Јас ја држев и немам лошо искуство. Сепак пред да почнеш со диета треба да направиш некои испитувања и да се осигураш дека имунитетот ти е на доволно добро ниво.
точно, секој организам е различен, и точно дека доручекот е помал од вечерата, но затоа е овошје, а тоа дава најмногу сила на организмот! ако неможете да се заситите со 2 овошја, изедете уште едно! плус можеш да пиеш чај и кафе... ручекот е после 12, значи можеш и во 1 попладне да јадеш, не си ограничен количински, таман ќе те држи до 19, и најважно од се да не се мешаат протеини со јагленохидрати и скроб!, за мене, ефикасна е диетата, и не само како диета, туку и како начин на исхрана, јас и кога ќе ја прекинам ке ја држам, само нема точно да го запазувам редоследот на деновите, и нема толку често да имам овошни денови, мислам дека е доволно 2 овошни дена месечно,
Бубии среќен роденден, да ти се исполнат сите желби денес имаш дозвола за прекршување, утре овошен ден
можеби си во право сепак како што кажа секој има различен организам....јас еве ја држам и досега немам никакви проблеми...си јадам по прописи и не чуствувам никако глад...а и никој не не тера на сила да ја држиме...кој како сака си прави ...и секој има право да го каже своето мисленје поззззззз
дЕНЕС ТРЕБАШЕ ПРОТЕИНСКИ ЗНАМ ...ВЧЕРА НЕЛИ ДРЖЕВ ЦЕЛ ДЕН НА ВОДА И ЛИМОН АЛИ ДЕНЕС МОРАВ ОВОШЕН ЗАШО ЦЕЛ ДЕН БЕВ ЗАФАТЕН НА ШКОЛО ДО 4 ПОРАДИ ПРЕГОВОРИ СО ЕСКУРЗИЈА ПЛАНОВИ ЗА ДЕСТИНАЦИИ И ЦЕНИ ГЛАВАТ АМИ ПУКНА ОВОШЈЕ ЈАДОВ ТАМУ И ПОСЛЕ ТОА НА ТРЕНИНГ ПАК ОВОШЕ ЈАДЕВ СЕГА ВЕЌЕ НЕМА ШО ДА ПРЕКРШУВАМ МИСЛАМ ДА ЈАДАМ МЕСО .....ПОДОБРО ДО ВЕЧЕР ОВОШЈЕ.нЕМАВ УСЛОВИ ЗА РУЧЕК ПРОТЕИНСКИ.уТРЕ ЗАТОА ПРОТЕИНСКИ ЌЕ СИ ДРЖАМ НЕКАКО ПЛАНОВИТЕ МИ СЕ ИЗМЕШАНИ И ТАМАН ЌЕ ПОЧНАМ НЕШТО ЌЕ УРНЕ.аЛИ НЕМА ВЕЌЕ.УТРЕ НА ПЛАН СУМ ПИЛЕШКИ СТЕК ДА ЈАДАМ СО САЛАТА ЗЕЛКА ....ПОЗДРАВ на вас како ви оди?
па еве за сега добро оди...денеска протеински ден....со две јајца го поминав ручекот и супа.... и сега вецерва некако пак јајца ама се мислам едно јаце доволно ке ми биде и салата од цвекло сто мислите вие??
Женскииии.... Незнам што ми се случува,петти ден ја држам диетава и стомакот ми е многу подуен. Денес се многу посрамив во уличиште,отидов во вц на мала нижда,а вц беше полно со девојчиња,и испуштив гасови. Што да правам?
Да не имаш проблеми со варењето на храната? Јади многу салати, овошје.. ако ситоацијата ти се влошува најубаво е да си појдиш на лекар. а тоа со гасовите нека не ти е многу гајле сите испуштаме
може ти се привикнува организмот на поинаков режим на исхрана... не е ништо страшно што имаш гасови, истрчај надвор, оди во вц... ќе се намалат
денес планирав овошен ден, вчера ми беше скробен, го започнав вторуот циклус од турбо УН, и сабајле изедов 2 портокали, ама околу 12 на работа ми дадоа една мала блага кифла, и ја изедов, па се помислив дали да држам јагленохидратен, не ми се јадеше пак тесто, и продолжив со овошен, дома изедов уште 1 портокал, една јаболка и една круша, за денес доста е, утре за казна пак овошен, без прекршоци, само може попладне зеленчук да јадам, зелка, цвекло, туршија.. и мене чувствувам дека ми се менува метаболизмот, го започнав 3тиот месец, и имам одвреме навреме течна столица и гасови, ми кркорат цревата, ама има видливи резултати, уште -2 кг и доста е, таман до велигден
Денес успешен овошен ден утре, 9ти ден протеински се чудам меѓу јајца пржени и јогурт, како и да е вкусно ќе е сепак протеини
можеш и јајца и јогурт па нека се и пржени, во тефлон тава, нема ништо страшно, нема се да е варено наредниот протеински ден ќе јадеш риба, па понаредниот поховано сирење со зеленчук, па варени јајца... битно е да не јадеш компири или ориз со протеините и леб, и после тоа благо, а тоа дали е пржено или варено...можеби има значење, можеби само со варено ќе симнеш 100-200 грама повеќе, но неможе се едно исто, нели
Сега за сега, на одмор изгледа ќе одам без гума за пливање околу стомакот (секако, ако продолжам вака )