УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. biba-bibi

biba-bibi Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    сакав да прасам утре имам јагленохидратен ден дали мози кафе со млеко да се пие :D

2. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    I da prasam smee li da se jade bake rolls integralni i koj den?

3. verica81

verica81 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    55
    Млекото содржи и протеини и јагленохидрати и масти. Ако те фака криза во ред е можеш ама ако не немој.

4. ElenI777

ElenI777 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    125
    Не е можно,10ти ден ми е,строго држев,сабајлево се мерев,ни грам. И чаре? :/

5. VivienneWestwood

VivienneWestwood Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    10
    Ден број 35, вчера протеински и си дозволив еден луксуз - пилешко гиро само со месо и сенф :D Мора, како частење за коментарите дека сум ослабела :)

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anna555

anna555 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ne ja darzi ja ja drzam na zan mitrev ili taka narecena medicinska i ima rezultati

7. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Смее во јаглехидратен!

Држи ја држи ја таа најлошо можно сценарио.После вториот циклус гарант добиваш вртогалвици а и после прекинот на таа диета враќаш ги сите килограми за сигурно.Зашо да се ограничуваш толку строго на патлиџани и такви работи и да плускаш пари за нешто такво.Баба ми ми има кажано дека таа диета воопшто не требало да ја изнесуваат во јавноста,диета како диета е краткотрајна и доста ефективна но наменета само за луѓе со срцеви проблеми кои пред операција треба да симнат некое килце.поздрав :D

8. Macci.007

Macci.007 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    8
    Да ве прашам далии може да се пие овошен јогурт,или пак баланс јогурт?

9. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Може во јагелхидратен.поздрав :D

10. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    колку што се консултирав овде на форумов со диеталците резултати ке почнат после втората третата недела....и јас како тебе така мислев и јас еве 12 ден мие и нема некои драстични резултати позз

11. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Аман бе почекај не е таа диета како тие што се простите каде ведаш се губи....докај 20 ден ќе почувствуваш олеснување.Јас првиот пат се мерев на 13 ден и бев ослабен но секој организам различен.Поздрав :D

12. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    денеска 12 ден од сабаље кафе и една банана........достае е за ручек :rofl:

13. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    нутриционист.....подобро е да не се слабее веднаш..него постепено....зато што наеднаш ако се ослабе се појавуваат стрии.....мене лично ми одговара....се осеќам дека имам намалено....само што незнам колку бидеќи ич се немам мерено ;( позззззззз

14. hubba.bubba

hubba.bubba Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    4
    јас пак обратно, на почетокот имав резултати, дури третиот ден имав симнато 2 кила, после првиот воден ден имав симнато 6кг и од тогаш еве веќе 3 недели ништо ама баш ништо да знаев ќе ја прекинев после првиот месец зашто секако не сакам три месеци да ја држам па ќе си почнев со вежбање и нормална исхрана, а намалив доста од исхрана вечерам само салати леб нејадам воопшто, овошните денови повеќе со вода ги поминувам и пак ништо, се пожалив и тука ме советуваа да намалам со јадање, а помалку од тоа што јадам веќе ќе биде изгладнување, а поентата на диетва не е таа, или пак да вежбам ама со толку малку храна тоа речиси и невозможно е :(

15. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    мозеби од тоа зависи и од организмот и од килжата....и зависи колку имаш вишок.... тие што имаат повеке за симнуванје би требало побрзо да имаат резултати него оние сто треба 5/6 кила.....да симнат

16. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.594
    Денес ми е 30 ден. Одлично е. Има многу резултати. Не се мерам на вага. Сакам да го видам крајниот резултат.
    Стомакот скоро ми изчезна, сега сега сите други мрснотии да почнат да се разложуваат :devil:

17. hubba.bubba

hubba.bubba Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    4
    да точно, секој си е посебна приказна за себе, меѓутоа јас имам уште 8-10 кг, што не се малце, да имав 2-3 јасно ќе ми беше, зашто нели последните килца најтешко се симнуваат, ама кај мене се далеку од последни :@

18. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Па тоа и велам ....инаку и јас имам стрии на стомак ....ама од дебелина зашо нагло с епопраив јас зимото.... и како се третираат тие?? мислам до летото ќе си повлечам и стомак и све....али стриите?

19. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    rezultati ke zabelezis posle 13-14 den i toa - 3-4 kg

На DEBELUSKA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    pa ako si visoka 166 sm, a teska 65, i nemas poveke stoda slabees, zatoa stagniras, mozes uste 1-2 kg da namalis i dosta e!!! vo sprotivno ke izgledas preslabo... a jasvo proteinski den retko jadam meso, poveke sum na riba, sirenje, jogurt, cat-pat po nekoe jajce, no i toa retko :) denes skroben, za rucek jadev musaka od kompiri so zaprzeni pecurki mesto meso, super e probajte