Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. biba-bibi

biba-bibi Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    сакав да прасам утре имам јагленохидратен ден дали мози кафе со млеко да се пие :D

2. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    I da prasam smee li da se jade bake rolls integralni i koj den?

3. verica81

verica81 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    55
    Млекото содржи и протеини и јагленохидрати и масти. Ако те фака криза во ред е можеш ама ако не немој.

4. ElenI777

ElenI777 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    125
    Не е можно,10ти ден ми е,строго држев,сабајлево се мерев,ни грам. И чаре? :/

5. VivienneWestwood

VivienneWestwood Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    10
    Ден број 35, вчера протеински и си дозволив еден луксуз - пилешко гиро само со месо и сенф :D Мора, како частење за коментарите дека сум ослабела :)

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anna555

anna555 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ne ja darzi ja ja drzam na zan mitrev ili taka narecena medicinska i ima rezultati

7. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Смее во јаглехидратен!

Држи ја држи ја таа најлошо можно сценарио.После вториот циклус гарант добиваш вртогалвици а и после прекинот на таа диета враќаш ги сите килограми за сигурно.Зашо да се ограничуваш толку строго на патлиџани и такви работи и да плускаш пари за нешто такво.Баба ми ми има кажано дека таа диета воопшто не требало да ја изнесуваат во јавноста,диета како диета е краткотрајна и доста ефективна но наменета само за луѓе со срцеви проблеми кои пред операција треба да симнат некое килце.поздрав :D

8. Macci.007

Macci.007 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    8
    Да ве прашам далии може да се пие овошен јогурт,или пак баланс јогурт?

9. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Може во јагелхидратен.поздрав :D

10. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    колку што се консултирав овде на форумов со диеталците резултати ке почнат после втората третата недела....и јас како тебе така мислев и јас еве 12 ден мие и нема некои драстични резултати позз

11. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Аман бе почекај не е таа диета како тие што се простите каде ведаш се губи....докај 20 ден ќе почувствуваш олеснување.Јас првиот пат се мерев на 13 ден и бев ослабен но секој организам различен.Поздрав :D

12. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    денеска 12 ден од сабаље кафе и една банана........достае е за ручек :rofl:

13. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    нутриционист.....подобро е да не се слабее веднаш..него постепено....зато што наеднаш ако се ослабе се појавуваат стрии.....мене лично ми одговара....се осеќам дека имам намалено....само што незнам колку бидеќи ич се немам мерено ;( позззззззз

14. hubba.bubba

hubba.bubba Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    4
    јас пак обратно, на почетокот имав резултати, дури третиот ден имав симнато 2 кила, после првиот воден ден имав симнато 6кг и од тогаш еве веќе 3 недели ништо ама баш ништо да знаев ќе ја прекинев после првиот месец зашто секако не сакам три месеци да ја држам па ќе си почнев со вежбање и нормална исхрана, а намалив доста од исхрана вечерам само салати леб нејадам воопшто, овошните денови повеќе со вода ги поминувам и пак ништо, се пожалив и тука ме советуваа да намалам со јадање, а помалку од тоа што јадам веќе ќе биде изгладнување, а поентата на диетва не е таа, или пак да вежбам ама со толку малку храна тоа речиси и невозможно е :(

15. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    мозеби од тоа зависи и од организмот и од килжата....и зависи колку имаш вишок.... тие што имаат повеке за симнуванје би требало побрзо да имаат резултати него оние сто треба 5/6 кила.....да симнат

16. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    Денес ми е 30 ден. Одлично е. Има многу резултати. Не се мерам на вага. Сакам да го видам крајниот резултат.
    Стомакот скоро ми изчезна, сега сега сите други мрснотии да почнат да се разложуваат :devil:

17. hubba.bubba

hubba.bubba Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    4
    да точно, секој си е посебна приказна за себе, меѓутоа јас имам уште 8-10 кг, што не се малце, да имав 2-3 јасно ќе ми беше, зашто нели последните килца најтешко се симнуваат, ама кај мене се далеку од последни :@

18. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Па тоа и велам ....инаку и јас имам стрии на стомак ....ама од дебелина зашо нагло с епопраив јас зимото.... и како се третираат тие?? мислам до летото ќе си повлечам и стомак и све....али стриите?

19. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    rezultati ke zabelezis posle 13-14 den i toa - 3-4 kg

На DEBELUSKA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    pa ako si visoka 166 sm, a teska 65, i nemas poveke stoda slabees, zatoa stagniras, mozes uste 1-2 kg da namalis i dosta e!!! vo sprotivno ke izgledas preslabo... a jasvo proteinski den retko jadam meso, poveke sum na riba, sirenje, jogurt, cat-pat po nekoe jajce, no i toa retko :) denes skroben, za rucek jadev musaka od kompiri so zaprzeni pecurki mesto meso, super e probajte