Ke moze li nekoj podetalno da mi objasni za turbo un. Ne mi e jasno za toa na 12ti den voden da e..fala
значи јас колку што знам турбо ун започнува од 56 ден од диетата и тоа по следниот ред имате 56. протеински 57. скробен 58. овошен 59.протеински 60. јаглехидратен 61. овошен 62. протеински 63. скробен 64. овошен 65 протеински 66 јаглехидратен 67. овошен и 68 ти е воден. па правиш 2 циклуса од 4 дена 69. протеински 70 скробен 71 јаглехидратен 72 овошен 73 протеински 74 скробен 75 јаглехидратен 76 овошен и пак започнуваш со турбото од 77 ден уште 12 дена, значи 89 ти е воден и после држиш уште 4 дена обична ун и завршувате со диетата јас сум сега на средината од вториот турбо УН, но ја започнав порано, околу 45 ден па можеби ќе држам 3 циклуса, или до крајот ке продолжам со обичната турбо УН, имам уште некои 2 кила за симнување...ма да незнам дали ќе ги симнам денес јаглехидратен, ручек во 12.00 чаша супа со тестенини, 17.00 шпагети со туршија, и вечера 1 обланда и 1 гурабија, и 1 филџан какао со малку млеко, незнам во кој ден може да се пие какао, варено? Утре овошен ден...може и во петок да држам овошен,или комбинација овошје + зеленчук, за да имам што да јадам викендот и во сабота се мерам...само се шлашам кога ке ја прекинам диетата пак да не се здебелам..
Секој нареден овошен ден се потешко и потешко ми е,значи не можам да го издржам. Може ли наместо овошје,цел ден само протеини,без внес на било какви шеќери?
па незнам баш, целта на овој ден е да се прочисти организмот со внесување на само свежо овошје или зеленчук, пробај да јадеш и салати немораш само овошје, или па тие денови повеќе искачај, шетај, со другарки, по продавници, нема да мислиш толку
Денес 53 ден, протеински за ручек туна со леб и салата, за вечера исто само без леб . Добро издржав со турбо ун до денес, ама денес ме фати посебна криза за благо едвај се држам, ај до после ќе пијам нес кафе со малку шеќер па ќе се залажам. Јас почнав со турбо ун од 48 ден, не знаев дека треба од 56, а има ли некоја посебна промена ако се почне од 56 ден??
може сум за критика, денес ми беше се освен овошен ден започнав со овошје, на работата имавме ручек ориз со копан, и неможев да не каснам малце од оризот,без леб, копанот го оставив и после пиев кафе, но ми рекоа дека сум многу ослабната во образите, и не ми требало повеќе, во никој случај да не сум држела повеќе диета се вратив дома и имаше нешто како летна манџа, и пак каснав малку, после тоа пиев 2 чаши зелен чај со лимон, не планирам да вечерам, но денот го упропастив ќе пробам утре да држам овошен ден, но сирурно околу 4-5 ке ме натераат да јадам нешто, барем малце, се тешам што е петок, па ќе биде посно Од сабота ќе го фатам вториот дел од 2рата половина на турбо УН, и после тоа дефинитивно ја прекинувам диетата, ќе ги држам деновите, протеински, скробен, јаглехидратен, но нема да бидат по точниот редослед, ќе пробам да не мешам протеини со јаглехидрати, ќе гледам барем 1 ден во неделата да ми биде овошен...ке вметнам физичака активност, и се надевам дека ако не слабеам, барем нема да ги вратам изгубените 7 килограми... Незнам зошто, ама веќе не сум толку упорна во овошниот ден, ми се пријадува, а кога ќе се сетам дека успешно издржав 2 водни дена...Можеби е од тоа што ме исплашија дека сум слаба во лицето Со среќа на сите кои ќе продолжите со оваа диета, има резултати, не се откажувајте
Deneska mi e ovoshen den,jadev 2 tegli kompot od krushki,i nemozhem da izdrzham momentalno jadam zelka salata. Se nadevam deka mozhe? Inaku ne kje mozhev da izdrzham,ne mi se jade ovoshje
Јас колку што знам, овошјето се јаде само наутро додека за вечера е зеленчук Нели и сите денови освен овошниот, за вечера се зема зеленчук... и како што пишуваат во Неограничени количини Сум читала и на други места дека така е најдобро, а не само кога си на диета. Како и да е, едно јаболко нема да ти ја згреши душата после 5 часот. Барем да не е чоколадо.
Зелката е убава. Здрава е. Не знам колку е погрешно да се јаде во овошен ден. Но ако се чуствуваш прегладнето, мошеш да јадеш јаткасти плодови. Семки, бадели, лешници... тие се дозволени на овошниот ден. Нормално, не пржени и прелиени со многу масло, но колку што е можно по диетални.
Не, за вечера се јаде половина од ручекот во скробен и протеински, а во јагленохидратниот за вечера се јаде благо, во овошниот ден различно овошје во неограничени количини.
Денес имав јагленоидратен ден, ја претерав со шпагетите, со благото и сее амааан утре овошен и ќе гледам шо помалку овошје да изедам и ќе ви пишам како шо, инаку се гледам малце подослабена сум, ама само јас си забележувам ххх
zdravo dietalki i jas ja drzam dietaata denes mi e ovosen i sakam da prasam dali moze da se pie coca cola light?pozz i ne se otkazuvajte