денеска 8 овошен ден...досега еден портокал....и сега ке си направам салата од зелка .... мислам дека не сум грешка
Mоже зелка, но гледај да ја јадеш за вечера, зошто после зеленчукот не треба овошје да се јаде. И јас денес на овошје сум. До сега само кафе, не ми се ни јаде некако. Веќе не јадам банани во овошниот ден, стагнирам со килажава, па затоа.
ke mi kaze li nekoj ajvarot, znaci samo ajvar, bez leb vo sto spaga i vo koi denovi moze da se jade? Blagodaram
Јас мислам дека е во јаглехидрати, таман на лебче. Да пиперките и морковите се зеленчук, ама сепак се термички обработени, па затоа не би требало во овошниот ден
е сега мозеби згрешив од 6 и пол сум станата сабалје и ај си реков малце солено ми се јадеше....ја не голема греска сепак зелката нема маснотии покетое вода....а банана не ни помислувам да јадам уствари јас и така и така не ја јадам....само јаболка портокали ананс киви..знам дека згрешив ама отиде
Нема врска ако сега си јадела зелка, ама гледај до вечер да јадеш само зеленчук на пример моркови, цвекло, пак зелка...
здраво на сите, имам еден проблем па ве молам за ваше мислење. ја држам диетава еве веќе втор месец, до пола сум негде, и на почеток ок беше, ги препрочитав сите страни ама случај како мојот мислам дека не сретнав. значи вака, ја почнав диетава со плус 14,15 кг од онаа идеална тежина сметано со оглед на тоа колку сум висока, одма првите 3 дена забелажав -2кг и после се беше ок, после секој овошен ден имаше резултати, па една недела може стагнирав, па го држев водениот ден и после него симнав 1.5кг, и така дојдов на -6,7 кг вкупно, и од тогаш еве неможам да мрднам, јасно ми е дека на почетокот побрзо се слабее, и се тоа, мегутоа е многу демотивирачко, 2недели и ништо, дури и намалив од исхрана, речиси и не вечарам, а овошните денови како да ми се водени, јадам по 2 овошки и пијам многу водам, и пак не бива, не е дека имам уште 2,3 кг па сеа споро ке иде, имам уште 7, мада и ја не целам кон тоа, уште 2,3 сакам, па затоа ме чуди зашто више не мрдам, викам да почнам во турбо ун, ама не верувам дека ке имам кој знае какви резултати, па... некоја идеа, мислење, утеха ???
значи има период кога се слабее, па период на стагнирање, па пак период на слабеење, така да продолжи понатаму
zdravo,i jas sum nova na ovaj forum ja drzam dietata 3 dena i imam edno prasanje,jas pijam kafe so seker i mleko sega go isfrliv sekerot od upotreba ama moram malku mleko da turam vo kafeto dali ima mnogu znacenje vrz rezultatite celokupni od dietata...
Се сложувам со милосавлјевски еве и јас стагнирам па не се откажувам, пробај со турбо ун, јас сега имам испит, ама после испитот ќе ја почнам турбото, па се надевам на резултати За кафето, можеш во протеински ден да го пиеш со млеко, евентуално и во јаглехитратен, ама труди се во овошниот и во скробниот ден да е без млеко, така повеќе ќе ослабнеш
денес најубавиот ден јагленохидратен, ручав варени резанци со ќечап и кари зачин, а за вечера благо велнесс и ред чоколадо за готвење.
Денес за ручек, варени јајциња +салата+едно парче леб+супа(една чинија), а сега за вечера само една чаша млеко
а каква е турно ун диетата? може ли да ми ја напишете и да ми кажете за секој ден што треба да се јаде?
dan 01/12 - Proteinski dan dan 02/12 - Skrobni dan dan 03/12 - Vitaminski dan dan 04/12 - Proteinski dan dan 05/12 - UH dan dan 06/12 - Vitaminski dan dan 07/12 - Proteinski dan dan 08/12 - Skrobni dan dan 09/12 - Vitaminski dan dan 10/12 - Proteinski dan dan 11/12 - UH dan dan 12/12 - Vitaminski dan pa sledi Vodeni dan
исто како што јадеш во протеинскиот скробниот и јаглехдратниот ден, само следи го овој редослед на денови
Здраво! Јас ја држам диетава за прв пат. Денес за доручек изедов 2 јаболки. За ручек шпагети со кечап. А за вечера изедов чоколатце твикс, 2 има внатре и 4 реда милка обична Плус 1 ред чоколада за готвење. Мислите ли дека претерав? Ах, тоа благоо