Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Deneska eve 1vi Mart... onaka nov mesec pa ajde odma na dieta. Proteinski den eden portokal 200gr pilesko peceno meso so marula salata :)
    Inache zenski sakav da ve prasam kafe so mleko dozvoleno e sekoj den? Sepak mislam deka ne ama aj da si prasham za sekoj sluchaj :)
    I uste edno prasanje dali vo salatata moze zejtin da se stava?

2. milosavljevski

milosavljevski Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    кафе со млеко е дозволено само во протеински ден (млекото е во протеини) и по можност да го пиеш без шеќер, а за салати може да ставаш зејтин, најубаво е маслинов ама доколку немаш таков може и обичен нема да биде проблем

3. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Денес скробен ден. За ручек јадев грав, а за вечера само салата ќе биде оти од гравот ништо :D . Дајте утре предлог што да си купам за јаглехидратен ден за ручек. Немам време дома да готвам па да носам. Може ли да изедам две 7 days кроосани?? Ме фати стрв за кроосани. :D

4. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Mожеш rock girl ;)

Исто и ја веќе се мислам што да јадам за деновиве,незнам веќе,почна да здосадуваат се едни исти работи |(
    Мене ми е 46ти ден ако не грешам :D Протеински,јадев стек на скара,малку сирење,и едно парче леб.
    Сега и нес пиев,ставив малце шеќер зошто ми е грозно кафе без шеќер :puke: А кафеав немам веќе :(

Него,сум ослабнала уште едно кило,уствари се на се 6 кила ослабната до сега,а 7мото килце е во процес :P
    Уште малце ми се ближи вториот воден ден,и наредната недела планирам тоа турбо ун да применам малце,да убрзам слабеење ;)

Позз :hai:

5. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Deneska 22 den,jadev kompir salata:]]utre blagce... Tuku me interesira dali posle dietata ima jojo efekt??

6. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    незнам ни јас дали се меса јас руцек компир со леќа и една кришка леб....и за вецера истото ама без леб ке го јадам....и зелен чај обавезно пијам...пред вецера во мегу време овошје.....без салата оти во монетов немам незнам дали можи така??

7. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    знаци истовремено сме ја почнале и менне мие втор ден ајде да видиме само напред

8. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    многу сум среќнаааааааааа денеска се мерев и сум ослабната -5кг за 1 месец јупиии.. денес 1 март т.е ми почна 2 месец :D многу ја сакам оваа диета!! :) ќе одам до крај!! со среќа на сите и не се откажувајтеее

На DEBELUSKA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    nema odkazuvanje odime napred mora da se podrzuvame site pozz :rofl:

10. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273

11. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Мене денеска овошен ден.
    Имам изедено две јаболка, една мандарина, една банана и пола круша.
    +житарки со јогурт си направив мал прекршок и чоколадно млеко пиев.

12. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Deneska za rucek i vecera jadov vareni kompiri,i sega nemozev da izdrzam izedov 2 kivi,pa ke odam na trening.. Mnogu li zgresiv?

13. milosavljevski

milosavljevski Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    нема грешка ништо да не се секираш. одобро овошје него леб навечер

14. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49

e fala:)

15. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48

Мене ми е 39 ден денес и искрено да ти кажам и мене ми е скиснато и од овошје и од јајца, месо, компири, ориз па дури и од тестенини :D само тоа го јадам месец ипол веќе. Затоа сакав малку да сменам утре, ама по се изгледа ќе си правам тост со интегрален леб и кечап и печурки, тоа повеќе ми се јаде а и кроосаните нема да ме најадат само ќе се подзалажам. Денес за промена јадев грав за ручек и изедов 2 чинии, а за вечера само салата јадев. Можеби не требаше толку ама мртва гладна бев. Денес ми е најнапорен ден на школо сум од 7 и 30 до 5 поручек и секогаш умирам за јадење, ама ајде се трпи некако. Денес бев во искушение да се измерам во болницата ама не сакав, решив да почекам после вториот месец. Ај со среќа на сите, ви посакувам многу изгубени кг :*

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  16. peperutka20

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87

Фала ти многу а и уште едно прашање имам :D Дали на пример во текот на денот ако ти се пријаде нешто можеш да јадеш овошје? или навечер на пример кога не ти се вечера па да земеш овошје?

17. I.vana

I.vana Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    40
    Девојки мене ми е утре 2 ден од диетата. За доручек ќе јадам две јаболки, за ручек грав...е за вечера морам да јадам грав или можам варен компир?? Некако не ми иде грав за вечера :) Ако убаво разбрав само во протеинскиот ден ручекот мора да биде ист со вечерата ..или грешно сум разбрала???

18. I.vana

I.vana Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    40
    И уште нешто заборавив....дали може наместо да јадам два цитрони, да си ги исцедам и да ги испијам како сок??

19. peperutka20

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Секако дека можеш ,исто ти се фаќа дали ке ги изедеш или испиеш :D

20. peperutka20

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87

И јас истото сакам да го знам пошто и мене утре ми е втор ден па сакав да јадам за ручек грашак а за вечера компир .. ? енибади ту енср :D