Утре ќе ми е 14 ден,2 недели поминаа одкако ја држам диетава ни грам помалце. 2 недели пред да почнам да ја држам диетава имав 58 и 3 недели не јадев леб и повеќе овошје преферирав, не гладував ама ослабнав 4 кг за 10 дена..... а сеа сум на построга диета да не кажам ни грам не симнав,ќе ја држам уште една недела и ако не симнам ништо се одкажувам од диетата....уфф
можеш да јадеш стек со салата, шопска салата со варено јајце, јас јадев и пржено сирење со многу салата, кисело млеко, спањак со јајца во плехче, омлет со печурки и сирење, варено пиле во каша, пржени шницли од соја, ... ...
не се откажувај, ќе покаже резултати понатаму, и јас првите 2 недели имав само - 1 кг, а не ја држев престрого. Инаку денес протеински ден, малку ја утнав... за ручек риба со сос од домати, за вечера бев со друштво во сендвичара, и си порачав тост само со кашкавал и кечап... немав јадено тост пола година ама испив 3 чаши зелен чај и веке сум прикрај со диетата, многу сум задоволна
Ќе ја откажам ако за 1 недела немам резултати,но пак ќе си внимавам на исхраната,мене ми треба 5 кг да симнам
Денеска овошниот ден и добро се држам, воопшто не чувствувам глад.(нормално после толку течности и овошје) Изедено: 2 јаболка, 1 цитрон, парче ананас и многу вода, чаша зелен чај и чаша јогурт и половина чаша ладен чај и чаша нескафе(течности колку сакаш, а уште се долевам со вода).
da, ama vo ovo[niot den kolku sto znam ne treba jogurt da se pie, podobro jadi jatkasti proizvodi ili zelencuk
ajde ve molam dajte mi nekoja motivacija,si ja drzev ubavo dietata i ovie nekolku denovi abe mi se jade mnogu mi se jade i jadam i mi e strav da se meram...imav 56kg i sakam(sakav)da si gi zacuvam ama ne biva.normalno da jades,kaj mene toa ne postoi ednostavno,koga drzam dieta i znam dek nesto sum pocnala,drzam bez izmeni,se kako sto treba a koga ne sum na dieta jadam bez prestan...baram pomos...i ako kaj nekoj e slicno kako kaj mene pisete mi...pozzic
е од тоа и јас се плашам, значи ја држав диетата околу 90 дена, ослабнав 7-8 килограми, саега сум на идеалната тежина, ама нели нема да сум на диета... незнам ќе пробам да не мешам храни, па ако качам некое куло, барем 2-3 да се
Ако доручкуваш овошје секој ден ќе ослабиш плус 2-3 килограми како резултат на променет метаболизам и повеќе ќе се движиш и нема да има проблеми.Инаку и јас имам проблем со мотивацијата...... :/
вчера малце изгледа ја утнав...,и беше скробен ден сабаљето оки гравче јадев ама вечерта..дека не сум дома ми бесе неугодно да барам пак исто јадење..така да јадев 2/3 кифли посни без ништо...и 2 парчина риба.... онаа замрзната риба...ама сепак ја утнав..знам назалост....денеска јаглехидратен тен салата од макарони сето посно.....и вода и овошје поззззз ....ама тоа е тоа кога не си дома ке згрешиш утре овошен па можеби ке држам два дена овошен..да надохнадам поззз
Сакам да прашам кој има искуство со зелениот чај, некаде читам дека се пие пред, некаде после јадење, што е подобро? И да ви напоменам дека кога се зборува за чоколадо за готвење, не се мисли на онаа што го има во маркетите и е по 20 ден 100 грама, тоа е какао табла за готвење, и е само маргарин со какао и шекер и не е диетално, има црно чоколадо, со мин. 60 % какао маса,сега поскапо е, околу 50 ден, тоа треба да се јаде во јаглехидратниот ден а според мене сега летото потешко се држи диета, бидејки денот е поголем, покасно си легнуваме, навистина повеќе овошје и зеленчук има, ама неможеш да издржиш само со 3 оброка, незнам во мегуоброк протеинскиот, скробниот и јаглехидратниот ден што може да се јаде?
Како јас да сум го напишала ова . Многу е тешко за гурманите да бидат слаби. Јас со толку ќеиф готвам и јадам ... Ама тоа е ... Единствено решение е и кога не си на диета да си поставиш режим, на пример да не грицкаш меѓу оброци.