.i vcera povtorno ja pocnav medicinskata dieta,se podgotvuvam za bikini figura... ;)
    i taka cel zivot na dieta :rofl:

7. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    Ruzica ако не е тајна може ли да ми кажеш колку кила си била на почетокот па за 2 месеца си ослабнала 14 кг?? :)

8. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    луге каква е медицинската диета? и со двопек... ?

9. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    фала на советот јас само со топчината го користев..еве вејке една недела.....секој де се масирам...само незнам точно како јас по мое си терам навечер стомакот а утрото кога ке станам нозете и бутовите...ако треба повеќе кажими и ако сум грешка пак казими позззз

10. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    сега ги разлистив и другите форуми за диета... и најдов една интересна, ти ја пракам тебе, бидејки не си почнала уште со оваа, може ќе имаш резултати, и јас планирам да се префрлам на оваа, за еден месец, да ја довршам оваа :D
    Доручек : јагленохидрати и шеќери, значи може да доручкувате, чоколадо, штрудла, лиснато, овошје, торта....кифли(празни ) значи да не се комбинира со масти или белковини
    Јас денес доручкував еден Pop-cake, банана и кафе( насабајле може шеќер во кафето )

Ручек: Она што дома ви спремиле за ручек ќе си го јадете нормално, значи се ви е дозволено ама само една кришка леб смеете, а ако можете подобро е без леб да ручате.

Вечера : Белковини или протеини во комбинација со зелена салата. Значи можете да јадете шопска, мимоза... или само зелана салата во комбинација со месо или туна или млечни производи . Јас обично вечерам марула со варен или испечен стек( месото може и на тостер) вчера вечерав салата од зелка со канче кисело млеко и 150 грама сирење.

Ако по вечерата ви се пријаде може слободно повторно да вечерате, т.е. двапати да вечерате ама ќе јадете исто што сте јаделе за вечера.
    И треба да имате 4-5 саати размак помеѓу оброците. Ова не е диета туку правилен начин на исхрана, се си јадете само се внимава на комбинациите. Јагленохидратите и шеќерите внесени за доручекот се трошат во текот на денот, ручекот е нормален а вечерата е лесна и без леб. За вечера имате белковини и протеини што значи дека ќе слабее салото а не мускулите, од ништо не сте лишени, се се јаде.

11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.575
    Допаѓања:
    175.041
    Има цела тема во „Диети“,и таа е добра-медицинската ;)

На DEBELUSKA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Денес протеини. За ручек 3 јајца и парче леб, за вечера една чаша млеко, чаша јогурт и едно јајце. И така помина денешниов ден :D

13. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    денес протеини... доручек портокали, ручек шницли од соаја, како супа ја испив водата во која се вареа со лимон, за вечера 1 чаша јогурт

14. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    оки фала и јас бас ја гледав оваа диетA и јас оваа уни диета ја почнав па ако не бидува од незе нисто ке се префрлам на оваа ....утре мие скробен ден па ке видиме како ке биди поззз и срејкно

15. milosavljevski

milosavljevski Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    денеска ми беше овошен ден, а не каснав ни парче портокал. цел ден бев на течности на зелен чај и вода. и денес го рачунам како воден ден и од утре пак на протеински ден ке си започнам

16. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273

17. milosavljevski

milosavljevski Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    и денес конечно протеински ден, конечно по водениот. за доручек 2 портокали за ручек конзерва туна со парче леб и за вечера истото

18. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    deнеска скробен ден....утрово досега кафе...и малце цеден лимон со вода

19. I.vana

I.vana Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    40
    Вчера ја видов диетата и одма денес ја почнав. За доручек 2 портокали, а за ручек убаво се најадов. Супа пилешка без фиде, мевце телешко динстано 250 гр, марула со млад кромид и кришка интегрален леб. За вечера истото месо од ручекот. Едвај чекам да дојде задутре да уживам на диета со торта :)

20. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    denes skroben, sabajle 2 portokali i kafe bez ceker, okolu 12 varen oriz, sega planiram zelen caj da pijam, pa vareni kompiri so salata... moze ne se mesa, ama nemam istoto od rucek da go jadam, plus i kompirot e skrob, neli?