Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. un-diet

un-diet Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Секако ни требаш како постар и поискусен член во ун диет здравоо и добредојде назадд

На DEBELUSKA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Нутриционист,ме изнасмеа :D

Истово и мене ми се случуваше минатата година кога ја држев,неможев да се откажам од неа,зависна станав буквално!
    И се чудев самата на себе,од диета да не се откажам? Па тоа треба да е чудо,и кога се откажав тоа беше со тешко срце веруј :D

Истово се мислам дали ќе ми се случи и годинава,а осеќам дека да.. :lol:
    Мене ми се пријадува ептен,изедов до сега 3 банани,и сега ќе си земам мастики,барем ќе ме залажуваат цело време за јадење!

Позз до сите,и нутриционист,те примаме назад :D

3. mawena

mawena Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    17
    Jas ja drzam dietava od 13 .02 i super mi beshe do vtronikot ama potoa imav nekoi domasni problemi sto me skrija i mi go unistija redot se napraviv turlitava pa sum razocarana sakam od utre se od novo da pocnam a taman ubavo mi pocna edno 5 kg imav oslabeno :(((((((( Uteste me lugeeeee

4. m.i.k.i.c.a

m.i.k.i.c.a Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo jas sum nova na forumot stotuku se prikluciv...i kako edna od najcitanite i najposetunavi temi tokmu ovaa slabeenjeto...a nikade ne mozam da najdam tema za debeleenje...mzoebi zaradi toa sum sum megu retkite licnosti so saka da se zdebeli...bi mozele li da mi pomognete bidejki smetam deka jadam dovolno a sum premnogu slaba !!!

5. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49

некогаш храната ни е најдобар пријател,за се помага..:) од утре почни и мисли на тоа каква ке бидеш по диетава и дека другите што јадат,за нив се дебелат.. бар мене ова ми е најдобар мотив:)

6. mawena

mawena Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    17
    Fala ti na podrskata,vo pravo si :) Od utre ponedelnicki so novi sili vo novi pobedi :))) :D

7. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Ми стана досадно,па ај да ве прашам сите што ке јадете утре?!:]

8. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    :D I MENE ME IZNASMEA.. и јас имам уште еден месец од диетата, и уште сега ме фаќа носталгија дека треба да ја преќинам, а се навикнав на неа :) престанав да јадам леб, или го јадам во многу мала количина, веќе ќе се стопли, па планирам да бидам и физички активна, нема да одам на теретана, но секој ден кога е убаво времето ќе пешачам по ридот 2 часа, и таман ќе дојдам до посакуваната тежина
    мислам дека подобро ти е да не ја преќинуваш диетата, така во комбинација со вежби многу полесно ќе ослабиш, но додавај си по нешто плус,јади повеќе количински, вметнувај си уште по еден оброк, не ја држи толку строго, само не мешај протеини и скроб во еден оброк, и држи си ако можеш еден овошен ден неделно, и се ќе биде во ред

9. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    јас овошен ден, ми треба малку прочистување, синока бев на 8мартовска забава и малку ја измешав работата, денес јагленохидратен добро поминав, па планирам портокали, зелен чај, јаболка со цимет, банана, може и печени кикирики и бадеми... дури може и во вторник да го продолжам овошниот ден, оти доага пак 8м март :D пак ке има некое прекршување :sweat:

10. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    утре скробен ден, ќе јадам грашок со морковчиња и во нив една коцка супа за подобар вкус мммм :) денес јадев печена риба со марула (без леб) и да ви кажам луѓе повеќе не ми се јадеее, се навикнав на овој режим и не чувствувам ни 1 мин глад....вчера бев на роденден кај една другарка во кафана и сите јадеа скара, торта ау, а јас бев на овошен ден и не прекршив, едноставно се навикнав :D

11. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    симнав -5кг за 1 месец, сеа сум 54 кг и сакам да симнам уште 4 за да дојдам до 50.. еве веке сум 4 ден од вториот месец, што мислите за колку време ќе ги симнам тие 4 кг??? дали до крајот на месецот :)? ако ги симнам до крајот на март веќе нема потреба да симнувам над 50 пошто ќе станам како скачка па се мислам дали да продолжам со третиот месец, стварно неможам да се оделам од диетата.. :D :D :D

12. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    уфф фала ви шо ме примате назад! искрено да ви кажам машко како машко порано ич не бев заинтересиран за диети и такви работи,ми беше на некој начин ПЕДЕРСКО машко да држи диета.Но,сега кога ми дојде јајцето на гз (онака народно кажано),гледам дека не било така и многу интересна област било ова со диетиве,што ли не работи се изнаучив а јас и се чудев на баба ми како можела цел живот со нутриционизам да се бави.Алкохол нема да пијам,ако се вистински другари/браќа ќе сватат другарите што сакам да постигнам.Но,единствено што знам е дека сега времето ќе ми биде пополнето освем викендите и ќе немам време да мислам на храна нон стоп активен ќе бидам и резултатите ќе бидат големи.Е сега ако осетам замор многу и минус енергија,ќе јадам повеќе секако! продолжете сите со јаки сили,зашо мене ме напнала сеа некоја мотивација гарант 3 месеци ќе ме држи хаха поздрав до сите диеталки/ци(ако има диеталец друг де :envy: ) :P позз

На Lux и DEBELUSKA им се допаѓа ова.
  13. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    И да не се делиш,за да не губиш повеќе килограми јади повеќе и ќе останеш на таа! а и да прекршуваш ништо,само за доручек овошје! а можеш и со здрав аисхрана да продолжиш.Баба ми ми има кажано дека досега некој што бил на лоша исхрана,најдобро е да држи некоја препорачана брза диета што брзо ќе ги симне килограмите а после диетата обавезно здрава исхрана и нема шанси да се врати ни килограм.Беља е тие што биле на здрава исхрана а сакаат да држат диета,е за тие е критично.А и мислам тебе 50 килограми ова е многу малце.....немој после премногу слаба да бидеш.ако си 160-65 цм во ред али ако си повисока не си играј играчки со здравјето...

14. VivienneWestwood

VivienneWestwood Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    10
    Вода :(
    Морав да ги споделам моите маки :D

Патем, ова го приметив:

сметам дека нема ништо "педерско" во внимавањето на изгледот и грижата за себе, напротив. Огромен личен успех е постигнувањето на некоја цел, воведувањето на дисциплина и посветувањето на одредена област, без разлика дали станува збор за диета или нешто друго. Keep up the good work :)

15. RuzicaT

RuzicaT Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    podobro da ne prodolzuvas so tretiot mesec.sega do krajot na mart sekako ke gi namalis i tie 4kg. 50kg veke mi doaga kako najdolna granica,i nadole mi odi veke nakaj bolesno.no se zavisi i od toa kolku si visoka.mojata cel e 54 kg. a kolku si visoka?

16. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    незнам колку точно сум висока пошто се немам мерено во скоро време, али тука некаде сум 162-163, затоа сакам да дојдам до 50...иначе не се замарај дали некој ќе помисли дека држење диета за машко е педерско или не..прави како што сакаш и мислиш дека е добро за тебе! Јас не правам разлика за диета кај машко и женско, кој си има мака ќе си држи и ич не треба да не интересира што другите мислат за тоа, можеби и затоа што тие неможат да успеат, сепак треба да се има силен карактер! само напред, не се замарај со глупости!ова го правиш за тебе, а не за некој друг

17. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    VivienneWestwood,и јас со тебе да си споделам маки :emo:

Утре и јас на вода,по втор пат во диетава,мислам дека ќе збрлавам зошто сум во пмс..
    Ама,ништо друго не ми преостанува,покрај вода мастики ќе си земам и ќе терам некако ]:)

18. VivienneWestwood

VivienneWestwood Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    10
    Ама затоа кога ќе дојде лето... Ќе се исплати мачењето :D
    Патем, чаеви, кафиња, може?

19. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Во воден ден,кафе мислам дека не,а за чај секако ;)
    Без шеќер само :!:

20. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    јас не пијам кафе, освен nescafe (али сеа поради диетата не пијам ни такво) но мислам дека можеш да пиеш кафе, секако без шеќер