Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    а може ли да ми кажеш што јадеше во тие 5 дена?
    да напишеш, да ја примениме и ние :)
    Инаку јас сум многу задоволна, го држам третиот месец, ја започнав турбо УН, прикрај сум, и да ви кажам последната недела иако правив мали прекршоци, посебно вчера, овошниот ден, незнам зошто неможев да го издржам, па јадев гравче :P резултати има, денес се мерев -0,5 кг од минатата недела, сега имам уште 1,5 кг според мојата проценка за слабеење, иако сите ми викат дека многу сум ослабната и веќе не ми треба, висока сум 162, тешка 53,5, се на се од старт на диетата имам симнато околу 7 кг, што за некои се малку, за мене се сосем доволно, и приметив дека навечер сум презаситена, и не чувствувам никаков глад, а ручам околу 16.00, па пијам некое чајче, или во протеински ден јогурт, за време на ручекот не јадам леб, или јадам по едно мало парче, во текот на целата диета не водев баш сметка храната да биде строго варена, јадев и храна со запршка, риба конзерва, не јадев секогаш исто ручек со вечера, значи воопшто не бев гладна, само внимавав храната да ми е во склоп на тој ден, целта на оваа диета не е да се изгладнуваме, туку полесно да се вари храната и да се трошат резервите од организмот. Денес протеински ден, сабајле кафе и портокали, ручек тава ориз со пилешко, супа и кисели краставички (повеќе пилешко, малце ориз, место леб :D ) сега се почастив нескафе 3 во 1, вечера може чаша јогурт... утре имам боранија на менито :D
    може многу пишувам, ама луге не се откажувајте, и јас бев скептик кога ја почнав диетата, и не ми се верува дека неможам да се откажам од неа, најадени сме, а слабееме, малку цврста волја, накупете разновидно овошје за овошниот ден... и ќе успеете!!!

2. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    intergalnite grisini јас ги јадев во јаглехидратен ден, 1 пакетче :D

3. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Денес ми е скробен јадев компир салата и 1 тенко парче леб и сега си дојдепв од трчање и изедов бело чоколадо за готвење малце утнав со тоа чоколадото но неможев да издржам многу ми се јадеше благо дал имн калории содржи белото чоколадо за готвење ??

4. Macci.007

Macci.007 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    8
    Многу се нервирам !!! Денеска ми е скробен ден, мама дома направила увијачи ( МОЕТО НАЈОМИЛЕНО ЈАДЕЊЕ) и ги гледам,и плачам ама навистина плачам што не ги јадам.....Многу сум нервозна,и меструација дека треба да добијам ми отиде диетата ;( ;(

5. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    и уште нешто да прашам
    дали може за јаглехидратниот ден да се јаде печена кокошка само белото месо ?

6. VivienneWestwood

VivienneWestwood Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    10
    41ви овошен ден, многу за учење, и криза за храна :@

7. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Oла луѓе :hai:
    Деновиве малце прекршував,али не многу :!:
    Затоа викендов држам воден ден и овошен и така :D

Месото само во протеински се јаде,никако во јаглехидратен о.О
    Тогаш само бело пециво или тестенини.
    Мене ми е околу 60ти ден,или преку 60 дена незнам точно,веќе не бројам баш :emo:

8. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Здраво на ситее. Мене денес ми е 55 ден и како што кажав ни грам немам симнато од ова турбото. Па се решив да направам мала пауза и да пробам со друга диета, па после да си ја додржам УН, зависи какви резултати ќе имам. Стварно имам посебен метаболизам. Со другарка ми исто ја почнавме диетата, она ослабна и сите и велат дека е ослабната и тоа таа воопшто не се придржуваше како што треба. Наутро мешаше овошје си јадеше благо и во другите денови, наместо црн леб таа јадеше бел и во овошен ден си јадеше леб и пак ослабна. Јас 5 кила едвај и тоа ептен се придржував, освен што последните денови забушавам доста оти стварно имам недостаток на мотивација. Денес овошен ден требаше да ми биде ама како што кажав немав услови да го држам. Утре ќе држам овошен ден и убаво ќе си се испостам, да се казнам за денес, оти стварно претерав и се срамам од себе. Диетава е стварно супер и искрено да ви кажам подобро ми е кога сум на диета барем имам контрола, вака не знам што попрво да ставам во уста ..

9. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Дајте предлог за скробен ден? Позз.

На DEBELUSKA му/ѝ се допаѓа ова.
  10. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    varen??:)

11. fima

fima Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    12
    дали по завршувањето на турбо ун диетата може истата да се продолжи??? знае некој? :^)

12. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    имаш мнгу работи во скробен да јадеш...грав,леќа.грашок..варени компири да си направис салата...и мене денеска ми бесе скробен јас си сварив ориз со малце грашак зачинет само со вигета...касно видов затоа сега ти пишувам позз
    да да варен зачинет со вегета без масло....
    честито добро си успеала за еден месец да скинес 11 кила тоа е супер...камо и јас да ослабам за толку време 11 кила одма ке прекинам со диета.... :D
    јас мсилам дека мозе да јадеш бело месо

13. VivienneWestwood

VivienneWestwood Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    10
    Помош! Денес ми е овошен но неможам да издржам, ме фати криза за јадење а морам цела вечер над книга да ја поминам :( Изедов 2 банани и салата од патлиџани, тоа ми е за цел ден, што да јадам? :(

14. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    супер тие идејава за трчанје ама од пусти цигари ич немам кондиција..ама вреди човек да се обиде нели
    ама многу е едно пакетче јаS ова со го :rofl: земав е 500г

15. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Не.Дури после 3 месеца откако е држена тогаш смее.

супер тие идејава за трчанје ама од пусти цигари ич немам кондиција..ама вреди човек да се обиде нели[/quote]
    Е ова ќе биде оффтопик...ете што препорачува баба ми:
    -Веднаш не се откажуваат цигарите,ако до денес си пушела 20 цигари,почнувајќи од утре пуши во 15 цигари една недела.После таа недела почни да пушиш по 12 цигари другата недела....после таа недела по 10 цигари и пуши така скоро пола месец по 10 цигари дневно.Па се по -2 ќе намалаш....
    -За да не те фаќаат кризи од пушењето,ментол/пеперминт шо имаш џвакај смукај бомбони ...запали дома свеќа од ванила...пиј чај од камилица...јади лешници,сончоглед фастци пиј вода ...земи од тие мастиките шо се во вид на цигари и пуши као демек пушиш цигара ...тоа се едни од триковите! а недај боже да ти ги кажам ризиците на кои подлежат пушачите.Посебно жолтите заби,облеката што мириса на цигари и пожилтеаната кожа а да не почнувам за ракот или др болести! поздрав

Он топик....Не се залажувајте со интегралните огризини ...по мрсно од нив нема! интегрални?? само името го носат така.Сега сигурно мислите на Лаки гриц тие што се ....немојте такви тоа е се штетно јадете нешто од што организмот ќе има корист! поздрав :D

На DEBELUSKA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. OnlyGirl1

OnlyGirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    9
    oкеј,сакам да ослабнам 7-8кг,колку време ќе треба да ја држам диетата?

17. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Sekoj organizam razlicno reagira.. Zavisi kolku kilogrami visok imas,kolku povekje-tolku pobrzo. I zavisi kolku strogo se pridrzuvas..

18. barbara11

barbara11 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki. Nova sum na forumot i denes se razbudiv so golema zelba da oslabnam. imam okolu 12 do 13kg visok i se nadevam deka ke gi izgubam, no problemot mi e vo toa sto nemozam da se pridrzuvam kon dietite a najmnogu od se sakam da oslabnam. Od denes ja pocnuvam dietata i najstrogo ke se pridrzuvam, a i maturantka sum sakam da izgledam ubavo za maturskata vecer. Spored vas mozno li e da izgubam 13 kg do 18 maj ve molam spodelete gi vasite mislenja so mene mnogu mi znaci toa ODNAPRET VI BLAGODARAM OD SE SRCE

19. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Добредојде Барбара хД Желба и мотивација пред се е најважно за да ослабеш.Ти колку си висока и колку си килограми прво?? Од денес до 18 мај има дури 2 месеци.Сигурно ќе слабееш до тогаш со оваа диета.Ако сакаш повеќе резултати не јади леб и не јади многу калорични работи на јаглехидратниот ден,преферирај маслиново масло со се и повеќе салата.Ако пиеш по 2-3 литри вода на ден и на овошниот ден ако пиеш вода со лимон резултатите се неизбежни(кога станеш наутро пиј пола литар вода обавезно) .На матурската вечер ќе прекршиш сигурно али после продолжи си уште за 1 месец.Па и пред матурската можеш да издржиш еднаш и турбо ун диетата.Битно е да не гладуваш со оваа диета,највеќе јади за ручек а вечера преферирај највеќе салата.Јас пример супата скоро никогаш не ја јадам исто и лебот.Уште одамна се канам да ја држам али се нешто ми се испречува.Поздрав :D

На barbara11 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    денеска 19 ден јаглехидратен....досега кафе,две парчина ананас и пола кило вода....за ручек ке си јадам макарони или шпагети со домата и вецер блакце мммммммммммм од кога се мерев пред една недела суште се немам мерено и незнам какви резултати имам...ама си мислам после овошниот е најубаво да се мериш? :sweat: