УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Macci.007

Macci.007 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    8
    Утре ќе ми е 14 ден,2 недели поминаа одкако ја држам диетава ни грам помалце. 2 недели пред да почнам да ја држам диетава имав 58 и 3 недели не јадев леб и повеќе овошје преферирав, не гладував ама ослабнав 4 кг за 10 дена..... а сеа сум на построга диета да не кажам ни грам не симнав,ќе ја држам уште една недела и ако не симнам ништо се одкажувам од диетата....уфф :@

2. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    можеш да јадеш стек со салата, шопска салата со варено јајце, јас јадев и пржено сирење со многу салата, кисело млеко, спањак со јајца во плехче, омлет со печурки и сирење, варено пиле во каша, пржени шницли од соја, ... ...

3. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    не се откажувај, ќе покаже резултати понатаму, и јас првите 2 недели имав само - 1 кг, а не ја држев престрого.
    Инаку денес протеински ден, малку ја утнав... :( за ручек риба со сос од домати, за вечера бев со друштво во сендвичара, и си порачав тост само со кашкавал и кечап... немав јадено тост пола година :$ ама испив 3 чаши зелен чај :P и веке сум прикрај со диетата, многу сум задоволна

4. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Mozat li maslinki da se jadat vo proteinski den?

5. VivienneWestwood

VivienneWestwood Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    10
    Да се пофалам, 45ти ден! :D
    Една половина помина... :)

6. Macci.007

Macci.007 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    8
    Ќе ја откажам ако за 1 недела немам резултати,но пак ќе си внимавам на исхраната,мене ми треба 5 кг да симнам ;)

7. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Денеска овошниот ден и добро се држам, воопшто не чувствувам глад.(нормално после толку течности и овошје)
    Изедено: 2 јаболка, 1 цитрон, парче ананас и многу вода, чаша зелен чај и чаша јогурт и половина чаша ладен чај и чаша нескафе(течности колку сакаш, а уште се долевам со вода).

8. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    da, ama vo ovo[niot den kolku sto znam ne treba jogurt da se pie, podobro jadi jatkasti proizvodi ili zelencuk

9. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    ^Незнаев, ама морав да пијам заради подуеноста во стомакот.

10. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363

Lux јогуртот се смета како протеин и само тогаш смее да се користи!

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  11. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Kako se izdrzuva lugje?? Denes 42 den 63 kg:) Kaj vas kako odi slabeenjeto? Pozdrav!!

На Macci.007 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Macci.007

Macci.007 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    8

Тешко :(

13. RuzicaT

RuzicaT Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    ajde ve molam dajte mi nekoja motivacija,si ja drzev ubavo dietata i ovie nekolku denovi abe mi se jade mnogu mi se jade i jadam i mi e strav da se meram...imav 56kg i sakam(sakav)da si gi zacuvam ama ne biva.normalno da jades,kaj mene toa ne postoi ednostavno,koga drzam dieta i znam dek nesto sum pocnala,drzam bez izmeni,se kako sto treba a koga ne sum na dieta jadam bez prestan...baram pomos...i ako kaj nekoj e slicno kako kaj mene pisete mi...pozzic

14. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    е од тоа и јас се плашам, значи ја држав диетата околу 90 дена, ослабнав 7-8 килограми, саега сум на идеалната тежина, ама нели нема да сум на диета... незнам ќе пробам да не мешам храни, па ако качам некое куло, барем 2-3 да се :(

15. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Ако доручкуваш овошје секој ден ќе ослабиш плус 2-3 килограми како резултат на променет метаболизам и повеќе ќе се движиш и нема да има проблеми.Инаку и јас имам проблем со мотивацијата...... :/

16. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Ја држам диетата веке 10 дена а немам никакви резултати сеуште не сум ослбнела во што е проблемот ? :@ :(

17. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    вчера малце изгледа ја утнав...,и беше скробен ден сабаљето оки гравче јадев ама вечерта..дека не сум дома ми бесе неугодно да барам пак исто јадење..така да јадев 2/3 кифли посни без ништо...и 2 парчина риба.... ;( онаа замрзната риба...ама сепак ја утнав..знам назалост....денеска јаглехидратен тен салата од макарони сето посно.....и вода и овошје поззззз ....ама тоа е тоа кога не си дома ке згрешиш ;( ;( утре овошен па можеби ке држам два дена овошен..да надохнадам поззз ;(

18. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Бравос :clap: јас сум 10 ти ден а сеуште немам резултати :( може ли да ми кажеш што точно јадеше тие 42 дена ? :)

19. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Сакам да прашам кој има искуство со зелениот чај, некаде читам дека се пие пред, некаде после јадење, што е подобро? И да ви напоменам дека кога се зборува за чоколадо за готвење, не се мисли на онаа што го има во маркетите и е по 20 ден 100 грама, тоа е какао табла за готвење, и е само маргарин со какао и шекер и не е диетално, има црно чоколадо, со мин. 60 % какао маса,сега поскапо е, околу 50 ден, тоа треба да се јаде во јаглехидратниот ден
    а според мене сега летото потешко се држи диета, бидејки денот е поголем, покасно си легнуваме, навистина повеќе овошје и зеленчук има, ама неможеш да издржиш само со 3 оброка, незнам во мегуоброк протеинскиот, скробниот и јаглехидратниот ден што може да се јаде?

20. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Како јас да сум го напишала ова :D . Многу е тешко за гурманите да бидат слаби. Јас со толку ќеиф готвам и јадам ... Ама тоа е ...
    Единствено решение е и кога не си на диета да си поставиш режим, на пример да не грицкаш меѓу оброци.