Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    денес 7 ден јаглехидратен.....ке си направам пица со домата и пецурки...ке си ставам лути пиперцина кисели краставички мислам доволно е....а дали мози и малце сусам да се стави???

2. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    7 дена ја дрзам диетава и нема никакви промени освен што не го чуствувам стомакот надуен....незнам кога ке почне слабеенјето дали знае некој :worried:

3. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    Мислам дека е рано за 1 недела да имас резултати, не се откажувај и не очајувај..за едно 2-3 недели сигурно ќе имаш видливи резултати :)

4. un-diet

un-diet Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    После 12 дена има видлив резултат инаку јас сум на овошен 8-ми ден

5. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Има и тоа олеснување.Наутро на гладен стомак,напијте се 2 чаши(400 мл- јас пијам поал литар) вода,а во овошниот штом станете вода и лимон.Можете и зелен чај после тоа не е проблем.Веднаш на некој начин РАЗРГНУВА...барем на мене ми делува де,тоа ми го има кажано баба ми! пробајте ако делува супер! а и плус,мора на ден многу вода да се пие.јас пијам обавезно 3 литри.поздрав :D

Ако имаш само 4 килограми вишка,тоа е ништо.Можеш да го средиш тоа со термо крема или едноставно самото ќе се среди до летото,мислам логично е зимно време да наталжиш.Инаку,не си накај 40 години и значи метаболизмот уште не ти се успорил оти тогаш многу се успорува и обично тогаш луѓето се поправаат.поздрав :D

На avita му/ѝ се допаѓа ова.
  6. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    И мене најмногу кога ослабнувам ми се познава во лицето.. мојте дома викат дека сум станала како маче :lol:

7. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Блазе си ти,јас моментално во лице можда сум како маче но ПЕРСИСКО! така е со +10,кои некогаш ги немав! И за жал,стрии на стомак имам,првиот пат кога ги забележав дури страв ме фати...

8. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Од денес е почнав диетата конечно 8). Па ајде да видиме што ќе бидне.

9. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Ајде со среќа,пред тебе се 90 дена,кои неусетно ќе поминат.
    Денес скробен ден, за доручек 2 портокали,ручек ориз со сос и цвекло истото и за вечера но секако преполовено! поздрав :D

10. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Јас денес јаглехидрати ќе јадам. За ручек јадев јувки, а за вeчера ќе видиме. Сакав да прашам дали може да се пие кафе со млеко овој ден, оти секако и благото содржи млеко, а и млекото содржи јаглехидрати :D

11. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    може секако,доколку е во мали количини! :D

12. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    286
    млекото е протеини :)

13. mawena

mawena Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    17
    Sakam da ve prasam za proteinskot den moze li stekot da se potpece so pavlaka ?

14. princezzza

princezzza Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    31
    Леле луѓе читам низ форумот и се разочарувам не од диетата туку од некој дебилни прашања ама навистина дебилни :@ абе прочитај ја диетата убаво пред да прашуваш гупости... Па да работата е да си дадеме подршка не викам не и да напишеме кој како напредува ама некој изгледа сакаат да се направат интересни и прашуват глупости или работи што веќе се прашани и одговорени епа се натрупале 268 страни епа ке се натрупат :P ... еве денес прв ден супер оди нема криза ке пишам резултати после 1 месец позз и само напред никако откажување :*

15. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    оки фала :rofl:

16. Anicka.B

Anicka.B Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    16
    Денес скроб
    Удрив на салата од компири со кромидче

17. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    да,но малку нема да штети.Овој ден се јаде и млеко и житарици и све.Нели во тортите има и јајца и млеко така да нема проблеми :)

не е пожелно да се мешаат протеини од различно потекло,но доколку мора во ред е! :D

18. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    во право си дека едно те исто прашање се поставува...нека земат нека ги превртат страниците ке си го најдад одговорот....извинете ако некого навредив....и јас прашувам не викам дека не....ама се трудам да ги превртам страниците во случај да не го најдам одговорот тогаш прашувам поззз

19. VivienneWestwood

VivienneWestwood Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    10
    30ти ден, конечно храна во вистинска смисла на зборот по водениот ден, протеини и многу пофалби од колегите. Нема подобра мотивација :D

20. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    лелле ручеков си го закаснав..ептен си подозлегов малце.....досега само јаболка две кафина и салата од марулка :devil: сега пица ке си каснам со домата печурки кисели кратавицки и лути пиперчина и малце сусуамче