Вака, нова сум на форумов, а ве читам поодамна и сега се решив да ја држам ун диетата, денес ми 4ден т.е овошен се надевам дека ќе помине ко шо треба, со оглед на тоа дека цел ден сум на училиште не гледам причина зошто да не инаку во диетата имам голема подршка пошто ја држиме заедно со сестра ми и до крај овој пат ќе се оди.. Посакувам сите да имаме резултати, само храбро и ќе пишам ко ќе сум послободна
Женскии нека ви е честит 8 ми март секој ден нека ви биде како овој.Јас на девојка ми и подарив букет ружи бели многу убави и с енавреди пустата рече дека до толку остарела што и поклони за 8 март и носам .... :/ :/ :/ денес,дозволено ни е за прекршоци мислам..... утка невидена денес, одам кај мајка ми и баба ми,а до 2 часот стиркно вода влегувам во стан кога гледам на масата...кинеска храна, толумби,индијанки,еклери,шампи што ли не уште....Устата од задоволство ми стана од уво до уво...Среќен 8 март нтн тнтнттн тнтнтнт и така натаму седна александар на маса ај храна малце ај толумба ај индијанка ај шампа браво браво а каде беше УН Диетата?? ми падна толку криво дека заборавив за 1 пат дека су мна дијета а се прејадов а канев да сум на воден ден но се зашаматив од храната...до вечер сега само вода, и утре ќе го поновам овој ден овошен ќе биде! треба да се засрамам...
Феминки нека ви е честит 8ми март, да бидете здрави живи среќни и слаби . Денес и јас ќе прекршам имаме дома прослава и не можам да бегам ама ќе гледам да не претерам. Денес уживајте сите, утре на овошен ден. По правило денес ми е протеински денес, ама утре ќе си држам овошен ден за да се испостам за денес. Уште еднаш нека ви е честит празникот
И од мене Срекен 8ми март на сите припаднички на понежниот пол ... Да сте живи, здрави, сакани и убави!!! Затоа и ја држиме оваа диета, нели Ама околу празниците изгледа сите ја утнавме по малку Еве јас вчера скробен ден, јадов зелка варена, малце ајвар, и вечерта бев на прослава 8ми март, и јадев салата, местото не го ни допрев, ама пирошката ја изедов, (мала беше) донесоа вечера, го изедов само компирот со златна мешавина, и на крај гледам и индијанка.. неможев а да не пробам малце Денес јагленохидратен ден, заборавив да си земам портокал, до 12 бев на кафе, па купив геврек (обичен), портокалот го изедов во 15h и сега јадев малце леб ајвар и компот... Ќе изедам уште еден ред црно чоколадо, но се мислам, бидејќи со момчето ќе одиме на вечера за 8 март, што е подобро да јадам: само салата, мала пица маргарита, или палачинка? И утре овошен ден... Се надевам ќе го издржам, нешто незнам зошто ми се зголеми апетитот, инаку ја почнав и Турбо УН, и го завршив првиот циклус, сега сум помегу, па држам обична УН, и пак ќе почнам со Турбо, намалив 6 кг и сакам да намалам уште 2, а имам уште 1 месец Молам ваше за мислење
Ајде и од мене честит 8ми март женски Денес среќа што ми е јаглехидратен ден ,немам прекршоци Јадев макарони,и чоколадо и доста е за денес,некако се прејадов и тоа од малце јадење Ќе си пијам сега вода до вечер,жедна сум како никогаш до сега! Позз до ситее
Јас денес си дозволив поголемо количество на јаглени хидрати затоа што ми е испитна сесија, утре имам испит, па ќе треба цела вечер да ја преседам над книга. Но, додека е во рамките на дозволено, не се смета за голем прекршок, не? 32ри ден, не ми се верува за мојот прогрес, денес влегов во облека со конфекциски број 38 и Ѕ!
девети ден....за ручек туна со малце кромитче....е сега си викам или тоа да си го дојдам....немозев цела конзерва да ја изедам....ми остана уште е сега или ке си го дојдадам без лепче или ке си направам салата од зелка сто мислите вие???
Да ве прашам нешто,за скробен ден може ли да ги сварам компирите па да ги запечам во релна? без зејтин,без ништо?
не прескокнувам оброци за ручек јадев туна...(дојдадам-дојадам) тоа значеше грешно сум напишала.....јас овде прочитав дека смее ама во протеински ден..прво прашав во кој ден спаѓа туната....и вечера несто не ми се јаде па си направив зелка салата и доволно ми беше
zdravooo) ja sum nova na forumov... pa me interesira ako moze nekoj da mi kaze shto ja drzi dietava ,dali moze koga ke pocustvuvam glad pomegju obrocite da si napraam salata ili pak ovosje nekoe da zemam..?? ako moze nekoj da mi odgovori bi mu bila mn blagodarna) inace 2 nedeli sum na dietava i super mi ide.. oslabnata sum 3-4 kg.. ) taka da ,imate podrska od mene za site so sakaat da oslabnat so dietava i za tie shto ne ja pocnale ,da ja pocnat poso stv e dobra.. pozdrav do site
можеш меѓу оброците салата значи мислам само меѓу ручекот и вечерата најдобро според мене се.... иајс некогаш знам кога ми се гади оти не сум јадел и јадам цвекло салата,,,поздрав Може секако,но претходно рерната исчистија,знаеш дека компирот има својства да ги собира сите маснотиии од претходните печени работи па станува многу калоричен??? посебно па кога ќе го свариш ќе има повеќе простор да собере...така чистат рернит епо рестораните со јаболки стават да се испечат и да ги соберат маснотиите па тек ондак мијат за да не настане емулзија! поздрав
јас веќе 24 ден ја држам ун диетава ама некако слабо резултати, само 1 кг, па затоа од вчера ја почнав турбо ун диетата, па да видам како ќе ми влијае, некако се разочарав, за толку време а толку малку изгубени резултати, се чувствувам малку демотивирано
и денес помина протеинскиот ден, утре скробен и ќе јадам ориз со спањак ( моето најомилено јадење) но без кисело млеко незнам дали ќе ми биде вкусно, али тоа е, диета се држи, мора да се придржувам!
Јас некако се демотивирав . Кога се мерев пред 15 дена бев ослабната 5 кг, денес пак се мерев само 200 гр сум симнала, а 46 ден ми е. Дефинитивно ќе почнам со построг режим, без леб и со што помалку зејтин и секако помали порции. Уште пола ми остана од диетата, толку издржав и сега нема шанса да се откажам.