стискаме...јас иц се немам мерено..мене 6 ден ми беше денеска....али еве за овие 6 дена осејкам како стомаков да ми се намалува не го осеќам подујан како со ми беше
ммм,да не те обесхрабрувам но тоа повеќе ми личи на јаглехидратен.Ајварот е највеќе јаглехидратен а исто и лебот.А сигурно сирењето си го јадела во помал сооднос од тие двете.Практикувај си месо,најдобро ќе биде за овој ден или соја или ако само сирење строго сирење и салата. Поздрав Инаку мастиките и јас се чудам за нив,на орбитот нели пишува без шеќер, значи има само засладувачи.Е добро де цело пакетче мастики е 28 калории,да се подели на 10 по 2.8 калории на една мастика,јас повеќе од 5 не џвакам на ден оти користам и колгејс исплакнувач де.позз
Од денес ја почнав и јас оваа диета.Долго време ве читам и се решив и јас да пробам да ослабнам исто како и вие Ке ви пишувам кога ке ми биде потребен совет и помош за нешто. Инаку сум 167-64 кг. Поздрав!
Морам да ја споделам мојата среќа со вас Денес ми е прв воден ден, 29ти по ред, и бев скептик околу тоа дали ќе го издржам. Пред факултет испив 2 шолји зелен чај, додека бев на предавања испив многу вода, па уште 2 шолји зелен чај, бев на тренинг (имам напорен кикбокс тренинг и мислев дека ќе ми се слоши и нема да го издржам цел, но напротив имав енергија за уште еден ) и еве сум сега, на крајот на денот. Се чувствувам прекрасно! [и добрата вест е што влегов во облека, size medium, зошто нели, морав да се почастам за успехот денес ]
Браво за сите... јас утре макарони (најомиленето јадење) а потоа за вечера 2 парчиња торта...иначе мн ми е тешко, не сум била 2 дена во тоалет ( голема нужда ) и стомакот ми е надуан поради тоа
I jas utre taka!! lele i jas ne sum bila,neznam sto da pravam,ama jas negde dobri 6 dena ne sum.. A ti ne se sekiraj posle ovosen ili vo tekot na istiot ke odis.. No edna drugarka sto ja drzese dietava mi kaza da ne se sekiram,pa taka ke probam:]
хаха ај да се надеваме дека утре ќе се реше проблемот.. иначе јас најмногу оваа диета ја почнав поради тоа што имам мн спор метаболизам... кога не бев на диета не одев во тоалет и повеќе од недела дена..
Не се секирајте луѓе за тоа,истото и мене ми се има случувано,и сеуште ми се случува. Не сте единствени Во почеток се чудев и јас,да не не е на добро ова,ама па јас си го спојувам со тоа што : чим не јадеме сега толку калорична храна ( мислам на секојдневно ) би требало и да се намали потребата за голема нужда,веројатно.. Баш еве логика,пред јаглех.ден мене пример не ми се оди во вц по голема нужда,а после тој ден,фактички овошен,или пак во протеински,одам обавезно.. па ми се гледа и некоја логика тука.. И во врска со метаболизмот,да знаете дека се променува! Но,само ако ја држите целосно,односно 90 ДЕНА.Мене ми се промени,и многу тешко се дебелеев за разлика од порано Еве уште еден мотиватор плус
Уффф уффф мајката....доматно пире од тоа ли томатело?? Јас,оти генски ми е тоа да уживам во кување(татко ми е главен шеф во кујна во атлантис Грција) и некогаш навистина експериментирам посебно одкога ја почнав диетата.Купам од тие спирали тестенини.Ги варам во присуство на зеленчуци и сол и зачини(така баба ми ми кажувала).Кога ќе се сварат ги прецедувам и во истото тенѓере каде се варени ставам маслиново масло(од тоа што е и за пржење и за салати-ставам 2 лажици,не ставајте обично маслиново оти канцерогени клетки стварало или така нешто) и ги враќам тестенините пак сега на подпржување.Им ставам црвен пипер мелен,претходно варени печурки шампињони и ги посолувам.Ги вадам и ги ставам во чинија и ги преливам со лут сос(мноогуууу лут оган дури).Може додека се запржува да се додаде топла вода и една лажица брашно и испадне како каша но многу е убаво.За вечера пак,ќе си скратите малце од тој ден ако се прави тој рецепт... инаку на мене ми е протеински ден како што кажав,јадев за доручек 3 портокали,за ручек 2 парчиња стек и зелка салата и за вечера пак стек и зелка салата.Дали џвакате мастики??? мислам без шеќер пишува оти се но незнам колку,дали би наштетиле?? баба ми вели дека и орбитот не е тој што бил претходно.Утре скробен ден еве рецепт и за скробен: Во тава ставиш малку маслиново масло да се загрее,додаваш исецкан кромид(јас ставам мноогу кромид),кога се пропржи ставаш ориз еден филџан, печурки може играшок,морков,царевка(тоа од златна мешавина) па додаваш црвен пипер па пропржуваш и во плехче истураш смесата и со 3 филџани врела вода полевате и ставате во рерна да се испече.Водата испари,оризот набабри и ете ти и за ручек и вечера слатко преслатко.Правите зелка салата со маслиново масло,и во одредена чинија ставате ориз и зелка салата промешувате да се збрка и ставате лут сос од чили одозгора.Може и со цвекло да го јадете.Со овој специјалитет ви предлагам да се напиете и квалитетно суво црно вино од сортата на грозје Шардоне со благ и блуткав вкус.Наздравје! хехехе поздрав! [/qu Фала на рецептите ке применам некоја инаку купува доматно пире на бонум малку вода и зачинии топп убава вечер легнувам
Оризот стандард си го јадам. Малку потпржен со кромид и после на печење со вегета. Мене ми е најубав таков. Денес ептен се зафркнав за ручек, го испржив оризот со кромид ама не го печев оти немав време. Не излезе многу лошо за јадење ама после ме болеше стомакот, ама сега ништо не ми е и нема шанси веќе вака да се зафркнам А за одењето во веце, пред да ја почнам диетата многу ретко одев по големо празнење кај мене е многу интересно тоа што сега едно станување и одма во веце и после преку денот зависи може 3 пати а може и ниеднаш. Ама едно е сигурно, почесто одам . И планирам да си ја додржам диетата до 90 ден за да си го променам метаболизмот, оти стварно ми е како желка, се што ќе каснам се се лепи за мене
леле во животот не сум имала виска килограми но ете сега имам 4 килограми виска.. но нее проблемот во тоа ке најдам наЧин за слабеенје веке поЧнав со трЧанје повеке на овосје ке ги намалам, но имам друг проблем мислам дека во лицето сум слаба .. а во колковите ги имам наталожено тие килограми па ми е страв да не ослабанм во лицето повеке .. и така мисалм дека имам слабо лице. нз зосто .. но имам истакнати јаболцници . тоа ми го праве лицето во образите по слабо..некој совет околу тоа? сто како да применувам можеби е и од годините има 32 години?? или пак ??
јупиииииииииииииии, вчера ги добив првите комплименти, и тоа мн ме израдува, а денес ми е 22 ден скробен, сеуште немам планирано што да јадам. ми кажаа дека малку сум намален у гушата и малку у стомакот
јас мислам секој организам различно делува еве јас денеска мие 7 ден од диетава и и си одам нормално во веце...денеска дури двапати бев