Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    Хехехе секако! Зошто да не, и мене среда ми се пага омилениот ден така да заедно ќе јадеме торта ;) Иначе денес успешно го издржав водениот ден, само испив една чашка бистар сок, али се надевам не е ништо страшно :D ве чекам на торта :*

2. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    Ајде нека ми каже некој јадења кои можам да ги јадам за ручек во јагленохидратниот ден.. омилено јадење ми се макароните ама не бива и цело време со нив.. што може друго да се јаде тој ден, вие што сте јаделе до сеа??? :D

3. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    значи можеш да јадеш ајвар и леб, пица со печурки, кечап и маслинки, можеш да додадеш и растителен кашкавал, но слушнав дека е доста калоричен, можеш беик роулс, можеш лебче со мад и чајче, макарони во плехче потпечени со зеленчук ( кромидче, морковче, печурки ) мене ми се омилени, шпагети со кечап, палента, качамак, геврек со маслинки, празни кифлички, грисини.... мислам дека е доволно :D

4. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    а колку години си, може да знам? И дали си поправена од бременост, или? Зошто и јас не сум баш тинејџерка, само што ја започнав 30, а немам деца, неодамна се омажив :) И сакам да намалам што повеќе кг, зошто мислам дека многу ќе се поправам ако ќе останам бремена..., а и искрено не се чувствував убаво кога ми висеше месо од фармерките :P

5. hubba.bubba

hubba.bubba Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    4
    ау лиги ми потекоа :D

6. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49

Јас секогаш јадам тесто за пица премачкано со Полимарк парадајз сос и врз тестото сусам.. преубаво

7. VivienneWestwood

VivienneWestwood Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    10
    36 ден, започнува сега :D Јаглени хидрати, во план ми се макарони и нутела торта вечер :)
    Сеуште неможам да поверувам дека уште 9 дена и пола од режимот помина, не почувствував дека сум на диета :D

8. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    благодарам volsebna, а какви грисини може да се јаде на пример?? и во колкави количини?

9. oblace-belo

oblace-belo Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    zdravo i pozdrav do site clenovi koi ja drzat ovaa dieta. Jas neodamna se zacleniv barajki informacii za dietava i naletav na ovoj forum. Od denes PRV den ke ja drzam dietata pa ke vidime kako ke bide, se nadevam ke izdrzam (mnogu sum si po blackoto). Inaku veke 2 godini kako imam visok kilogrami i toa 12-13 kila. Gi dobiv posle primanje na terapija poradi tiroidna zlezda, pa pocnav da gi namaluvam pa ostanav bremena, uste poveke se popraviv i taka odea rabotite.Momentalno sum 66 kila a bi trebalo da dojdam do 53-54 kila (na visina 160cm).
    Ete tolku od mene a sega da prodolzam da gi citam vasite soveti mislenja i recepti za ovaa dieta ;)
    [mod-kirilica:29noyjlm][/mod-kirilica:29noyjlm]

10. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Од денес ја почнав диетата држете ми среќа :rofl:

На volsebna и DEBELUSKA им се допаѓа ова.
  11. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    :)
    фала :D

12. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Денес 50 ден - протеини. За ручек 3 јајца со парче леб, а за вечера 1 јајце со чаша млеко. Инаку и јас си имам искуство со стрии, пред една година ми се појавија бидејќи нагло се здебелив :worried: . Мене многу ми помогна сончањето, на нозете скроз ми ги немаше, а на стомакот ми останаа, од пусти срам нон стоп се криев летото не дозволив сонце да ме фати :worried: . А ласерски имам слушано дека скроз ги снемува. Јас ќе пробам летото со сончање да ги изгорам :D , а ако не успее тоа ќе одам на ласерски третман. Знам дека не е здраво ама не можам да ги гледам на мене такви одвратни.

Аааа за малку ќе заборавев ... Буби среќен роденден, да ти се исполнат сите желби :*

13. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    јас во јагленохидратиот ден си направив пица...со домата,печурки...кисели краставици,кисели пиперчина и маслинки..сето на ситно го исецкав.. :$ .е сега ти немора сите да ги ставаш тоа што јадеш тоа стависи :rofl: пооозззз се надевам дека помогнав ......ќе заборавев среќен роденден и се најубаво :*

14. milosavljevski

milosavljevski Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    денеска 28ми ден, овошен ден, плус неколку часа пред испит, но цврсто се држам, мора да се издржи до крај. Среќен роденден на Б.у.б.и. мн успеси на приватен и професионален план ти посакувам.

15. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    .....имам 32 години...по завршувањето на средно се здебелив знаеш после тоа немаш обврски цела зима само седиш и јадиш и ништо не работиш....јас не сум сеуште мажена...така да тоа беше причината и и сум голем гурман сакам да пробам од се и да готвам,и така сега се борам со кг..од тогаш само еднаш со ги вртаив колограмите имав некој проблм и и за еден месец ослабев 12кила...од нервозата ама и ништо не јадев....и после се знае пак назад ;( и тогас увидов дека таа килажа повејке не ми стои...изгледав како костур како жив мртовец...така да 60кила би ми биле супер :!:

16. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    држам :lol:

17. guguence

guguence Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    320
    нема да ја држам среќата туку ке ти ја пустам накај тебе :lol: и со среќа :*

18. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    13 ден протеински......од сабаље еден поротокал....и за ручек две јајца...неможев да изедадм три многу ми беа.....уф ке заборавев и една супа без резанци онака водичка :rofl: и пак некао се чуствував дека се прејадов ај вечер помалце

19. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Здраво девојки и дечко ;) .
    Прилично голем дел од темава исчитав и добив впечаток дека нема членови со екстремен вишок на килограми, а дополнително и не така млада.
    Јас никогаш не сум била слаба, но за мене прифатливо било да се движам од 58 до 60 кг. иако сум висока само 158 см. Но сега тоа ми личи недостижно. За време на бременоста се здебелив рекордни 40 кг. Успеав да симнам 10, но останатите 30 никако неможам. Оваа диета се обидов да ја држам уште по третиот месец и не дека немаше ефекти... ослабев 10тина кг, но за жал пак ги вратив. Еве сега престанав и да дојам (многу ми велеа дека и хормоните си играат улога) па сакам пак да се обидам.
    Уште не сум одлучила точно од кој ден ќе почнам, но би ве замолила доколку има некој барем со приближно искуство да ми пише.

Инаку пред неколку години на еден хрватски форум видов како на овој начин си даваа поддршка членовите кои држеа диети и се трудеа да ослабнат и многу ми е драго што сега и кај нас го има ова.

Поздрав до сите :)

20. laryla

laryla Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    229
    Значи диетава од мое искуство не ја држете,ја држев 1ипол и се разболев,бев на доктор ми кажаа дека последица е лошата исхрана.Се вратив во нормала и оздравев брзо.После 2-3 месеци,блиска пријателка се разболе,повторно истиот период и повторно се провери и и кажаа лоша исхрана.Помина бетер полошо и од мене,така да од тогаш на ум не ми паднало да ја држам оваа диета.Но,на сите им е различен организмот и сите имаат различни навики за исхрана.
    Мене во оваа диета не ми се допаѓа ни тоа што доручекот е помал од вечерата.Тоа лично,многу ми смета.Обично мене ми треба поголем доручек,за да ме дрши преку ден и за да го истрошам,а вечерата да остане на овошје.
    Од мене за диетав оценка 0! :fubar: :|